Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Dremel и функционалността му

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За Dremel и функционалността му

Колеги един въпрос за ползващите дремел.
    Днес купих една машина, серия 4000.
    Идеята беше да го ползвам за шлифоване на малки детайли по мотора и да си дупча платките с него.
    С това вярвам няма да има никакви драми.

Обаче на място видях, че има една удобна приставка, с която може да се ползва за фрезоване.
    Ето затова става въпрос:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:r19897v15.jpg
Прегледи:1
Размер:108.4 КБ
ID:6037404

Намерих и карбонови свредла за фрезоване като това например.
    Не са скъпи, нещо от сорта на 80-90 лева излиза приставката и свредлото общо.
    Въпросът е колко да очаквам от него и дали ще мога са извадя например 2-3 мм дълбочина в неръждавейка или метал с това нещо?
    Или да срежа малък детайл от стоманена ламарина до около 1-1,5мм?
    Според сайта на производителя свредлото поне трябва да става но питам от чисто практическа страна.
    Моля ако някой е ползвал тези дремели за фрезоване на МЕТАЛ да сподели дали си струва да се дадат тези пари.
    Последно редактирано от Esper; 12-12-13, 18:39. Причина: допълване и правопис
    Враг усраине

От: За Dremel и функционалността му

Не става. С тия обороти ще стопи фрезера, а и няма да можеш да го контролираш.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Дремел не е са случайна фирма, но с удоволствие бих прочел отзиви от жив човек, който е пробвал фрезер с феноменалната способност да реже кожа, гума, гипскартон, керамика и неръждема стомана и живот, измерван поне в десетки метра срез. Това за закалените стомани бих го приел за правописна грешка.

Коментар

Дремел наистина не е случайна фирма. Нито пък проксон. Имам няколко техни машинки, които се водят доста висок клас и не са никак евтини. Но всичко свършва само с името. Качеството и замисъла от техническа гледна точка куцат от всякъде. Претендирам, че Дремел-ите и Проксон-ите ми не са "менте". Но не сериозно ми се вижда машинка на 35 хил оборота да е на втулки. Не сериозно ми се вижда и такава машинка да е директно на 220 волта през няколко диода, кондензатор и две съпротивления. И като даде на късо цялата платка заминава, барабар с регулатора на оборотите. Честно казано, предпочитам китайско менте, отколкото Дремел или Проксон на 10 пъти по-висока цена, но с не по-високо качество. Ползвам свредла и фреери и други консумативи за обработка на метал. Основно шлайфам финни неща по разни оръжия, където стоманата е със сериозни качества. Ползвам такива консумативи, които по принцип са за обработка на бижута ( не визирам само злато и меките бижута, доста бижута от доста сериозни сплави се произвеждат в момента, примерно волфрамов карбид и др, подобни). Консумативите не са никак евтини и 10 метра срез е невъзможно да се постигнат. Хубавото е, че са на цанги, и всякакви фрезерчета стават, стига да имате комплект цанги.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Това за закалените стомани не съм го и прочел
          Всъщност аз съм много далеч от идеята да го ползвам за някакви метри срез, както и за професионална работа.
          Просто в годината един-два пъти правя някакви ламарини та се чудех дали мога да си спестя търсенето на фрезист за два канала по 40мм в конкретният случай.
          По принцип не съм работил с такива високооборотни машини и не ги харесвам, включая и флексовете в тая категория.
          Тази машина може да работи и на ниски обороти, пише даже, че има обратна връзка и дори ги следи.

Абе не знам. Мисля да я взема тази стойка пък ще видим.
          Пише, че има някакви фиксатори, с които може да се води в права линия, дълбочината също се фиксира...
          Само мануално требе да се подбутва.
          Ще кажа кво е станало. Най-много да прееба фрезера - 17 лева... 3 кутии цигари. Майната им.
          За дъсчета после ше се ползва "фрезаовата стойка" и толкоз
          Враг усраине

Коментар

С ниски обороти може и да се получи, но пък тогава няма да има мощност. Вероятно. Щом си решил, няма лошо. Пробвай и сподели. Нали за това сме тук.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

При ниски обороти не се получава, понеже тези машинки нямат обратна връзка с двигателя и при намаляне на оборотите въртящият момент пада, както при двигател примерно 2кв ако му се намалят оборотите до оборот минута и се спира с един пръст, а пък той нека си е 2 кв....
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                При ниски обороти не се получава, понеже тези машинки нямат обратна връзка с двигателя и при намаляне на оборотите въртящият момент пада, както при двигател примерно 2кв ако му се намалят оборотите до оборот минута и се спира с един пръст, а пък той нека си е 2 кв....
                Е аз го разбирам това, че имат, поне този модел:

Thanks to it's electronic feedback the tool always delivers maximum force when the job gets tougher.
                Колкото може да направи нещо тя при 170W...
                Абе ще видим. Аз така или иначе им казах утре да е вземат от Бош и да ми се обадят - ще е малко мангалска работа да я откажа. Просто ми беше любопитно дали някой не е тествал на практика това, което искам да свърша с тая "фреза".
                Както казах ако не стане с неръждавеката - майната му, за дъски, плоскости и по-меки материали ще е полезно.
                Няма как да се правят тези неща ако се подава съвсем на ръка...
                Враг усраине

Коментар

С тая приставка съм работил върху алуминииева плоча и бутала на дизелов мотор. Работи перфектно с 6мм фрезер за метал. Но работи на малки дълбочини. Примерно до 0.5мм на минаване ги яде. На по-дебело се замисля.

Коментар

Аз ползвам от тезиhttp://www.dremeleurope.com/gb/en/oc...F6F12.sl026-vm но за меки неща. Тези които са показани в темата не съм ползвал, но предполагам, че машинката ще види зор. Ще се радвам да чуя отзиви, а още повече ако има и видео.
                    [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

За меки материали вярвам, че няма да има никакви проблеми.
                      Може би не случайно всичките демо клипчета са в дърво
                      Това, което си показал е в комплекта но той е по-скоро за рязане отколкото за фрезоване според мен.
                      Ще видим, може да направя и едно клипче за дълбането в неръждавейка.

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                      ...Но не сериозно ми се вижда машинка на 35 хил оборота да е на втулки...
                      Сега погледнах - и това не е така, поне за модела, за който говоря.
                      Това пише за машината а пък на приставката за работа под 90 градуса даже и се виждат:

Cool-running ball bearing construction for smooth and quiet operation
                      Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                      С тая приставка съм работил върху алуминииева плоча и бутала на дизелов мотор. Работи перфектно с 6мм фрезер за метал. Но работи на малки дълбочини. Примерно до 0.5мм на минаване ги яде. На по-дебело се замисля.
                      Този фрезер с престъргана шийка ли е? Щото дремала хваща максимум 3.2мм без значение с щанги или патронника.

Не изглежда зле машинката стига да няма прекалено големи очаквания към нея.
                      Аз също четох мнения, че проксон е за предпочитане но нещо не успях да намеря толкова масово предлагане на тази марка.
                      Както и допълнителни аксесоари за нея. За дремала има стряскащо много урутки, които поне на теория го правят доста гъвкав.
                      Враг усраине

Коментар

И аз покрай Великден си купих един Дремел от по-малките. Нещата, които успях да свърша с него бяха едно престъргване на пластмасови вратички за пощенска кутия и прорязване на 8 елипсовидни отвора в две греди за багажник. За напасването на вратичките отиде едно цилиндърче с шкурка, а за отворите 3 1/2 от общо 4-те дискчета, които си вървяха с машинката. Дебелината на ламарината за гредите е около 1.5мм. Дължината на прорезите е общо около 400мм . При под 15 000 об. може да се каже, че става само за полиране или търкане с абразивните цилиндърчета. При 30 000 об. се държи почти като ъглошлайф, при най-малкото задържане излита от среза. И да попитам и аз - някой виждал ли е по български магазини консумативи за такива машинки и къде по-точно?
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                          И аз покрай Великден си купих един Дремел от по-малките. Нещата, които успях да свърша с него бяха едно престъргване на пластмасови вратички за пощенска кутия и прорязване на 8 елипсовидни отвора в две греди за багажник. За напасването на вратичките отиде едно цилиндърче с шкурка, а за отворите 3 1/2 от общо 4-те дискчета, които си вървяха с машинката. Дебелината на ламарината за гредите е около 1.5мм. Дължината на прорезите е общо около 400мм . При под 15 000 об. може да се каже, че става само за полиране или търкане с абразивните цилиндърчета. При 30 000 об. се държи почти като ъглошлайф, при най-малкото задържане излита от среза. И да попитам и аз - някой виждал ли е по български магазини консумативи за такива машинки и къде по-точно?

Баухаус, Практикер...

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Баухаус, Практикер...
                            Ташев-Галвинг също така.
                            Аз моя не го купих от тях но видях, че имат почти всичко от каталога на дремел в наличност.
                            А на крия, че това е моят фаворитен магазин за всичко
                            Враг усраине

Коментар

Ето малко и от мен. С приставката за дискчета е много удобно, защото позволява диска да върви и под наклон, а и се сменя много лесно.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dremel 001.jpg
Размер:289.5 КБ
ID:5545786Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dremel 002.jpg
Размер:261.0 КБ
ID:5545787Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dremel 003.jpg
Размер:266.2 КБ
ID:5545788Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dremel 004.jpg
Размер:262.7 КБ
ID:5545789Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dremel 005.jpg
Размер:274.9 КБ
ID:5545790

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X