Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Горелка за твърд припой ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Горелка за твърд припой ?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Показаният по-нагоре модел на Ротенбергер - супер ултра турбо 3, не може да се използва с твърд припой без съдържание на сребро. Да не говорим че има и други бъгове. Доста разочароващ продукт...
    Чудесен е за спояване с мек припой и разпалване на барбекю!
    Колега, би ли споделил бъговете на лаИк като менн :think:

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      Колега, би ли споделил бъговете на лаИк като менн :think:
      Тъкмо щях да те питам за номера на припоя с който си успял да споиш детайлите. Когато вземах моята горелка, и след като обясних за какви цели ми трябва, ми препоръчаха два вида припой - Rolot 602, 607 и флюс LP5. С единия припой имаше някакъв резултат, но незадоволителен, а с другия, тц. Не помня с кой какво е било, тъй като мина доста време... След това пробвах с някакъв припой със съдържание на сребро, и там нещата се получиха.

За бъговете... Ами може би не трябваше да употребявам множествено число. Бъгът е един, но сериозен - при промяна на пространственото положение, се променя и пламъка. Но не незначително, а драстично. Ако не внимаваш, можеш да се опърлиш или да се подпалиш. Установих споменатия проблем, няколко дена след закупуването. Отидох на място, но не успяха да решат проблема. Пробваха с други горелки и други флакони с MAPP газ - същата работа. Проблемът отсъстваше само с някаква стара партида MAPP газ. С това което продаваха като в момента, проблемът беше налице. Същото беше и с пропана или каквато е сместа в бутилките с "газ". Тъй като времето беше хладно, остана като "вратичка", че може би проблемът е в околната температура. Уви, и при топло време е същата работа.

Та, чудесно приспособление за разпалване на барбекю. Може би и за пърлене на прасета. Абе все за нещо ще стане...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тъкмо щях да те питам за номера на припоя с който си успял да споиш детайлите. Когато вземах моята горелка, и след като обясних за какви цели ми трябва, ми препоръчаха два вида припой - Rolot 602, 607 и флюс LP5. С единия припой имаше някакъв резултат, но незадоволителен, а с другия, тц. Не помня с кой какво е било, тъй като мина доста време... След това пробвах с някакъв припой със съдържание на сребро, и там нещата се получиха.

За бъговете... Ами може би не трябваше да употребявам множествено число. Бъгът е един, но сериозен - при промяна на пространственото положение, се променя и пламъка. Но не незначително, а драстично. Ако не внимаваш, можеш да се опърлиш или да се подпалиш. Установих споменатия проблем, няколко дена след закупуването. Отидох на място, но не успяха да решат проблема. Пробваха с други горелки и други флакони с MAPP газ - същата работа. Проблемът отсъстваше само с някаква стара партида MAPP газ. С това което продаваха като в момента, проблемът беше налице. Същото беше и с пропана или каквато е сместа в бутилките с "газ". Тъй като времето беше хладно, остана като "вратичка", че може би проблемът е в околната температура. Уви, и при топло време е същата работа.

Та, чудесно приспособление за разпалване на барбекю. Може би и за пърлене на прасета. Абе все за нещо ще стане...
        Ха ,ти сигурен ли си че ползваш същата горелка като моята.
        Първо както и да я въртя горелката нито променя силата, нито големината на пламъка си. Припоя е "Harris 0 (made in USA) " със съдържание на фосфор 6-8%. Съответства на ROLOT S94 с температура на топене ~730* Целзий. Флюс LP5 на Rothenberger. Аз лично се учудих колко бързо и лесно се получи спойката м/у двата разнородни материала. Като се има предвид и това, че съм човек който запоява за пръв път с горелка и такъв вид припой.

Според мен причината в твоята горелка е бренера (дюзата). Тоя тип горелки ги има с 5 вида бренери. Разликата м/у стандартния бренер (Art. No 35456), който развива до 700*, който според производителя става само за мек припой и този който е на моята горелка (циклон бренер, Art. No 35457) е температурата на пламъка и съответно работната.На циклона му дават 950* с Мапгаз. Това всичко го пише в каталога на фирмата за 2016г.

Поздрави. Ако ми остане време в работната събота ще направя още някой опит, за сега вЧепетленията са ми повече от добри

Коментар

Ами сега проверих. Горелката е Rothenberger, Super-fire 3. Накрайникът (бренера) е 35457.

И коментаторите...

Коментар

Ами сега проверих. Горелката е Rothenberger, Super-fire 3. Накрайникът (бренера) е 35457.
            Ами някъде бъркаш явно. Сутринта докато говорех с колегата Slatanic той сподели, че ползва същата горелка и че нещата се случват безпроблемно..

Коментар

Малко е вероятно. Да кажем, че имам приличен опит с различни методи за спояване и заваряване.
              Отделно, по-нагоре споменах че навремето посетих магазина на ротенбергер. Предполагам че те имат опит с тяхната техника. Поне дотолкова, че да могат "правилно да запалят горелката", каквото и да би трябвало да означава това...

И коментаторите...

Коментар

Малко е вероятно. Да кажем, че имам приличен опит с различни методи за спояване и заваряване.
                Отделно, по-нагоре споменах че навремето посетих магазина на ротенбергер. Предполагам че те имат опит с тяхната техника. Поне дотолкова, че да могат "правилно да запалят горелката", каквото и да би трябвало да означава това...
                Ееми незная. Аз тая дето я взех ми върши работа. Като направя "съоражението" което съчинявам ще дам окончателно инфо

Коментар

Както казах при мен се случват.При останалите не знам дали и защо не се случват.
                  Тук идеята както казах е сравнително ниска цена и по-скоро любителска отколкото професионална насоченост.
                  Ако ще се прави ВРФ климатична система на 10 етажна сграда е ясно,че ще се ползва оксижен.
                  Обаче ако ми се налага да запоя пробитата медна тръба на климатик на 10 етаж без асансьор то взимам горелката и припоя в джоба и газ нагоре.
                  Ама то си зависи от това какво ще се запоява,с какво ще се запоява и в какви климатични условия.
                  Поздрави и здрави заварки пожелавам.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                    Както казах при мен се случват.При останалите не знам дали и защо не се случват.
                    Тук идеята както казах е сравнително ниска цена и по-скоро любителска отколкото професионална насоченост.
                    Ако ще се прави ВРФ климатична система на 10 етажна сграда е ясно,че ще се ползва оксижен.
                    Обаче ако ми се налага да запоя пробитата медна тръба на климатик на 10 етаж без асансьор то взимам горелката и припоя в джоба и газ нагоре.
                    Ама то си зависи от това какво ще се запоява,с какво ще се запоява и в какви климатични условия.
                    Поздрави и здрави заварки пожелавам.
                    Жив и здрав :verydrunk:

Коментар

Болт М10

Гайка М8

Опитите продължават. Единствено понякога май прегрявам флюса и "омокрянето" не ми се получава баш като хората. Вероятно трябва по-плавно нагряване. Ще му хвана цаката

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X