Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се точи бичкия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се точи бичкия?

А джага?
    Бавно и досадно с пилата, зъб по зъб?

До: Как се точи бичкия?

Също трябва да и се направи и чапразЗащото иначе няма да реже никак

Коментар

За чапраза знам, и даже имам едни хитри клещи за тая работа. С регулиране на ъгъла.
      Та кво - с пилите?

Коментар

Аз не знам друг начин освен с пилата.Или ако не ти се занимава може да си купиш един нов лист за бичкия

Коментар

Да де, ма то не е бичкия ми джага. И зъбите и са като на Змей Горянин. Ако почна веднага, до Нова година я успея, я не(((

Коментар

Давай смело с пилата и ще стане.Друг начин за точене не ми е известен.Също може да я занесеш на някой точилар ама не се знае дали ще я наточи хубаво

Коментар

Подобна машинка не е ли подходяща за целта?

Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тия машинки се оказаха голямо разочарование. Купих на татко да си дялка разни дръвчета с нея, пък то на практика няма никви инструменти за тях. Мизерия.

Коментар

Триъгълна пила съизмерима с височината на зъбите - ъгъл 60 градуса.
                  Чапраз около 1/3 от височината на зъба, тоест ако имаме зъб висок 10 мм. то чапраза е около 3 мм/ на ляво и 3 мм на дясно, общо ширина на среза около 6 мм.
                  За джага става за две бири време ...
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Тия машинки се оказаха голямо разочарование. Купих на татко да си дялка разни дръвчета с нея, пък то на практика няма никви инструменти за тях. Мизерия.
                    Не си съвсем прав.И аз имам такава.Популярно й викат "гравьорка".Ако е купена в пълен комплект,към нея трябва да има и гъвкав вал и голям набор от борчета и други неща.А накрайници продава "ХЕС 2000".Имат магазин в "Люлин" и на Ц. гара.Аз я използвам основно за чистене на ръжда на недостъпни места.Иначе е "Fern"-т.е. куче марка.Но върши работа.
                    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Щом Cartest го казва с такава убеденост сигурно е така. Аз не знам, но за заточване на циркуляр ползувах най-обикновена пила. Върши работа. После открих, че имало измислени малки шлайфове. Снего става много по-бързо, но ако избереш този вариант-внимателно,че зъбите заминават мого бързо.
                      Приятно точене, и рязане разбира се.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Във всеки случай,дърводелците ги точат с пила.А чапраза го правят или със специалните клещи,или с един примитивен инструмент-казва се "чапразило".Представлява процепена ламаринка.Прорезите са с различна дълбочина,според височината на зъбите.Само лентите за банциг ги точат на машина с профилен камък.
                        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                        имат право да гласуват на избори.

Коментар

като се чапрази лентата се смята какво дърво ще реже.
                          може чапраза да е така.ляв зъб десен зъб.или ляв зъб чистач десен зъб.или ако е много меко дървото чам например с два чистача.номера е да са преброи лентата колко зъба е и да се сметне колко чистача ще ими.щото може да дърпа нанякъде.
                          така се чапрази лента за голям банцинг. а се точи на точиларка автоматична.също има и автоматични чапразила.
                          за гатер ножа се точи на шмиргел.там пак има чапраз само че е с по голям ъгъл.за чама по голям чапраз за бук и дъб по малък.първо се точат левите зъби после десните.

Коментар

А, то има, ама на практика само шлайфгрифери.

Мда. Ясно. Значи машина няма, и няма да има. Съдба.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              А, то има, ама на практика само шлайфгрифери.

Мда. Ясно. Значи машина няма, и няма да има. Съдба.
                              Що не се разровиш и да видиш производителите на джаги. Не може да не дават някаква информация как се точи. А не да разчиташ на нас-непрофесионалистите(ох,че дълга дума, пък и трудна за писане).
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X