Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Удачно ли е да се завари?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Удачно ли е да се завари?

Здравейте,
    На скоро се сдобих с универсал на китайското стругче, и понеже не мога да стоя мирно реших малко да го преработя, за да стане като универсал за сърводелски струг или поне челюстите. това е желания резултат, а идеята е да ползвам парчета от черупка на лагер които да захвана към щатните челюсти... та какъв е най- подходящия вариант?
    Едното за което се сещам е електрожена.
    Другото е да разпробия черупката, в челюстите да нарежа резба и с някакъв болт да ги захвана, само че не знам колко лесно би било разпробиването.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Re: Удачно ли е да се завари?

Може да се завари, на прихватки да не спука, но не е съвсем сигурно. .. защо точно лагер не може ли да си огънеш някое не толкоз чупливо желязце. С пробиването ще видиш голяааам зор ако и там не се строши лагера...

Коментар

От: Удачно ли е да се завари?

Мали с какви опасни работи си се захванал.Не ти препоръчвам нито да го заваряваш нито разпробиваш.Нали се сещаш при тези обороти ако изтърве заготовката какво може да ти се случи....
      Мани го този лагер вземи измисли нещо друго както те съветва колегата.
      " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Аз за това първо питам
        Не съм се замислял колко е чуплива черупката, имам вариант да я заместя с парче от метална тръба която не е закалена. Но удачно ли е да се завари

Коментар

Парче тръба дебелостенна, ква да е. Лагера ще те убие. При заваряване заварката изглежда перфектна, но се кърти материала. Късмет че си се сетил да попиташ. Успех.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Мерси, аз като не знам нещо питам, човек се учи докато е жив.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              Парче тръба дебелостенна, ква да е. Лагера ще те убие. При заваряване заварката изглежда перфектна, но се кърти материала. Късмет че си се сетил да попиташ. Успех.
              Много вярно.
              Ако съм схванал правилно идеята , май по-добре ще е да са четири челюсти , за да хваща всеки диаметър без да подбива изделието.
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                май по-добре ще е да са четири челюсти , за да хваща всеки диаметър без да подбива изделието.
                4-те челюсти най-често се ползват за четвъртит материал. Във всички останали случаи са безсмислени. Тричелюстния универсал е възможно най-универсалното решение - винаги хваща, независимо от формата. Единствената въпросителна е дали детайла ще е по средата след хващането, ама и за това си има чалъми.

Челюстите на универсала вероятно и те са закалени. И при тях не е много сигурно каква заварка ще стане, защото са от стомана, дето е предвидена за закаляване. Може запояване с бронз/месинг.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Парчетата от лагера ги нагрей на горелка до червено и ги остави на въздух да изстинат сами и те ще се отвърнат и няма проблем с трошливостта им. можеш спокойно да ги завариш към челюстите .Най-качествено ще стане с трифазно телоподаващо.Аз преправях едни челюсти на един универсал 250 български, удължавах ги за едни джаджи и това преди 10 г -още ги ползувам от време на време ,без проблеми.При заваряване стисни парче Ф стомана в челюстите така че да притиснеш макс. добре парчетата лагер към челюстите прикапни ги и ги завари. Успех!
                  P.S. Използувай черупки от ролков търкалящ се лагер , те имат прави ръбове от вътрешната страна също като на тези дето си показал в началото.
                  Последно редактирано от pgv64; 17-02-16, 07:36.
                  "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                  Ат.Буров.

Коментар

По този начин детайла няма да се фиксира надеждно , има си други начини.

В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Гледай клипа http://youtu.be/TIvROyV2n6w след 2.20мин захваща детайла с подобен универсал и ми се вижда надеждно фиксиран.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        4-те челюсти най-често се ползват за четвъртит материал. Във всички останали случаи са безсмислени. Тричелюстния универсал е възможно най-универсалното решение - винаги хваща, независимо от формата. Единствената въпросителна е дали детайла ще е по средата след хващането, ама и за това си има чалъми.

Челюстите на универсала вероятно и те са закалени. И при тях не е много сигурно каква заварка ще стане, защото са от стомана, дето е предвидена за закаляване. Може запояване с бронз/месинг.
                        Прав си , ако си говорим за метали.Обаче , ако правиш "чаша" от дърво и имаш заварени (фиксирани) сегменти на челюстите , то ще трябва да са четири.Ще работят еднакво върху всички диаметри , докато три малко частично ще захващат.
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                          Гледай клипа http://youtu.be/TIvROyV2n6w след 2.20мин захваща детайла с подобен универсал и ми се вижда надеждно фиксиран.
                          Виждал съм го този универсал , но той е много различен от това което искаш да направиш. В зависимост от детайла , размерите му , дали е от цяло парче дърво или е слепен , се ползват различни приспособления.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Не е чак толкова различен от това което съм намислил (като изключим броя на челюстите), но това ще си проличи като направя моя. На ясно съм с другите методи за захващане както и видовете приспособления показани по горе, но тук обсъждаме единствено този частен случай, прав си, че така ограничавам диаметъра който мога да захвана (по същия начин се ограничава и ако челюстите са 4 на брой) но това ограничение хич не ме притеснява, защото ако правя чаша или купа първо ще си подготвя детайла до определения диаметър който захваща универсала. (и на клипа човека прави същото)
                            Та да се върнем на въпроса - удачна ли е заварката в случая и какви други варианти има.
                            Това с нагряването на черупката и аз си го помислих, само не знаех кой е правилния начин за охлаждане за да се "пластифицира" тоест да се махне закаляването и да не е толкова чуплива.

Коментар

Не е велик проблем разпробиването на челюстите,аз бих направил резби на които да закрепя стоманени вложки по подобие на лагерната черупка.Не е проблем да се заварят,но така унищожаваш челюстите и не можеш да ги използваш за нищо друго.А можеш да си направиш по желание няколко размера вложки за различни диаметри,които да сменяш в зависимост от диаметъра на детайла който ще изработваш.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X