Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на нестандартен метчик?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Направа на нестандартен метчик?

Спарки,върви във някой гумаджийски магазин,имат метчици за поправяне на вентили.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      А я кажи, за да мога да спя спокойно - какво мислиш да правиш?
      Че такава изчекнотия не е стандартно решение - ясно, ама ..

Кажи, кажи, че ми е много интересно.
      Купих си пълначка за амортисьори с азот. Отзад е с такЪва пишка, с игличка вътре. По някакви си мои причини изкам да запазя въпросната игличка. Това позволява просто да си проверяваш налягането без да изпскаш амортисьора. Игличката се отваря чак като стегнеш на нея маркуча от редуцира на бутилката. Там ще слагам клапанче, дето се задейства с бутонче, което ще е и мини редуцир. Тоест, настройваш си редуцира на бутилката на макс, а с въпросното бутонче колкото повече натискаш, толкова повече налягане пуска. Стандартното изпълнение е тоя винтил да се махне и там да се сложи кранче. Ама е неудобно със стандартно кранче - като ти е заврян амортисьора някъде си, губи се време и се псува.

Иначе редуцира си има кранче на него, ама сам се сещаш че да мъкнеш и бутилката хептен не е оферта. Пълначката в тоя си вид е удобна, ако амортисьора е свален и си го пълниш в гаража, ама като знам на мойте задните къде са им винтилите, ще падне псуване.

Де да знам де. Може и нищо да не излезе, ама съм длъжен да пробвам. Не че ще тръгна да пълня на половината софийски състезатели амовете де, ама най обичам трудното на нещата да е веднъж, пък после да е лесниния.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Надали ще ти се наложи повече от веднъж на три-четири години да ги помпаш,освен ако не те прихванат други мераци от към тема експерименти.На тоя дрегел от аватара си ги помпя с компресора на 8-9бар и изкарват два сезона без да пускат(на толкова им правя ревизия),рядко се налага да ги припомпя на 11-12бар за да вдигна машината ако се окаже някое кално трасе.Мислих да помпя с азот,но при каране от порядъка на 5-7мин макс,няма смисъл,едвам се затоплят.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Те с въздух няма от какво да се нагряват повече - топлопроводността на въздуха е точно като на азота. Влагата и кислорода са причините, заради които с азот. Иначе и да не ръждясат, маслото си отива, пък аз не смятам да го сменям всяка година.

Да не говориш за ершокове? Аз говоря за обикновени - предните са ми с външен резервоар, задните без. При 8-9 бара (при номинал 200psi за фоксовете и 18 бара за новите) поведението им отива по дяволите, а и със сигурност се пълнят по-лесно с боклуци. То предните са критични при мен. През рамо са и усилието е двойно и отгоре. А 80% от поведението зависи от предните.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Еършокове са задните(и предните бяха,но като го правих куатро не се побраха),проблем с влагата няма,просто сипвам 15-20кубика хидравлично масло със спринцовка под буталото,за да не вървят на сухо уплътнителте.Предните са пак с бутало под маслото,(почти како твоите,но резервоара не е изнесен) и ги помпя на 18-20бара според трасето,и двата модела са собственно производство,не можах да се прежаля за фабрични.

Коментар

Спарки доколкото знам си е свършил работа,
              но за да не се тиражират неистини, пък и за да е ясно каква е резбата на вентилите:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:valve_tr.jpg
Прегледи:1
Размер:144.8 КБ
ID:5693703

Коментар

Свърших си, ами. След известно количество търсене на муфи, нипели и прочие полюции махнах винтила със накрайника, в който стои, и сложих кранче там. Навсякъде уплътних с течен уплътнител на резби. Като напълня маркучите и затворя кранчето, държи 20 бара налягане 3 дни без да мръдне. Май най-накрая ще забравя омразните ми кълчища и тефлонова лента.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X