Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откъде да си купя стробоскопна лампа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откъде да си купя стробоскопна лампа?

Знаете ли някой магазин в София, където да продават стробоскопни лампи за бензинови двигатели? Става въпрос за цени до 150-200 лв., защото от "Емвеко" ми ги предлагат по 500-600 лв. което ми е много.

Абе имаше някъде схема с лампа от светкавица, ама все си мисля че значително може да се опрости като се използва някой от мощните светодиоди. Ще излезе смешни пари си мисля.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Бе, не съм сигурен, ама май видях на женския пазар. От Сливница нататък, на десния тротуар. Отминаваш мошенника със сергията напреки на тротуара, после има една голяма, по тротуара пред уж магазинче. И там значи, на десния и край, висяха от козирката. Ама не се издавай че знаеш какво е, ще ти вземат повече пари. Съветски, хубави.

Коментар

мога да направя стробоскопи всякви на нормална цена

Коментар

Благодаря за отговорите.
          Куадра, аз самоделен си направих преди доста време, с импулсна лампа, но има някои недостатъци (моя) - не е с индукционен датчик, а с тройник се свързва към свещта и е статичен. Това, което ми се ще да си намеря е стробоскоп с регулируем ъгъл, и евентуално да показва и честотата на въртене (за проверка на авансовите механизми респ. програми).
          Стефане, тия дни ще се завъртя около женския пазар да видя какво предлагат. Предполагам, че имат някакви "Молния", "Искра" или "СТБ", доста надеждни, но доколкото си спомням нямат закъснение.

Коментар

Ако не са квото са, виж верно човекът да ти направи. Имам развързан осцилоскоп, на батерии та да не изгаря от такива фокуси, винаги може да се провери и настрои.

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист
              Благодаря за отговорите.
              Куадра, аз самоделен си направих преди доста време, с импулсна лампа, но има някои недостатъци (моя) - не е с индукционен датчик, а с тройник се свързва към свещта и е статичен. Това, което ми се ще да си намеря е стробоскоп с регулируем ъгъл, и евентуално да показва и честотата на въртене (за проверка на авансовите механизми респ. програми).
              Стефане, тия дни ще се завъртя около женския пазар да видя какво предлагат. Предполагам, че имат някакви "Молния", "Искра" или "СТБ", доста надеждни, но доколкото си спомням нямат закъснение.
              Имаше едни хубави цифрови оборотомери руски с индукционен датчик, биха ти свършили работа в комбинация с стробоскопа.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ако стробоскопа ти трябва да си вадиш хляба с него,няма смисъл да си правиш или купваш-просто е пари на вятъра,по добре даи още малко и се насочи към елкон или виж дек какво предлагат щом си от софия ще ти е лесно да ги намериш,без качествена и стабилна апаратура не е както трябва,не отричам стробоскопа но съвсем друго си е елкона и не знам до сега някои от маисторите които първо са си купвали стробоскоп след това да не са си взели елкон))а стробоскопа им стои и хваща прах-инвестиция която не се ползва повече от няколко месеца,но незнам защо всички първо минават през нея .

Коментар

Какво е елкон?

Коментар

Май е тук мястото да попитам и аз някой знае ли как се отвежда сигнала за запалване на стробоскопа от дизелов двигател

Коментар

С един странен датчик, нещо като шоков - усеща вибрациите... Има го по стендовете. А платки за диагностика има при Disem.

Коментар

Може и никак. Ако на динамото имаш извод за оборотомер, трябва да може от него. Ако нямаш, трябва да го разглобиш и да се вържеш някъде на предния край на изправителя.

Коментар

Ей са ще разглобяваш всяка кола която дойде за диагностика... Слагаш датчика върху капака на главата и си готов.

Коментар

Еее. Как от динамото?! Нали отметките на шайбата на коляновия вал са спрямо момента на впръскване на първи цилиндър. Значи него трябва да хвана. Трябва да е някакъв датчик, който да се поставя на тръбичката или на дюзата на първи цилиндър. Интересно ми е ако някой е виждал дали става с разглобяване или външно

Коментар

Да бе, и аз се сетих ... Шибания.
                              Едно време в ЦУМ имаше няква джаджа, уж микрофон за контактен запис. Лепваш го примерно на телефонната слушалка, и той мотае на магнетофона. Никога не успях да го подкарам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X