Първоначално публикуван от mishomishev
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Цени на инструменти Макита в Румъния
Свий
X
-
- 1 like
-
Има ги и двете неща. ПОнеже последната седмица се ровичкам за Milwaukee, поне на 3 машини има тукашни цени, дето са по-ниски и от немските, и от английските. Например пистолета за силион тук го взех на 440лв тялото. Никъде не намерих даже близка цена. Но и това тук само на едно място е толкова. На останалите е на по-висока цена от намската и английкската, когато изобщо го има само като тяло.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Да точно така. Рекет. Тука си прав. Обзавеждах вкъщи и примерно в Hansgrohe разликата е удивителна.
В България има един ушким вносител и той пуска на магазините високи крайни цени с голяма отстъпка. Магазините се кефят и тичат да взимат стока от склада и препродават.
Така беше и за една ламбда сонда на бившето ми Субару. То 330 лв. То 290 лв. Накрая от Чехия Денсо за 85 euro с доставката.only 4 x 4,sim AWD
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнениеМного големи фирми не дават на дилърите си да прескочат главния дилър за Европа и да си купят от дилър в друга държава, мога да изброя десетки фирми. Дори по договорите има клаузи, че ще купуваш и продаваш само от и във България.
Всичко извън разликата в транспорта между това да поръчаш контейнер стока или едно европале, са си чисто търгашески истории. Удобно извинение са, ама не всички пасем трева. Не и за разликите, които се случват. 5,10,15% са ОК, ама когато нещо струва с 30+ процента повече, нещата понамирисват от километри.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнениеДа точно така. Рекет. Тука си прав. Обзавеждах вкъщи и примерно в Hansgrohe разликата е удивителна.
В България има един ушким вносител и той пуска на магазините високи крайни цени с голяма отстъпка. Магазините се кефят и тичат да взимат стока от склада и препродават.
Така беше и за една ламбда сонда на бившето ми Субару. То 330 лв. То 290 лв. Накрая от Чехия Денсо за 85 euro с доставката.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Еми ето за това ще останат 4-5 сайта на кръст и другите ще ги отняма. Някой са дори толкова нагли, че направо пускат номенклатурата на друг сайт (със все картинки и прочие), с цени примерно 40% нагоре. Сори, яли са риба!
Успешно. Днес точно за това се карахме:
-Добре де какъв е смисъла да предлагате нашите продукти във Вашия сайт при положение че нищо не разбирате от тях и цените ще са по високи от нашия официален сайт?!
- Ааа няма проблеми -В каквото се закачи такова.Клиента не проверява наред.Просто гледа първите резултати и дали го устройва
-В Хубаво ами гаранцията как ще я направим?!
- лесноВ - Ами вие ще ни изпратите всички снимки и цялата информация за продукта.Като си поръча клиента Вие от склада ще му изпратите всичко с гаранционна карта ще му обясните това онова ако се налага и после ще ни дадете процента.Така че вие си управлявате бизнеса...
В
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнениеАааа тоз номер работи да знаеш!
За останалите важи с пълна сила също - има едни сайтове, чиято единствена работа е да ти търсят най-изгодната оферта за даден продукт. За ширпотребски стоки са се утепАли - дават ти цените в какъвто ред искаш за половин европа. Има и тукашни 1-2.
Че балъците нямат свършване е ясно, но хептен кръглите такива значително намаляват. Тия "бизнесменчета" като посочените от теб ги наблюдавам от доста време. Днес ги има, утре ги няма, или днес опитват да продават електроника, утре продават долни гащи. Отварят сайтове, сайтове, сайтове... и най-накрая идва някой като olx, дето разчиства пазара буквално за 2 седмици.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Не точно така-някой сайтове са добре оптимизирани и излизат първи, клиентът цъка на тях, после проверява в местния дилър и дори и цените да са еднакви си купува онлайн, защото е чувал, че до 30 ден може да върне поръчката и има две години гаранция, нещо което много добре знае, че при локалния бабаит няма как да стане.
-
Пич, с това се занимавам от 20 години, а от навън пазарувам още преди да има български кредитни карти. ВЕрвай ми, няма на какво да ме открехнеш.Ако клиента не иска да търси ниска цена, той няма да търси. Само дето в момента, в който се усети че може минавайки през един сайт да търси оферти в половин европа с 2 клика на мишката, никой повече на може да го накара да пазарува по стария начин.
Магазините за автиочасти намаляват в геометрична прогресия, сайтовете се окрупняват, българските търгаши намаляват рязко и остават само или тия, продаващи на конкурентни цени, или тия, продаващи нещо, дето друг не продава. Накрая ще останат 10-ина големи, и останашите сами ще окапят. В момента големите за България са точно 3. И вероятността да намериш по-ниски цени от техните клони към нула, освен ако не ползваш сериозни отстъпки някъде. И излизат като първи резултати почти винаги, стига изобщо да предлагат частта, която търсиш. Едните ти носят частите на крак до 3 дена (много често същия ден), другите ти ги пращат по куриер в рамките на седмица до 10 дни.
-
Да де, ама мен никой не може да ме задължи да купувам от България, или от други конкретни държави. Това в ЕС е даже незаконно. Повечето просто дават перверзни цени за транспорт, които обезсмислят покупката от тях. Ама за тая работа си има Gabco и DPD. 35 кила по DPD са под 80 лева за цяла европа, и им казваш от тук къде да отидат да вземат стоката. 5-6 пъти го правя вече тоя номер. И това е от поне 10 години така.
Всичко извън разликата в транспорта между това да поръчаш контейнер стока или едно европале, са си чисто търгашески истории. Удобно извинение са, ама не всички пасем трева. Не и за разликите, които се случват. 5,10,15% са ОК, ама когато нещо струва с 30+ процента повече, нещата понамирисват от километри.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнениеТо е така, ама не е точно така. ЕС е малко като комунизма - всички са равни, ама едни са по-равни. Спомням си преди време МБ искаше да съди ЕС за това, че допуска регистрация на по-евтини нови автомобили в страни с по-скъпи такива. До едно време номерът минаваше и после измислиха някаква регулация за страна-резидент, така че не се знае дали дистрибуторите на по дребните джунджурии дали не ползват същото правило. Отделно рекетът тук.
Нито могат да ми ограничават достъпа на регионален признак, нито да определят цени на регионален признак, щото като нищо някой ще ги изплющи така, че да им държи влага доволно дълго време. Говоря за електронна търговия и цени в един и същи сайт. Кояето не изключва възможноста в сайта "алабала.бг" цените да са различни спрямо "blabla.de". Решението от кой сайт да пазарувам си е мое.
Страна-резидент има отношение към това на чия държава ще сложиш номера и в коя държава ще ползваш автомобила и ще плащаш данъци, точно колкото има значение и дали като живееш в София си плащаш данъка за колата в София, или в Сусурлево. Няма нищо общо с това от къде си си купил колата.
- 1 like
Коментар
-
Да де, ама мен никой не може да ме задължи да купувам от България, или от други конкретни държави. Това в ЕС е даже незаконно. Повечето просто дават перверзни цени за транспорт, които обезсмислят покупката от тях. Ама за тая работа си има Gabco и DPD. 35 кила по DPD са под 80 лева за цяла европа, и им казваш от тук къде да отидат да вземат стоката. 5-6 пъти го правя вече тоя номер. И това е от поне 10 години така.
- 1 like
Коментар
-
Несериозно и наивно звучи извинението за малкия пазар. Разлики от 10-20% са нормални, но разлики 30-40% спрямо по-голямата цена (съответно 60-80% спрямо по-малката) няма как да се обяснят по такъв начин. Особено от Хитачи, които доколкото знам даже нямат отделна фирма в България.
Всъщност те заобикалят европейския закон точно с тия местни фирми и покриването на гаранциита. Което пък повдига въпроса дали имат правото да рекламират стоката с логото и търговските марки на голямата фирма, ама май много задълбахме.
Коментар
-
Да споделя опит - някои от най-ниските цени обявени в pazaruvaj.com/compari.ro са от полски и унгарски фирми с румънски сайтове. Цените на румънските дистрибутори са близко или малко по-високи от германските. Можем да проверим дали магазинът е дистрибутор на Макита Румъния тук:
https://www.makita.ro/dealer-locator...-partners.html
DPD/Speedy.bg доставят на една цена в Румъния и от Румъния за България:
https://www.dpd.com/ro_en/home/produ...ional_bulgaria
Гаранцията се предоставя от магазина и Макита Румъния, Макита България и оторизираните сервизи в България не участват.
Аз купих от fairtools.ro, понеже имат също реален магазин и склад. И тук ако пазарувам онлайн предпочитам търговци с физически обекти.
Коментар
-
Аз от две години имам MakitaВ безчетковВ 18v ъглошлайв Made in Rumania. Така че завод там има, тамошниВ цени не знам, купувал съм го от ИБЕЙ UK.Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
- 1 like
Коментар
-
В края на юли 2019 г. закупих храсторез MAKITA UH6570 от eMAG с някакъв ваучер за отстъпка на цена 284.73 лв и безплатна доставка. По нашенските сайтове цените бяха около 400 лв +/- 10 лв. Машината е произведена в Румъния и си дойде с румънска гаранционна карта, с която след регистрация на сайта на Макита България получих сертификат за удължена гаранция от 3 години. Храсторезът е експлоатиран здраво цяло лято и досега проблеми не ми е правил.
- 1 like
Коментар
-
В нито един договор между производител и дистрибутор в нито една държава от ЕС няма клаузи за ограничения къде може и къде не може да се продава. Тези регулации се налагат основно устно, като разбира се, се налагат чрез орязването на някоя отстъпка или нещо подобно ако не ги спазваш. Казвам го като човек, който има подобни договори с няколко големи световни производители. А разликата в цените идва точно от това, че сме малък пазар и съответно инвестициите, които производителя прави в стоката, са доста по-малки по ред причини. Много често просто не ги интересува какви точно обеми продават в конкретната страна, а в случая и номера минава и продажбите са добри или поне достатъчни за някой мениджър, който отговаря за съответния район. Такива примери мога да дам безброй, но няма смисъл тъй като сме оффроуд, а не икономически форум.
И все пак да сте спокойни, няма никакви конспирации и опити да ни преебе, просто така работи търговията.
В Румъния понякога има страхотни промоции не само на Макита, даже аз щях да си купувам един винтоверт, но докато се наканя и беше изчерпан в магазина.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар