Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изработка на Алуминиева Биела???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изработка на Алуминиева Биела???

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
    ..Необходимо е измерване с точни измервателни инструменти защото е възможно да има някакви допуски и размерите акоито ти си свалил да са малко по-различни.
    ...
    А и начина, по който е извършено оразмеряването, предполага тая работа да я свърши някой, дето малко повече му разбира.. За толерансите и изискванията към детайла - също.

От тая дюлгерска картинка никой не би се ангажирал да изработи относително отговорен детайл.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      А и начина, по който е извършено оразмеряването, предполага тая работа да я свърши някой, дето малко повече му разбира.. За толерансите и изискванията към детайла - също.

От тая дюлгерска картинка никой не би се ангажирал да изработи относително отговорен детайл.
      +1
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Нищо не се каза за материала(освен от Коко Чолаков), а той е от съществена важност, защото както се вижда на снимката-няма допълнителни лагери.
        Та това на което сме свикнали да казваме алумин(ий) винаги е сплав от различни метали, като състава варира много, стига се и до 30 и кусур процента други метали.
        И всичко това в зависимост какво се очаква от конкретната сплав. В случая се очаква освен здравина, и ниско съпротивление на триене, заради това, че самата биела изпълнява ролята на лагер. Ако може да се ползва лаборатория е добре да се занесе старата биела за анализ, и да се търси подходящата сплав.
        Другото е добре отработена технология, във всяка леярна могат да ти отлеят някакво блокче от търсената сплав, и после на металорежещите машини...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Най-добре виж какъв е компресора, може да е много по-лесно и евтино да се търси готова биела.
          Да, наистина до сега не стана ясно каква е компресорната глава. Във форума има хора които вече са купували биели(не успях да намеря темата) и такива които продават резервни части за такава техника.
          "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Аз за това исках снимката, да разбера дали е Abac, но като гледам не е. Хубаво е някаква табелка или марка ако има за да те насочим вносител или нейде из eBay. Изработка на същата по поръчка със същият материал и тегло ще ти струва колкото цялата глава или близо до цената и. Би трябвало да е с едни черупки вместо лагери. Хубаво е да се види дали няма поражения по вала или другаде, защото ако е останала без масло е повлякла и друго.
            Последно редактирано от dragozow; 27-03-16, 10:58.

Коментар

Този чертеж до биелата съм го направил не някой да ми прави биела по него а приблизително със шублера за да мога да търся такава биела но уви нищо ненамерих!!!Търсих в eaby.uk ebay.de в алибаба в алиекспрес и ненамирам нищо подобно и приблизително до 1-2 мм защото е по лесно на готова биела за се разшири някой от отворите но няма!!!А със сигорност компресора нее ABAC а и няма никакви табели по него но според мен нова глава на абак с тези параметри струва от порядъка на 300 лв и въпросът беше ако може да се спаси по някъв начин да изкара още някоя годинкано май няма да стане!
              И на мен ми е супер ясно че така биелата без лагер е неква простотия която продават да изкара 1 година и после нов.
              Ходих до един магазин за резервни части за мотори и от там ми извадиха биела която долната и страна отговараше на моята но имаше и иглен лагер и трябва да се шлайфа вала за да стане но и горе при буталото със сигорност няма да има съвпадение и неси заслужава цялата разправия и примерно около 100 лв за стругари шлайфисти и чести.
              Благодаря на всички за Съветите

Коментар

Биела която работи без лагери не е простотия, защото има и ДВГ които са с такива а там натоварването е доста по сериозно и проблеми с биелите нямат!

Коментар

ДВГ с такъв тип биели аз поне не съм виждал .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Всички хонди,бригсове,акмета и тем подобни от порядъка на 4-10,11 к.с. са така и се мажат на плискане.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      ДВГ с такъв тип биели аз поне не съм виждал .
                      Ааа Станьо много са такива. Писнало ми е да се ядосвам с тях. Китайски са предимно и да не изреждам марки, но се монтират най вече на тревни градински косачки, тримери, моторни метли шумосъбирачи и др. С добро масълце и почитане си работят доста. Не че няма биелен лагер, но и основните на вала са само алуминиевият блок картер.
                      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Качвам снимки на главата и останалите части Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_131908.jpg
Прегледи:1
Размер:148.5 КБ
ID:5708413Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132125.jpg
Размер:122.6 КБ
ID:5708414Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132133.jpg
Размер:76.6 КБ
ID:5708415Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132139.jpg
Размер:85.0 КБ
ID:5708416Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132146.jpg
Размер:94.7 КБ
ID:5708417Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132226.jpg
Размер:100.1 КБ
ID:5708418Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132309.jpg
Размер:95.5 КБ
ID:5708419Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132312.jpg
Размер:97.1 КБ
ID:5708420Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132316.jpg
Размер:84.3 КБ
ID:5708421Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132323.jpg
Размер:66.6 КБ
ID:5708422Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132327.jpg
Размер:69.8 КБ
ID:5708423Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160329_132533.jpg
Размер:117.6 КБ
ID:5708424

Коментар

Като гледам и коляновия вал не е да няма поражения .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X