Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поздрав за Кольо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Поздрав за Кольо

Определено не си мисля нищо такова и не подценявам старата школа. Дори напротив-хората, които са ме учили на А и Б са точно от твоята школа. Но и ти не подценявай технологиите, защото много помагат за майсторлъка .... Пък белгийците не ги смятам за еталон в тая област въобще.
    П.П. Вероятността да попадна на място, където няма резервни ръкохватки, клони към нула ... Просто аз няма да стоя и една минута там. Времената на трудови подвизи и чудеса от храброст за едното нищо отдавна отминаха....
    П.П.П. Днес заварявах с един "динозавър" тип-триодина.... Ми добре си работи, но като не мога с един поглед да си видя тока и няма и дистанционно да си го глася по време на работа-върти напред, върти назад- загуба на време и електроди.... Добре, че ми плащат на час, пък електродите са без отчет...
    Последно редактирано от kuzdov; 20-06-08, 23:27.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Както казах по горе имам инвертор, така че съм в крак с новостите.
      На никой обаче не казвам че е несериозно да работи със стари технологии и методи.
      Както и да е, ще се разбереме.
      Що не карате дъната с 5ца?
      Триодината си има реостат, на кабел, седи на корема ти.

Коментар

Идея нямам .... Така ми казват, така го правя. Но на 6-ца или 8-ца ламарина май 5-ца електрод ще и дойде много. То и 4-ката оре здраво ако не внимаваш, пък тия не допускат и намек за подрез.
        П.П. Значи това, дето днес работих с него е още по-старо-от тия, дето им се управлява тока с едни манивели отгоре и променят сечението на ядрото на трафа.
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ясно, тънки са им дъната на Белгийците, не като едно време на Братушките, от 2см. нагоре.
          Ааа, това не е триодина, това трябва да е накакъв правотоков трансформатор. Триодината е агрегат от два ел. мотора.
          Последно редактирано от Аndro 160; 20-06-08, 23:53.

Коментар

Сега първи мантел на 5 хилядник се прави с 8-ца... 45 мм е на 55 хилядник....
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
              Като си помисля, не върви наистина да извадиш някой винкел с парче кабел, и да го ръгнеш в Кемпито Ще те гледат странно.
              При нас го има точно това:"Кемпи-винкел", всеки си позлва най удобната за него ръкохватка, каде фабричната, каде някаква друга фабрична от другият инвертор, но най често "винкела", но разбира се и той е в крак с модата, като на кабела има вързана и бърза връзка както си е на фабричните
              Моите снимки...
              https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
              https://500px.com/ivankoo

Коментар

Ааа, това 45 ми хареса, 30 съм пълнил редовно, май една пещ в Перник правихме с 40, голям кеф, тавани, 45*, вертикали, пълниш с 4 .

Коментар

Абе кеф ако знаеш, че няма да те снимат, ма да тръпнеш за всяка пора ...
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Абе кеф ако знаеш, че няма да те снимат, ма да тръпнеш за всяка пора ...
                    Аз работех в КЗУ.

Коментар

А аз-в OKZ-наследника на КЗУ....
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Май по едно време стана проблем за различни школи.
                        Да не излезе че некой колега те е учил.
                        Айде лека че така може и да осъмнеме.

Коментар

А, сигурно- Евгени Йолицов ми беше първия учител...
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Нищо не ми говори, къде си работил, в база, или по обекти, аз бях първо в " Монтажи", после в Сирия, и после за по кратко в " Наваряване", до към 90г., все по обекти.

Коментар

В Чехия-завода във Влашим и после в Белгия- обект BioWanze-завод за биогориво. Но аз вече не съм при тях, защото "малко" излязоха некоректни... Хайде, лека, пък като си дойда, може да се видим и да поговорим. Със сигурност има за какво, а и може да ме научиш на някой чалъм ... Поздрави.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X