Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изработка на Алуминиева Биела???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изработка на Алуминиева Биела???

Подариха ми двуботален компресор който се оказа че е скъсал едната биела.
    Разглобих компресолчето и останових че биелата е изцяло от алуминий и няма никакви лагери!!!
    Търсих като резервна в нета но ненамерих нищо изобщо незнам какъв е компресора като марка.
    Въпросът ми е Дали може да се направи такава биела като имам за мостра другата която е здрава???
    След малко ще кача и снимки

От: Изработка на Алуминиева Биела???

За моженето.... може. Не каза колко е горе долу обема на цилиндрите и какво очакваш от компресора.

Коментар

Я покажи снимка на бившата и компресора?

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160323_195132.jpg
Прегледи:1
Размер:41.6 КБ
ID:5707802Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160323_195136.jpg
Размер:44.3 КБ
ID:5707803Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160323_195144.jpg
Размер:43.0 КБ
ID:5707804Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160323_195148.jpg
Размер:43.8 КБ
ID:5707805
        Ми компресора несъм го снимал Сглобен но това е Здравата биела с ръзмерите които съм свалил от нея.
        Ми горе долу приятел има такъв компресор и е около 240 литра в минута.
        Мога да го сглобя и с една биела и да работи само единия цилиндър но няма да ми върши работа и си губи смисъла.Иначе на бутала сигменти е перфектен но тази е останала без масло и е подвлякла на вала и е скъсала, но съм сигорен че вала е здрава само трябва да го почистя ат налепения алумин!

Коментар

Като хвърлих боба ми излиза около половин литър обем за двата цилиндъра. Не каза какво очакваш от него.

Коментар

Няма да го ползавам за сервиз ако това имаш в напредвид!
            Трябва ми да го сложа в един цех за стъклопакет който в момента се захранва с най малкия китайски компресор купен от метро за 150лв и върши работа добре!!!
            Но искам да мога да си помпам гумите на джипа малко по живичко и евентуално да боядисам нещо като оградата вратника и така на татък!!!

Коментар

Колега не го събирай с една мотовилка. че ще избяга баланса. Лагерната група ми изглежда ненадеждна. Лично мнение.

Коментар

Няма ли шанс да се възстанови старата биела?
                Покажи снимка,ако може?
                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Виждал съм направена биела от алуминии за косачка БЧС и си работеше с години.Майстора се казваше Георги Балабанов и работеше в Самел 90.Но сега май е в Дания.

Коментар

Според мен е излишно да ви снимам старата биела тя е скъкала долу дето лагерува на коленовия вал!
                    Първо и да се завари ще е нарушено там дето лагерува второ тя маниче е от алуминий ми пък да я и заваряваме колкото и леко да ви се струва тази биела си има сила и на опън и на напън с тая заварка подценяваме нещата.
                    Според мен си трябва нова биела да се направи.

Коментар

За изработка може да се изработи ама ще излезе едни доста пари . Освен това двете биели трябва да са с еднакво тегло .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колко струва целия компресор

Коментар

Дуралуминиева плоча за предпочитане 7075 щото е най-добър за целта . Триосен ЦНЦ рутер или координатна фреза . Необходимо е измерване с точни измервателни инструменти защото е възможно да има някакви допуски и размерите които ти си свалил да са малко по-различни.
                          Иначе не виждам проблем , детайла не е сложен може да се изработи. Внимавай също и за теглото ... трябва да е същото.
                          Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                          Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Най-добре виж какъв е компресора, може да е много по-лесно и евтино да се търси готова биела.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Биела от Балканче, Симсонка или ЕТЗ, МЗ... или от някакво друго двуколесно? Например да се вземат размери като на тази снимка и да се търси готова от нещо.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:70.6 КБ
ID:5707943

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X