Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вакуум помпи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вакуум помпи

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
    'Нормална' помпа 'бибо' /по народному/ няма ли да свърши работа? Все пак работи със замърсени води и сухата работа на моменти не е фатална.
    Без числа в заданието-не.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

То ако имаше числа работата е лесна Конвенционална турбинна или вибрационна помпа не върши работа трябва ми да създава разреждане . За сега след една консултация се ориентирам към самозасмукващите . Има модели които са точно за замърсени флуиди и дават нужното разреждане в събирателя . Лабораторния прототип който имаме е изпълнен заводски с такава помпа .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        ...Конвенционална турбинна или вибрационна помпа не върши работа трябва ми да създава разреждане . За сега след една консултация се ориентирам към самозасмукващите ...
        Вихровите помпи, макар и ротационни, са самозасмукващи - често ги бъркат с центробежни, но работният им процес е съвсем различен.
        Две бързи линка за запознаване с принципа на работа:
        http://www.gutmbh.de/Bilder/SKV/Seitenkanal-Prinzip.gif
        http://upload.wikimedia.org/wikipedi...urbinenrad.jpg
        Недей да оставаш с впечатление, че ти натрапвам това решение - просто ми се стори, че отговарят идеално на описанието...
        V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

За момента още не съм отхвърлил нито едно решение . Просто колегите от тая катедра на ТУ са отпуска и аз се боря в момента основно с металните части . До тук беше главоблъскането с нужните материали най вече да намеря къде и кой да ми отреже плоча неръждавейка 20 мм с размери 600 х 800 мм . На всякъде ми предлагаха само цял лист 1000 х 2000 и то с доставка 2 седмици щото не поддържали наличност въпреки обявеното по сайтовете . Вчера отрязах на водно рязане вътрешния отвор и плочата вече я качих за обработка на фрезата .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Малко brainstorm, така и така чакаш... Като повечето идеи на брейнсторм- дискусиите, вероятно и тази е неприложима, но: Може ли да се помисли за решение на въпроса в посока Бюхнерова фуния и по- точно смукателната колба, с която се ползува тая фуния? Тогава, единствените изисквания към помпата ще са дебит и налягане, а оттам и скоростта на флуида. Признавам си, подобно устройство съм ползувал единствено за извличане на комплексни соли под формата на утайка или кристали и не знам какво подналягане би могла да постигне подобна измишльотина.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Да върти водата в доста голям басейн с декоративни рибки. И да я пречиства, да ги храни и какво ли не още. Действуваща италианска фабрична инсталация от преди 10-ти.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X