Здравейте, от известно време ми се налага да сменям лагери по разни таралясници и досега ползвах пресата на приятел за избиването на лагера от главината и последващото набиване на новия. Пресата вече не е налична за ползване, смених 2 лагера на менгеме (голямо тип "ковашко") ама е голяма мъка. . .
Та се замислих на първо време докато дойде лятото да направя някаква що-годе читава пресичка, да измисля някаква скоба с набор дорници за ваденето на лагерите. Гледах някакви готови по магазините, но читавите започваха с цена многократно надвишаваща цената на преса. Не ме разбирайте погрешно (не съм цинца
) но за момента не бих дал толкова пари за такова обикновено на вид приспособление. Молбата ми е ако някой е правил нещо подобно да сподели основните идеи и тънкости при нагаждането на точния инструмент. Защо реших да пробвам със скоба:
- Имам на разположение всякакъв вид стругаро-фрезистки машини на разположение + пещ за термична обработка.
- Имам основна идея как да стане + клипчета в тубата..
Та Моля, ако някой е пригаждал нещо да сподели
Та се замислих на първо време докато дойде лятото да направя някаква що-годе читава пресичка, да измисля някаква скоба с набор дорници за ваденето на лагерите. Гледах някакви готови по магазините, но читавите започваха с цена многократно надвишаваща цената на преса. Не ме разбирайте погрешно (не съм цинца

- Имам на разположение всякакъв вид стругаро-фрезистки машини на разположение + пещ за термична обработка.
- Имам основна идея как да стане + клипчета в тубата..
Та Моля, ако някой е пригаждал нещо да сподели

Коментар