Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде може да бъде направена скосена шина под 45 градуса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде може да бъде направена скосена шина под 45 градуса?

Най лесно е така
    https://www.hennlich.bg/produkti/lag...ashchi-26.html
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Петьо , това е дърводелска машина и е с най-простото решение.Няма нужда от оскъпяване на конструкцията.
      Май съм съгласен със santaklash и за материала , и за начина на обработка.
      Ако бях чертожникът , щях да оставя малко допуск , за да не ми се получи плътно и да затяга.
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Това не е безкрайно скъпо, има го в магазина и работи безотказно.
        Отделно че може сам да си направи още по евтино
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мислил съм за покриващи се правоъгълни шини, но е играчка да се напасват и прикрепват една към друга - предпочитам готови детайли, каквито съм посочил. Купувах от складовете едни шини, уж прави, да си окъсаш главата от кривини.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Гледал съм плъзгачи в ибей, първо са много скъпи, второ дигат много каретката - а това е отнемане от височината на диска. Вариант е, но за сега не мисля да отивам към него.

Коментар

Първоначално публикуван от pooo Преглед на мнение
              Питах на няколко места дето имат фрези, но нямали такава дължина на напречния ход.
              Значи толко им разбира главата.Детайлите се работят с 45 гр. фрезер (може и зенкер на 45гр.) с надлъжно подаване без проблем. Трябва ти фреза с голям надлъжен ход - над 700мм.
              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
              Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                Значи толко им разбира главата.Детайлите се работят с 45 гр. фрезер (може и зенкер на 45гр.) с надлъжно подаване без проблем. Трябва ти фреза с голям надлъжен ход - над 700мм.
                Трябва ми някой, който може да го направи. Фреза и да имам с голям надлъжен ход не ми върши работа. Сега се сетих - правих нещо и носих един детайл от неръждавейка да го фрезоват, аз му приказвам какво трябва да направи, той го направил с 1 мм по-тънко и половината дето му го обяснявах го пропуснал. Хвана ме яд като го видях - и вика, ще стане. А преди това детайла беше стругован много точно и внимателно от мой познат стругар.

Коментар

Колега,ако искаш да си правиш пендула,това не е никак удачно решение.Тия железа,ако ще и да ги полираш,контактната повърхност ще изисква доста усилия.По удачно е да качиш каретката на няколко лагерчета.Погледни на някоя пет операционка как е решено.Не е свръх сложно и не изисква някаква специална обработка.Не мога да качвам снимки,но ще се опитам да намеря нещо из нета.

Коментар

Първо напиши от къде си! За да може да ти се обади някой колега от района. Ако моята фреза имаше ход щях да ти го врътна ,но тя е с 400мм надлъжен ход (676Р).Няма нищо сложно взима се калибрована шина от "А Стоилов" и се фрезова на р/р.Фрезиста трябва да е пълен абдал или голям пияндурник за да оцвака нещата.
                    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                    Ат.Буров.

Коментар

Аха , 12 мм външно на лагерче...и всичките в съосие.Хубава идея.Къде се реализира от две страни на тази дължина?И на кви пари?
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                        Първо напиши от къде си! За да може да ти се обади някой колега от района. Ако моята фреза имаше ход щях да ти го врътна ,но тя е с 400мм надлъжен ход (676Р).Няма нищо сложно взима се калибрована шина от "А Стоилов" и се фрезова на р/р.Фрезиста трябва да е пълен абдал или голям пияндурник за да оцвака нещата.
                        В русенско съм, но може по еконт

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                          Аха , 12 мм външно на лагерче...и всичките в съосие.Хубава идея.Къде се реализира от две страни на тази дължина?И на кви пари?
                          Лагерчетата се монтират на ексцентрични остички, и чрез тях се регулират до стотна. Ял съм го с изработката на една машина за рязане на камък. Но в този случаи, не са необходими такива сложности.
                          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение
                            Колега,ако искаш да си правиш пендула,това не е никак удачно решение.Тия железа,ако ще и да ги полираш,контактната повърхност ще изисква доста усилия.По удачно е да качиш каретката на няколко лагерчета.Погледни на някоя пет операционка как е решено.Не е свръх сложно и не изисква някаква специална обработка.Не мога да качвам снимки,но ще се опитам да намеря нещо из нета.
                            Не, не искам да правя никаква пендула -Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:23.7 КБ
ID:5776220Ей това искам да стане - върху червеното се закрепва с болтове с фрезенг парче пдч правоъгълно или мдф и се движи с ръка напред назад - това е изпитано, виждал съм го на циркуляр да работи, не ми трябват никакви лагерчета. Гледал съм много неща. Както искат да я правят контактната повърхност, искам да е равно

Коментар

Не, не искам да правя никаква пендула -[ATTACH=CONFIG]941541[/ATTACH]Ей това искам да стане - върху червеното се закрепва с болтове с фрезенг парче пдч правоъгълно или мдф и се движи с ръка напред назад - това е изпитано, виждал съм го на циркуляр да работи, не ми трябват никакви лагерчета. Гледал съм много неща. Както искат да я правят контактната повърхност, искам да е равно
                              Поради факта че търсиш по голяма дължина е проблем, иначе шейна от кръстатия супорт на струг щеше да ти свърши прекрасна работа.
                              При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Не, не искам да правя никаква пендула -[ATTACH=CONFIG]941541[/ATTACH]Ей това искам да стане - върху червеното се закрепва с болтове с фрезенг парче пдч правоъгълно или мдф и се движи с ръка напред назад - това е изпитано, виждал съм го на циркуляр да работи, не ми трябват никакви лагерчета. Гледал съм много неща. Както искат да я правят контактната повърхност, искам да е равно
                                Ми,те циркулярите не са много видовеКакто каза колегата по долу,купи си калибрована шина и си направи паралели сам.Просто монтираш отгоре още три детайла с обратно пропорционални размери и си ти.В случая това скосяване за какво служи,освен за съпротивление и вдигане на цената.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X