Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За съдбата на една Макита

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Старият ми винтоверт не е макита, но е на същото дередже.
    Понеже имам още три винтоверта, разходите за нова батерия нямат смисъл.
    Та от двете му батерии, направих една с изправните елементи и си работи.
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      ...Оставя след себе си скрап, по-скъпо а няма да донесе нова функционалност...
      Подмяната на машината няма да донесе кой знае каква функционалност, но ще донесе модерност. Би могъл да се сдобиеш с бръшлес и блутуут за да можеш да си настройваш лампиона на машината.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

NIMH батериЙте са отживелица.
        Нищо им няма ако са наред.
        В случая проблема е че се ползва инцидентно и вероятно седи дълго време разредена. Ако рециклирането е 100 лв, не знам В Алито батериите за тази машина почват от 25 лв, гледай продавачи с добър рейтинг. Има и оригинални. Не се вкарвай във филми да го преработваш с литиеви батерии, освен ако нямаш свободно време.

Коментар

Рециклирай. Ползвал съм ЕТ Валбис - Валери Сланчев и Батери център ООД, и двете в София. Не знам дали не станаха едно и също в един момент, че 10-тина години откак им ползваме услугите през 1-2 годишни периоди. Правили са ми пакети за управление Фанук, с оригинални елементи на Панасоник, на 1/3 от цената при Фанук. Във Валбис ми рециклираха батерията на много китайския винтоверт, някъде 2016, още работи, но май ще мре скоро(винтоверта води, батерията върши работа за сега). Доставят и криви батерии, елементи, правят пакети, всичко с гаранция.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Разгледай колко стуват съвременните аналози на същия винтоверт - преди няколко седмици в кауфланд имаше подобен на паксйд с батерия и зарядно за около 70 - 80 лева. Ти си прецени дали има смисъл да възстановяваш 20 годишен пък бил той и марков.

Коментар

• mishomishev
              mishomishev коментира
              Редактиране на коментар
              Аааа не. Това не е добра идея!
              Наистина в хранителни и ширпотреба магазини циркулират винтоверти на смешните пари 50-80 лв.
              Но има причина да е така - и това е точно умряла батерия.
              Знам го отлично защото имаше скандал преди години и аз писах становище като вещо лице.
              В общи линии акумулатора е особен продукт който освен качество има и срок на годност и параметрите му се влият от климатичните условия примерно.
              В конкретния случай този продукт е с не особено качествени акумулатори но проблема беше че бяха съхранявани една зима в някакъв склад дето е само ламарини а беше кучешки студ - в резултат на това батериите изгубиха 70% от капацитета си.Нищо че са нови.
              И кво? Няма да ги хвърлят я! Пускат ги точно в такива магазини..В едни пластмасови прозрачни блистери бяха.
              Във Вами Варна примерно с елемент който е 2.2АН цената е много прилична и твърдя че доближават марковите.
              В нашия случай 67 лв за 12 волта - С КАЧЕСТВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ - проверено многократно от дърводелци и занаятчии.

https://vami.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D...5%D0%BD%D0%B8/

Та мисълта ми е че даже и да е качествен акумулатора - ако е стар "дот" или е съхраняван некоректно - той е загубил някаква част от капацитета си. Съответно затова се намаля и цената.
              Затова и Еспер напълно правилно се е ориентира - иска конкретно да му се каже от патило...после ако има проблем-ще набие съфорумника дето препоръчва

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              Мишо, сега батериите в плодзеленчука са с отделна 3г гаранция и не се ослушват, сменят ги с нова. Аз имам около 10-12 батерии общо 12 и 20V и си работят. Не че няма кофти партиди, но са изключение , не правило

А каква е гаранцията , че след като си загуби времето и вложи пари в новата батерия , самата машина няма да умре от старост. Тогава ще си остане само с тунингованата батерия. Единствения смисъл е , ако някой му подари правилната батерия.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Така, за Анатолий: 12В са моите акумулатори, както и предполагах.

За дилемата - батерия или изцяло нов инструмент:

И двете решения си имат плюсове и минуси.
              Благодаря на всички за споделените мнения.

Прехвърлих вариантите и определено клоня към батерия за съществуващият винтоверт.
              Не заради марката или че го намирам за незаменим.
              Просто не ми е в характера да хвърлям неща само защото има по-модерни.
              А направо ненавиждам да плащам за ненужни екстри.
              Ако можех да обясня това и на мобилните оператори щеше да е супер

Ориентирам се към "рециклиране" на едната от двете батерии в комплекта.
              Втората не ми е нужна и няма да се "оправя".
              Ще мина тези дни през батери сървис - купувал съм от тях някакви неща и съм доволен.
              Предполагам и сега ще свършат работа добре.

Да, няма гаранция, че машината няма да дефектира след "освежаването" на пакета.
              Вероятността за това обаче е нищожна - тук няма много неща, които могат да си заминат.
              Не и при експлоатацията в този случай.
              Враг усраине

Коментар

Как така на всичко друго сменяваме батерия като се изтощи, само винтоверта фърляме? Ако нямах поне два излишни, щях да питам за оферта да го купя ако ще го изхвърляш

Коментар

Това е чисто ново,но колко и в какво дередже е батерията ,не нося отговорност...в момента върти и ток има.Не е пипана години.
                  Последно редактирано от Roninn; 26-10-23, 07:04.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

В един от гаражите,трябва да имам още един комплект 12 волта с две батерии...куфар и зарядно но ползвани.

Избери си кое искаш подарък.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Даже и документите за покупката стоят.За мен не са интересни и не ми влизат в употреба,

Само куфара със металните заключалки ще задържа,но ще има друг макита стандартен
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Roninn; 26-10-23, 07:03.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        В един от гаражите,трябва да имам още един комплект 12 волта с две батерии...куфар и зарядно но ползвани.

Избери си кое искаш подарък.
                        Еее супер си!
                        Мното ти благодаря но измисли някаква цена все пак.
                        С кеф ще я платя.
                        Иначе 12В вариант ми е ОК, няма нужда да "затварям" чисто нов.
                        И от 4 еднакви батерии със сигурност ако се наложи вече ще събера поне 1 в нормална кондиция!
                        Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Това е чисто ново,но колко и в какво дередже е батерията ,не нося отговорност...в момента върти и ток има.Не е пипана години.
                          Ако ше я подаряваш, се кандидатирам

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                            Така, за Анатолий: 12В са моите акумулатори, както и предполагах.
                            ....
                            Ориентирам се към "рециклиране" на едната от двете батерии в комплекта.
                            Втората не ми е нужна и няма да се "оправя".
                            ....
                            Батерията се състои от свързани отделни елементи. Отделните елементи не умират едновременно.
                            Отваряш, мериш, избираш здравите елементи, и с тях сглобяваш една добра батерия. Пак няма да е вечна, но е учудващо колко още ще изкара.
                            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Esper
                              Esper коментира
                              Редактиране на коментар
                              Ако се сдобия с още 2 батерии е ясна работата.
                              Възможно е и напълно да замразя проекта с рециклирането.
                              Ще се разбере като взема армагана от Roninn

14V ми си оказа машнката а не 12V
                            Спомените са ми другаде явно.
                            Значи при избор бих взел същият

И пиши на лично къде да те видя събота/неделя

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1293.jpeg
Прегледи:275
Размер:430.3 КБ
ID:6941505
                            Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X