Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монофазен хидравличен агрегат 700bar ....със 750w ел.мотор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монофазен хидравличен агрегат 700bar ....със 750w ел.мотор.

Днес пристигна това чудо....

https://www.youtube.com/watch?v=c1n5...utu.be&ucbcb=1

разчастих я малко за да сменя ръчния кран с електрически разпределител за да може да се ползва и за двупосочни цилиндри. Виждал съм какви ли не помпи.....сдвоени,строени....винтови зъбни....но такава не бях....идея си нямам какво има в нея...но 700 бара ги качва безпроблемно със 750 вата ел.китайски двигател. Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20210508_122222.jpg Прегледи:0 Размер:203.4 КБ ID:6739625Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20210508_121830.jpg Прегледи:0 Размер:278.1 КБ ID:6739626Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20210508_122948.jpg Прегледи:0 Размер:166.4 КБ ID:6739627

някой имали опит/ впечатления с това китайче?

То проблема е в дебита, който по всико личи че не е твърде голям. 700 бара и с по-малка мощност се качват.

Предполагам планетарен редуктор + гърбици с плунжери и еднопосочни калапнчета има вътре. Много си мислех и аз да си купя такава вместо ръчна, ама прецених че за ползване от дъжд на вятър не си струва. Пък и при мен е за кух цилиндър и щеше да куца и мобилността, освен че трябваше да дърпам и жици, като трябва да извадя някой тампон по шасито.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ем не знам....но зъбна помпа която беше 4л.
      с 3,7Kw или 4,7 Kw трифазен мотор .(не помня беше преди 15 год.) ..заковаваше на място ел. мотора с все маховик 20 кила на него на 370 бара.... Та от това малкото аз лично съм впечатлен.

Да ,точно за мобилна я глася....макар че празна е 21кг. и още 8-9 литра масло в нея.....пак няма да е перо. Но пък може да си изстърже човек различни хид. скоби ....щанци разни мобилни и кво ли още не .....ръчните за дреболии са екстра,но ако трябва да я помпаш всеки път до към 700-800 бара си е мъка страшна.

Коментар

• petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

• petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Повечето хидравлични крикове,такаламити и пр. с лекота правят над 600 ат. А радиално буталните помпи с по малък дебит правят над 1000 и дори над 2000 ат.
        Може да се вземе помпа от комън рейл и да се ползва за хидравлична станция за високо налягане с ограничен дебит. А при много съвременни машини с хидравлика се ползват и радиално и аксиално бутални помпи с високо налягане (над 600 ат.) и различен дебит.

Зъбната има голям дебит. На това дебита му е примерно 5 пъти на ръчната, съответно буталцата са малки (имам подозрения че са 3, съдейки по снимката), съответно не се иска велико усилие за да вдигне 700 бара. Моята ръчната е двустепенна - на малко усилие има доста по-голям дебит (бута по-голямо бутало), а като дойде мъката дебита е примерно 20 пъти по-малък, и за да извадиш един 10 сантиметров тампон ти се откача ръката. Но извадих едни 15-ина тампона, и сега я ползвам инцидентно. Иначе кухия цилиндър е страшна благинка, a и цената му беше доста блага, на фона на цените тук:
      https://ez-tools.eu/Single-acting-Ho...0-Tons---50-mm

На всичкото отгоре го пратиха с DHL и дойде за нула време.

Позаглебдам и други нещица от време на време, макар реални нищо да не ми трябва чах толкова.

Гледам помпита са им подобни, ако не същите.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

сега погледнах в документацията 0.7 и дават дебит.... Помпата е ибейска взех я за 250 евро....ако е от китай щеше да е надолу но трябваше да чакам. Обаче съм се прекарал....за още някой лев отгоре има с ел.разпределители два изхода готова,нямаше да се занимавам с глупости сега. Сега се загледах по обявивите че са 102 модела....с кран отгоре....със страничен....само с един ел.клапан....с два...китайска работа

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20210509_060328.jpg Прегледи:0 Размер:272.4 КБ ID:6739691
        Последно редактирано от kalin3000; 09-05-21, 06:05.

Коментар

все пак някой ако си купи и иска да я ползва за мобилна....направо след пристигането трябва да си я ревизира ....капака е със силикон колкото да се каже че има ....капачката за наливане на маслото няма отдушник.Гърловината за наливане е с две точки хваната и не е херметична.....тва за който не иска да плющи навсякъде масло докато я разнася де... в стила на почти всички китайски продукти е....той собственика като си я купи ще си я дооправи...

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20210508_122952.jpg Прегледи:0 Размер:166.2 КБ ID:6739814Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20210509_175615.jpg Прегледи:0 Размер:288.4 КБ ID:6739817Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20210509_180055.jpg Прегледи:0 Размер:165.3 КБ ID:6739818
          Прикачени файлове

Коментар

Да използвам темата, за да запитам за хидравлични подпори за нивелиране на Кемпер, защото моделите, които се предлагат в европа са много малко и на много високи цени.
            Възможни са основно 2 варианта: на всяка подпора с отделен ел. двигател и с хидравлични цилиндри и 1 ел. мотор с помпа и 1 резервоар и клапани към всяка подпора, която е хидр. цилиндър.
            Ако някой има знания и инфо моля да помага.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_915294.jpg Прегледи:3 Размер:90.8 КБ ID:6740687Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_915295.jpg Прегледи:3 Размер:198.9 КБ ID:6740688 гледам че такива ел. подпирачки ползват....има и по еденични ръчни всяка с манивелка....сигурно има и ел. еденични.Хидравлично си мисля че ще е в пъти по тежко,по неизгодно....трябва и да се подсигури ако е с хидравлика да не пусне "крак" докато си караш....трябва да може и да се свива ръчно ако нещо сдаде багажа по хидравликата баш къде не трябва...става баси сложнотията и ще е златно накрая. Е зависи и от кемпера де....има кемпер и кемпер
              Последно редактирано от kalin3000; 13-05-21, 16:25.

Коментар

• s_s1
                s_s1 коментира
                Редактиране на коментар
                Точно такива, но 4 с по един крак хидравлични с помпа на 12 волта и 7-8 литра пластмасов казан за маслото. комплекта тежи м/у 20 и 40 кг в зависимост от тежест на кемпера, просвета, ниво на регулиране и начин на закрепване за рамата.

• s_s1
                s_s1 коментира
                Редактиране на коментар
                https://rvdaily.com.au/tech-simply-flat-out/

В духа на темата, за да не отварям нова. Имам маса-подемник за мотоциклети, вдига се с крачно помпене. Искам да я направя с ел.помпа. Дали ел.помпа от кола ще върши работа или е с недостатъчен дебит?

Коментар

• boreto2
                boreto2 коментира
                Редактиране на коментар
                От падащ борд на камион би трябвало да стане. Борето

• Stbd
                Stbd коментира
                Редактиране на коментар
                Сложи помпа за хидравлика на волана. Има по 5 лв от кола 1990-2000 г.

Би трябвало да ти свърши работа, но ще трябва и ел клапан.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• stefsab
                stefsab коментира
                Редактиране на коментар
                На камиона помпата за борда често е комбинирана с двупътен клапан. На 24В е, но харчи 60-80А. Дебита й е голям, и може да "подхвърля" платформата.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Би трябвало да ти свърши работа, но ще трябва и ел клапан.
              Говориш за електро-хидравлична помпа за усилвател на волана или такава за падащ борд/самосвал.
              Защото цените са лееееко различни.

Коментар

всичките ще ти свършат работа и от кола хид. за волана....и от камион....дори и маслена помпа от кола,стига да и затапиш байпаса и да наметиш начин да присъединиш маркуч на изхода . ...трябват ти 40-50 бара зависи пак с какъв диаметър са цилиндрите на платформата . С който и от вариантите да се захванеш ще ти трябва пак разпределител....дали ел.клапан или ръчен....както си решиш.

​​​​​​Сега видях тва с кемпера....тва си е хоум мейд101 % ни маркучи са укрепени ни инсталация .....да не говорим че на този специално само един цилиндър ще е към 20 кила така на очо де. ....
                Като гледам колко са дълги краката нищо чудно да влиза цилиндъра в купето... не се вижда от сснимката . Отделно долу където са петите не е на ябълка за да се самонапасва към терена .ако се скъса долния маркуч няма кво да го спре да метне маслото и да почне да слиза докато не срещне асфалта докато си караш и да се откъсне .....мноо аматьрско изпълнение е тва.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:PRODUCT-REVIEW-levelling-jacks.jpg Прегледи:0 Размер:136.8 КБ ID:6741413
                Последно редактирано от kalin3000; 16-05-21, 12:07.

Коментар

• s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тези, които ги продават за европейските кемпери са като хидравличните крикове. разпъват се на 2 пъти има цилиндър в цилиндър. Не знам дали го обяснявам правилно.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X