Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стругарски ножове със залепен/заварен кобалт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стругарски ножове със залепен/заварен кобалт

Българските не струват, кажете тези сандвик ще ми свършат ли работата?

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
      Тези ми хванаха окото, но с каква твърдост са не мога да разбера, какво мислите ще свършат ли работа, 10лв им е бройката.
      Любимата ми пластина, но не и за лагери. Другаде и е силата. В сайта на Sandvik може да видиш всичко за нея:
      http://www.sandvik.coromant.com/en-g...2004r-k%204225

Ето ти тук всичките от тая серия, но от различни сплави:
      http://www.sandvik.coromant.com/en-g....aspx#/?q=tnmg 331r-k

Това нещо работи страхотно при поне милиметър стружка и 0.18мм подаване, при менжду 355 и 500 оборота на диаметъра около 50мм. Това от стомана S355, през 45, до 18ХГТ и 40Х. Стъргал съм и полуоска със същото, точно със сплав 4225. Но на закалена опашка на HSS фреза не се справя добре.

Трябва ти нещо, което отзад на кутийката си има секция ""H", оградена с квадратче (това на картинката има "P" и "K", което значи незакалена стомана , неръждаема стомана и чугун, най-просто казано. В случая например нещо от сплав 7025, ако пак на Sandvik.

ПП: Това например:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4a456a4471e197f2bbe7c033c21099c7.JPG
Прегледи:1
Размер:63.8 КБ
ID:5695463
      Последно редактирано от sparkybg; 19-12-15, 20:04.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Български пластини ще са или от миналия век, или нови на Арсенал - все едно, не стават за отговорни детайли. Производители на пластини са няколко в света. Сандвик, Валтер, Кенаметал, Цератицит, доста добре се представят израелските на Искар, ценово са доста добре. За други сега не се сещам, но това са основните.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Някой знае ли каква марка е това-Натиснете снимката за да я уголемите

Име:plastina.jpg
Прегледи:1
Размер:170.4 КБ
ID:5703931. Страната на триъгълника е 10,3 мм, отвора в средата е 3 мм.
          Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Може да е всякаква марка. Позитивна триъгълна пластина, предполагаемо фрезова, но може и стругарска.

Например TPMT 11xxyy, където xx e дебелината на пластината в милиметри, а yy е радиуса на закръглението, в десети от милиметъра.

TPMT110208 значи: Т - триъгълна, P - 11 градуса позитивна геометрия, М - толеранс на размерите, Т - наличие на дупка и "стружкодробач", 11 - страната на триъгълника 11mm, 02 - дебелина 2мм, 08- радиус на закръгление на върховете 0.8мм

От каква сплав е обикновено си пише на нея, но не винаги. По сплавта евентуално може да намериш и кой е производителя.

ПП: Държача за това е някакво малко ножле, примерно 10x10 или 15x15mm, борщанга, или фрезова глава, макар че за последното се съмнявам да е случая. Познах ли?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Борщанга, но не за универсален струг . И аз не знам за какво.
              Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Може за разстъргваща глава на фреза например. Това не и пречи да се сложи на струг, в общия случай. Аз такова ползвам за вътрешно струговане, ама с по-голяма и с друга геометрия пластина, на ISCAR - отбива и тръпне на порядък по-малко от българси нож със запоена пластина, в същото време копае повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                  ... Производители на пластини са няколко в света. Сандвик, Валтер, Кенаметал, Цератицит, ...
                  Производители на пластини са няколко пъти по сто в този свят /на "онзи" не трябват - там инструментите са вечни/

Коментар

Е, то и в Китай има хиляди заводи за лагери например, ама не са за препоръчване, поне в по-голямата си част. А за ''онзи'' свят - никой не се връща да каже, та сигурно са си добре.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Е, то и в Китай има хиляди заводи за лагери например, ама не са за препоръчване, поне в по-голямата си част. А за ''онзи'' свят - никой не се връща да каже, та сигурно са си добре.
                      То кучето си знае как се яде луканка, няма нужда да го учиш.
                      Може да научиш нещо от Румбата, той ги знае тези неща.
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Китайски пластини си има съвсем прилични, както и съвсем неприлични. Като със всичко останало. С лагерите обаче си е руска рулетка, ама наопаки - от барабана с 8-те патрона липсва само един.

Коментар

Не искам да уча никой на нищо, просто давам мнение, който иска да го чете. Относно китайските стоки, дълга тема, не ми се спори, има и много читави стоки на добра цена, има и абсолютни боклуци на не много добра такава.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                            То кучето си знае как се яде луканка, няма нужда да го учиш.
                            Може да научиш нещо от Румбата, той ги знае тези неща.
                            Както казах горе, нищо никого не искам да уча. С Румбата сме си коментирали инструменти, та няма нужда да го уча. А пък аз съвсем случайно имам доста чест досег с металообработващи инструменти, повечето доста скъпички. Не работя лично с тях, затова и не давам акъли, но виждам какво работи и се ползва.
                            Ford Maverick II 2.3 XLT
                            Ford Mondeo MK5

Коментар

Както казах горе, нищо никого не искам да уча. С Румбата сме си коментирали инструменти, та няма нужда да го уча. А пък аз съвсем случайно имам доста чест досег с металообработващи инструменти, повечето доста скъпички. Не работя лично с тях, затова и не давам акъли, но виждам какво работи и се ползва.
                              А за тези да кажеш нещо http://imperotools.com/site/pages/descarga.php
                              или https://www.mitsubishicarbide.com/mm...g/turning.html
                              И аз съвсем случайно имам от техните продукти, и ми се струва, че не са случайни, а сериозни производители.
                              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Както казах, не мисля акъл да давам и да споря. Ако се позамисля, ще ти дам линкове към поне още 10 сериозни и добре представящи се производители, на които ползваме инструменти, но не виждам смисъл.
                                п.п.Вторите ги ползваме чат-пат.
                                Ford Maverick II 2.3 XLT
                                Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X