Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Честито на големите сервизи !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Честито на големите сервизи !

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
    ВСИЧКО може да се забрани. Пак за тия да гласувате...
    Вие не ревяхте ли срещу крадците?
    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
      Вие не ревяхте ли срещу крадците?
      Тъй де, и вместо да гонят крадците почват да гонят мен...

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
        Много точно описано. Лично аз, не ходя в сервизи, в които е забранено клиентите да виждат, какво се случва със собствения им автомобил и в които се ползват задължително техни части и консумативи.
        Ако толкова разбираш , можеш и имаш с какво - чи го крепиш у сервизо.Най-много да пречиш на работата
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

В оная система олигарсите бяха заложени още при самото и създаване. Някой получи контрола и априори от там нататък всички трябваше да се съобразяват с него. Това е несравнимо по-лесно в сравнение със случая, когато трябва да затваряш вратички една по една. Не винаги може. В дадения горе пример с горивата...то държавата може да иска всичко, но в ЕС има правила, които са писани на наддържавно ниво именно с идеята да няма тарикати като нашите тикви и мачароци. В момента има открита наказателна процедура. Двойна- една част е за ДДС-то върху горивата, другата е данък уикенд. С Директивата относно исковете за обезщетение за вреди при нарушаване на антмонополното законодателство решиха да се съобразят...с 4 години закъснение...
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Хайде да споделя мой опит за цвят на темата, 'щото според повечето мнения тук излиза, че големите сервизи са некадърници, а всички квартални са мега гига... - един прави-струва няколко пъти, втори прави-струва няколко пъти, третият беше официалния сервиз на марката и след 1 час проблемът беше оправен, а цената в пъти по-малка от взетата общо сума от първите двама, които си взеха парите и казаха просто "Не знам защо". Също така на официалния сервиз първоначалната оферта(преди да са сигурни какъв е проблема) беше една, но след установяване на проблема беше намалена 3 пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
              Хайде да споделя мой опит за цвят на темата, 'щото според повечето мнения тук излиза, че големите сервизи са некадърници, а всички квартални са мега гига... ...
              Отивам на официалния да ми е мирна главата и кво да видя... тумба чираци и един дядо да ги наглежда! 300 лева труд за смяна ролка и ремък. Повече не стъпих, естествено. Не им стигат 300 лв. на няма и час да си намерят нормални майстори. Лакомията води до ей такива лобизми. Няма да измислят нещо хубаво, само гадория след гадория, гарантирана от ГЕРБ.
              Последно редактирано от Ivan Terziev; 25-05-18, 22:40.

Коментар

Хайде да споделя мой опит за цвят на темата, 'щото според повечето мнения тук излиза, че големите сервизи са некадърници, а всички квартални са мега гига... - един прави-струва няколко пъти, втори прави-струва няколко пъти, третият беше официалния сервиз на марката и след 1 час проблемът беше оправен, а цената в пъти по-малка от взетата общо сума от първите двама, които си взеха парите и казаха просто "Не знам защо". Също така на официалния сервиз първоначалната оферта(преди да са сигурни какъв е проблема) беше една, но след установяване на проблема беше намалена 3 пъти.
                Много ти е нова колата. Официалния има достъп до бюлетин на марката и първи почват да хващат по-неочакваните проблеми. Пък и имат необходимото за целта оборудване, достъп до официални ъпдейти и сервизни акции за отстраняване на серийни заводски дефекти.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                  Много ти е нова колата...
                  Не знаех, че знаеш възрастта на колата ми(14 годишна).

Коментар

Това без протекции? Ако и такъв застраховател имаш, си на някое следващо ниво
                    Последно редактирано от veskov; 25-05-18, 22:47.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

• От: Честито на големите сервизи !

Първо най никой не говори за официален сервиз а за сервиз

Хайде малко модернате думички ревърс инженериг..

Майстор монтьор плюс чирак монтьор равно на квартален сервиз. Тея сладури трябва да ядат и те и семействата им, значи единия ще се бори за нормален живот щото е занаятчия . Другия като порасне с две думи единия иска на месец 2000-2500 другия 1500 ( това условно средно за страната) или Тея двамата трябва да свършат работния ден с чисти 400лв на ден от там данъци плюс осигуровки 500лв на ден. Натам наем на помещението ( ако е тяхно пак, защото е инвестиция) още 80 на ден станаха 580 ток и отопление и вече сме на 630 на ден. Делим ги на нормалните 8 часа и какво получаваме? 80лв на час. И това без печалба за фирмичката и амортизации на оборудването....

Сега всички ревящи си отворете програмите и вижте за всяко нещо часовете умножете си ги по въпросните 80лв и ще видите реалната цена на услугата... После погледнете колко плащате на кварталния сервиз пак му търсете сметка за частите отстъпките... И така нататък. После плюйте държавата и регулациите..
                      Проблема на всеки бранш са копърките които бачкат на дъмпинг, от днес за утре без значение какво си пречиняват.

Коментар

Не знаех, че знаеш възрастта на колата ми(14 годишна).
                        Само предположих.
                        В крайна сметка има и случаи като твоя. Но по-скоро са специфични и са нещо като изключения.
                        Може и просто да не си попаднал на читави майстори на конкретната марка преди да стигнеш официалния сервиз.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

При 630 лева дневен оборот ще си прескочил прага за регистрация по ДДС точно на четвъртия месец....и си в един друг филм.
                          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
                            Първо най никой не говори за официален сервиз а за сервиз

Хайде малко модернате думички ревърс инженериг..

Майстор монтьор плюс чирак монтьор равно на квартален сервиз. Тея сладури трябва да ядат и те и семействата им, значи единия ще се бори за нормален живот щото е занаятчия . Другия като порасне с две думи единия иска на месец 2000-2500 другия 1500 ( това условно средно за страната) или Тея двамата трябва да свършат работния ден с чисти 400лв на ден от там данъци плюс осигуровки 500лв на ден. Натам наем на помещението ( ако е тяхно пак, защото е инвестиция) още 80 на ден станаха 580 ток и отопление и вече сме на 630 на ден. Делим ги на нормалните 8 часа и какво получаваме? 80лв на час. И това без печалба за фирмичката и амортизации на оборудването....

Сега всички ревящи си отворете програмите и вижте за всяко нещо часовете умножете си ги по въпросните 80лв и ще видите реалната цена на услугата... После погледнете колко плащате на кварталния сервиз пак му търсете сметка за частите отстъпките... И така нататък. После плюйте държавата и регулациите..
                            Проблема на всеки бранш са копърките които бачкат на дъмпинг, от днес за утре без значение какво си пречиняват.
                            Това всичко щото освен държавата някой друг или гадния частник ще се фане да произвежда копърка? Ми и тогава го нямаше.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                              Това ли е?
                              Няма ли да направите нещо по въпроса?
                              Е то идеЙ не липсват по въпроса , ма явно не следиш подробно темата

ВСИЧКО може да се забрани. Пак за тия да гласувате...
                              .... Няма да измислят нещо хубаво, само гадория след гадория, гарантирана от ГЕРБ...
                              Ахааа , кво било! Значи , да си дойдем на думата
                              Последно редактирано от Vlado_Ts; 26-05-18, 10:04.
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                                При 630 лева дневен оборот ще си прескочил прага за регистрация по ДДС точно на четвъртия месец....и си в един друг филм.
                                Ще си прескочил , но ако за това ( дневния оборот) знае НАП .
                                На мен кварталния майстор не ми дава ни касова бележка , ни фактура , ни па ми требе . Важното е че ми е вложИл тЕя части дето съм му дал (лично го наблюдавам , щот момчето е грамотно и може всичко , но оставя ли го без надзор обикновено той пък си оставя ръцете) и че се гъзУри покрай джипката вместо мене . Не че и аз не мога , ма си пазя кръста .

ПС. ...аааа и още нещо : не му гледам у канчето . В смисъл не му правя сметка колко изкарва , ни па колко харчи.
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X