Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се точи бичкия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се точи бичкия?

Стефане , мойта си е точа с пила от години, не е кой знае колко работа, е и по-малко с клещите

Коментар

Twilight zone или на български филма "Зоната на здрача" многосериен филм . Всяка серия започваше със сцена, в която една машина , нещо като ъглошлайф, точеше ленти за гатери. Напълно автоматично.

Коментар

Стефане можеш ли да качиш снимка ,за да знам как да ти обясня процеса на заточване
        "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

трябва да поясня.щото има и профита .не сме сички аматьори.
          гатера има ножове не ленти.ножовете са около 1.20 дълги и широки около 15 см.банцига е с лента.може да е прав или вертикален или легнал или хоризонтален.както казах в по горен пост банциговато лента се точи на автоматична точиларка или на ръка.машината се казва точиларка .шмиргелов камък които се върти от ел мотор който същевременно и мести с прост механизъм лентата.камъка е с наклон.при износване на ъгъла на камъка той се калибрира с дръг по корав камък .черен прилича на базалт.
          който го интересува нещо да пита.точил съм и съм поддържал две години машините на цех за бичене на дървен материал

Коментар

На края ще взема каса бира и някакво .. вратно мезе и ще отида да му я наточа тая пуста бичкия!
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
              На края ще взема каса бира и някакво .. вратно мезе и ще отида да му я наточа тая пуста бичкия!
              Ми то касата и вратното май не трябва да са от теб, ама така е по модерному-който прави услугата, той черпи.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

По темата,преди няколко години,като си правих врата на вилата в село,помагах на селския дърводелец,и от него видях,че на шмиргела имаше специален камък,с триъгълен край,на който си точеше лентата на банцига,предполагам,че има такива камъни и за точене на бичкии,но предполагам стъпката и ъгъла е специфичен за всеки,Имай го в предвид,че може и да ги има готови такива камъни,но незнам къде се продават!
                TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X