Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неравномерно престъргване на струг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неравномерно престъргване на струг

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ъъъ, как от шлайфане на паралели ще повдига валовете? Все ми се струва че супорта от шлайфане пада надолу, заедно с кутията, а не се вдига нагоре. И в тоя случай не виждам как би помогнала подложка между супорта и кутията - тякава подложка ще свали кутията още по-надолу. По-скоро шлайване на кутията с толкова, с колкото е пропаднал супорта би помогнало. Или нещо бъркам?
    Шлайфане на супортната кутия за да не увисва,сбръркал съм концепцията.Подложки между супорта и паралелите е правилният начин.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
      Шлайфане,ами зацепването на кръстатия супорт?
      мисля си че до 2-3 десети не го бъркат. А не вярвам паралелите да са шлайвани повече.

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
      По-скоро,някъде в кутията има един увреден зъб.Може и един от зъбите на вала който зацепва в рейката да е.
      Няма да е такава стъпката. Особено ако един от зъбите на вала, който зацепва в рейката - стъпката ще е поне 5-6 пъти по-голяма.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да,за вала си прав.
        А разстоянието между пропаданията с промяна на стъпката променя ли се?
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          мисля си че до 2-3 десети не го бъркат. А не вярвам паралелите да са шлайвани повече.

Няма да е такава стъпката. Особено ако един от зъбите на вала, който зацепва в рейката - стъпката ще е поне 5-6 пъти по-голяма.
          Виждал съм струг излязъл от врачанския завод с 4 мм текстолитови подложки. Сега слагат полиамид .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

При моя С10 има подобен проблем,но се явява при нарязване на някои резби и то при по едрите метрични.След като мине ножа 4-5 навивки има някаква минимална промяна на стъпката.При цолските почти не се забелязва такова нещо.Това нещо го установих съвсем случайно.Нарязах гайка М30х2 до едно положение и след това я до нарязах с метчик/съвсем нов/ и когато пробвах на нарязания болт вървя около 4 навивки и леко затегна навих я с ключа и след още толкова навивки се получи същото затягане и така по цялата дължина.Освободих резбата на болта 1-2десети и тръгна нормално,но се получи малко по-голяма хлабина.Иначе за струговане няма никакви проблеми.
            Струга е минал основен ремонт във Враца преди време.

Коментар

Здравейте,попаднах по други причини на това видео https://www.youtube.com/watch?v=eMVZBK4I3-s

Коментар

Смъкнах първият гребен и наистина се вижда ,че зъбното колело е зацепвало по върха на зъбите на рейката.Като развартя по рязко колелото на супорта за подаване на ръка се вижда ,че това зъбно колело много играе,явно втулката на оста е много износена или има нещо друго .Като се затопли мисля да го отворя супорта и да видя какво става вътре .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15966486_1818965668351149_925470904_o.jpg
Прегледи:1
Размер:129.0 КБ
ID:5740065Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15967783_1818965658351150_1587062468_o.jpg
Размер:54.7 КБ
ID:5740066Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15991483_1818965665017816_1791651714_o.jpg
Размер:64.4 КБ
ID:5740067

Коментар

Там винаги има доволно приличен луфт. Не очаквай някаква велика стегнатост.

Все пак поне втулката май се вижда лесно. Обаче не ти преопръчвам да разглобяваш кутията, или поне разглобявай минимално, че ако я разхвърляш съвсем, после е зор със сглобяването.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нова втулка. Добре е и ново зъбно колело, а тези двата зъбни гребена замени с най задните. Дано да пасват на щифтовете най вече.
                    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Не става.Първия гребен е къс.Дълъг е колкото моста,или поне така и казвахме едно време на работа,на тая част от паралелите.
                      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Имахме такъв проблем преди време с един от струговете и се наложи да се направи нов вал с ново зъбно колело,но мисля,че с един зъб по-вече за да се увеличи диаметъра и да има нормално зацепване.Ама и рейката бутахме.

Коментар

Нова втулка и зъбно колело да, но на гребените ми струва ,че им няма нищо .Личат си следите от фрезера за назъбването все още .

Коментар

Свали първо валзъбнотоколело и тогава ще се види за какво става въпрос.Като свалиш винта и валовете направи една проверка на направляващите .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X