Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Удачно ли е да се завари?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Удачно ли е да се завари?

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
    Не е велик проблем разпробиването на челюстите,аз бих направил резби на които да закрепя стоманени вложки по подобие на лагерната черупка.Не е проблем да се заварят,но така унищожаваш челюстите и не можеш да ги използваш за нищо друго.А можеш да си направиш по желание няколко размера вложки за различни диаметри,които да сменяш в зависимост от диаметъра на детайла който ще изработваш.
    Точно заради възможността за няколко размера вложки се замислих за разпробиване, но разполагам единствено с няколко обикновени бормашини и не много стабилна стойка, нямам настолна (колонна) бормашина.
    Знам, че със заварката ще унищожа челюстите, но едни нови челюсти струват 50-60лв а един универсал като този който искам да сътворя струва 400- 500 та по добре да си купя още едни челюсти и съм готов.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
      Прав си , ако си говорим за метали.Обаче , ако правиш "чаша" от дърво и имаш заварени (фиксирани) сегменти на челюстите , то ще трябва да са четири.Ще работят еднакво върху всички диаметри , докато три малко частично ще захващат.
      Нещо не мога да схвана защо 4 ще работят еднакво върху всички диаметри, а 3 няма. Въпрос на ширина - 4-те ще хващат дъги по 90 градуса, а трите дъги по 120 градуса. Само дето ако дървото не е идеален кръг (а то при дърветата случая никога не е такъв, освен с предварителна обработка), при трите винаги ще хващат и трите, а при 40те ще хващат най-често 2 или по-рядко 3.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
        Точно заради възможността за няколко размера вложки се замислих за разпробиване, но разполагам единствено с няколко обикновени бормашини и не много стабилна стойка, нямам настолна (колонна) бормашина.
        Знам, че със заварката ще унищожа челюстите, но едни нови челюсти струват 50-60лв а един универсал като този който искам да сътворя струва 400- 500 та по добре да си купя още едни челюсти и съм готов.
        Значи разполагаш със дрелки,за целта ще трябва бормашина и кобалтово свредло.Не може да не познаваш някой в района който да я свърши тая работа.Направи си шаблон от стоманена шина,по който да разпробиеш челюстите за да са еднакви.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
          но разполагам единствено с няколко обикновени бормашини и не много стабилна стойка, нямам настолна (колонна) бормашина.
          За да стане добре, правилния начин е на фреза да се разпробие и нареже!
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
            За да стане добре, правилния начин е на фреза да се разпробие и нареже!
            Кое? Закалените челюсти или лагера? И какъв е смисъла?
            Нещата ги има готови, съставните челюсти са измислени отдавна и работят без да има нужда да работиш с две каски и бронежилетка

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:chene.jpg
Прегледи:1
Размер:143.4 КБ
ID:5703036

Коментар

Дилемата приключи, утре ще се пазаруват съставни челюсти.
              Ако модераторите не пратят темата в архива мога после да споделя какви "горни" елементи съм измислил или купил за тези челюсти. Ако пък я преместят в архива ще качвам снимки в темата за струга.
              Благодаря на всички взели учиастие, благодаря и на rumbata, че ми спести мъките с преправянето.

Коментар

От лaгерни черупки съм прaвил ножове ,срязвaне ,нaгрявaне ,изпрaвяне и ковaне до формa и след товa се кaлявa тaкa че дa не е чупливa ,но зaпaзвa високa твърдост и износоусойчивост,при зaбивaне не се чупи.Зa преднaзнaчение нa струг обaче всички термо оперaции се обемислят при положение че имa по евтини,лесни и нaй-вече безопaсни вaриaнти.Зaщо точно лaгернa стомaнa.....?
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Защото това имах под ръка и е с идеалната форма. Но както вече казах- този вариант отпада след като се продават съставни челюсти на прилични цени.

Коментар

Товa ти е решението!Успех!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Имам поне 5-6 комплекта челюсти със заварени на тях различни удължения за различни операции .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X