Супер е станал... аз на моя не му ползвам съединителя за заден ход малко побългарено като режа резби му обръщам мотора. Така като му свикнеш няма разлика дали е механичен или ел съединител поне за мен. Аз му харесвам, че в движение мога да му сменям скоростите без да спира универсала което си е бонус понякога. Браво за машината!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Новата придобивка- Струг СУ 585
Свий
X
-
Чак бонус
Универсалните стругове по принцип не са машини с висока производителност та няколко секунди забавяне не е фатално . При универсалните машини най важното е да е лека за управление и удобна на оператора защото през цялото време на работа е пред нея . При ЦПУтата пишеш програмата и машината с дни си работи без много да и се бъркаш в работата . Нашето МС съм го оставял цяла нощ само да си копае . Такъв 585 практически нов ми го даваха на цената на скрапа . Избягах като попарен
Моето С 11 МТ като го намерих навремето го платих на момента без пазарлъци колкото ми поискаха за него . Преди един месец един познат търговец на машини ми предложи 8 бона за моя струг и го изхвърлих от работилницата .
Последно редактирано от sek.1; 23-12-19, 06:55.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Всеки си има виждане. А за тия 8к честито и то от търговец за тия взимам два в състояни близко до ново. Но в момента, както вече само боклуци остана този го взимам без да му мисля с нов паралел а не някой с механичен съединител и с 1 мм пропаднал паралел. Въпрос на вкус.
- 1 like
Коментар
-
Всички съединители в кутията(7 броя) си работят и електро-механичния реверс е по- добър вариант от обръщане на фазите на главния мотор за мен . Един възел с ударни натоварвания по- малко.Иначе това със смяната в движение е бонус ако включва на по-ниска скорост при включване на реверса(тая модификация ще я направя),а иначе по схема при превключване на скорост от галетния превключванел трябва да се задейства спирачката.
За мен е по-ергономична машина от С11(вече и такова имам но не ми е удобен) .
Към колегата sek.1:заменям въпросния С11А минал ремонт в Завода за разваляне на металорежещи машини (да не се засегне некой колега) и след това малко ползван за Су585 в добро състояние!
Поздрави и весели празници!Последно редактирано от Sando.D; 23-12-19, 20:37.
Коментар
-
Поради спецификата на работата ми познавам повечето търговци на металорежещи машини в тая държава . В София в момента най силен е един арабин Ракан от циганите са Илия и Петър . Последните години и мангалите от Златна панега дръпнаха много . Аз съм приятел и от 30 години работя с най читавия от българите Манол. От доста години в крайна сметка кой каквото купи го продава на Ракан а той ги изнася в арабския свят. Само Манол гледа машините които купи да останат тук в България . На всички съм обяснил един елементарен факт . Металорежещите машини произведени в България са една кратна бройка . Едни 30% са си отишли по естествен път от амортизация . Едни примерно 40% са по хора и предприятия и не се продават . Остават едни 30% които се въртят в оборот ама и те посвършиха и от 10 години има трайна тенденция цените на ММ втора употреба да вървят само нагоре а състоянието им само надолуПървоначално публикуван от rcmodeli Преглед на мнениеВсеки си има виждане. А за тия 8к честито и то от търговец за тия взимам два в състояни близко до ново. Но в момента, както вече само боклуци остана този го взимам без да му мисля с нов паралел а не някой с механичен съединител и с 1 мм пропаднал паралел. Въпрос на вкус.
Вече читава машина много трудно се намира а излезе ли хората си и търсят реалната пазарна цена .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
- 1 like
Коментар
-
Съгласен! По вторични падаха машини последните 5 и повече трудно и са леш повечкото...Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеПоради спецификата на работата ми познавам повечето търговци на металорежещи машини в тая държава . В София в момента най силен е един арабин Ракан от циганите са Илия и Петър . Последните години и мангалите от Златна панега дръпнаха много . Аз съм приятел и от 30 години работя с най читавия от българите Манол. От доста години в крайна сметка кой каквото купи го продава на Ракан а той ги изнася в арабския свят. Само Манол гледа машините които купи да останат тук в България . На всички съм обяснил един елементарен факт . Металорежещите машини произведени в България са една кратна бройка . Едни 30% са си отишли по естествен път от амортизация . Едни примерно 40% са по хора и предприятия и не се продават . Остават едни 30% които се въртят в оборот ама и те посвършиха и от 10 години има трайна тенденция цените на ММ втора употреба да вървят само нагоре а състоянието им само надолу
Вече читава машина много трудно се намира а излезе ли хората си и търсят реалната пазарна цена .
Коментар
-
Днес един приятел ми се обади и ми каза че за С 11 МТ на един метър междуцентрово Ракан му е обявил цена от 7500 лева без ДДСПървоначално публикуван от rcmodeli Преглед на мнение
Съгласен! По вторични падаха машини последните 5 и повече трудно и са леш повечкото...
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Не знам за мен това за надути цени зверски много. Чакане му е майката има училища които още продават техника и е почти нова правила пантички и щуцери... Наскоро се сдобих с плосък шлайф tos pbh 20na малка машинка но стравнително запазена за сравнително малка сума.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеДнес един приятел ми се обади и ми каза че за С 11 МТ на един метър междуцентрово Ракан му е обявил цена от 7500 лева без ДДС
Коментар
-
За нас може и надути да са ама на Ракан пазара му е в арабския свят където взима тия цифри ама в долари или евро . По търговете товари яко и взима машините на цена която аз не бих платил . Когато аз имам машини за продаване него не го пускам да ги видиПървоначално публикуван от rcmodeli Преглед на мнение
Не знам за мен това за надути цени зверски много. Чакане му е майката има училища които още продават техника и е почти нова правила пантички и щуцери... Наскоро се сдобих с плосък шлайф tos pbh 20na малка машинка но стравнително запазена за сравнително малка сума.
Понеже съм българин гледам нашите машини и за по малко пари да останат тук в някой човек да си вади хляба с тях . Имам ли добра машина на добра цена първо я пускам тук във форума . Човека с който работя е на същото мнение . Който е взел машина от мен ме споменава с добро дълги години
https://www.youtube.com/watch?v=pQzkGuA9W78&t=100s С тоя чаршаф няма да е стругар
Последно редактирано от sek.1; 30-12-19, 10:58.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
- 2 likes
Коментар
-
Добро утро
Поздрави от Полша
Имам и струг cy 585. Много интересна машина. Търся документация за него, защото имам повредени съединители в него. Възможно ли е споделяне? Особено се интересувам от чертежите на скоростната кутия и главата.
Поздрави Марчин
Коментар
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар