Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Машини направи си сам ..DIY и ТНТМ с усмивка
Свий
X
-
Интересна идея. Как лягат подвижните винкели върху неподвижните? Обикновено отвътре на "гето" имат закръгление което би пречело.
Шпинделът от какво е?
В проекта предвижда ли се задло седло?
Ако двигателят няма инвертор за плавно регулиране на оборотите, добави му. Безценно е.
Коментар
-
Ако някой има представа да дава акъл за банцига, направил съм колелата 355мм демек 14 инча колко съм ги центровал ще видим, лента 20мм , 2825- 2900мм рязане в хоризонтално положение около 500мм, мотор 2.2 кв с инвертор.Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.
Коментар
-
Стругчето е с инвертор и ел мотор 2.2 кв направил съм му и задно седло център демек бива долу горе, но не е сериозен струг рязане на желязо трудна работа иначе си стърже бавно но славно подавам по 0.3 мм максимумПийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.
Коментар
-
Винкелите ги стържеш леко в горната част след това ги припасваш със шкурка и накрая със шлайф паста, а да не ти казвам как се правят призмите за водачите поне 2 седмици търкане и шабърене имаше там.Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.
Коментар
-
Не става ясно какъв съвет искаш за банцига?
Може би ако покажеш скица, картинка или чертеж ще е по-ясно какво се обсъжда.
Коментар
-
Тогава съвсем не става ясно какъв съвет ти трябва за банцига...Първоначално публикуван от joro9090 Преглед на мнениеЕ аз съм машинен инженер вече съм близо до пенсия до сега само съм ги експлоатирал и поддържал.... имам си представа от машини всякъкви.
Коментар
-
Еми понеже с банцизи не съм се занимавал и се чудех 20мм широка лента за рязане дали е достатъчно здрава за бичене на дънери до 500мм диаметър каквато ми е идеята. Но мисля че ще стане.Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.
Коментар
-
Да правиш самоделен струг е имало някакъв смисъл седемдесетте години на миналия век . Сега при положение че в рамките на 2 - 3 000 лева можеш да си вземеш съвсем прилична заводска машина не виждам смисъл .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
- 1 like
Коментар
-
Поздравления за стругчето!
За банцига - и на мен ми е в плановете, но все не остава време. Поне попрочетох малко тук-там.
Можеш да погледнеш сайта на технолес - имат доста полезна информация за лентите - ширина, дебелина, зъби, приложение, скорост на рязане и тн.
От това което съм чел, 20мм лента няма да е достатъчна. Трябва по-широка за дебели трупи, но пък казваш, че вече имаш колелата.
Моят план беше банцигът да е с колела 40мм от сдвоен шперплат, двигател 1,5 -2 киловата на 700 оборота и лента 1 инч за бичене.
https://www.simonds.bg/tekhnicheski-...20и%2013%20mm).
https://offroad-bulgaria.com/forum/о...к#post6689854
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар