Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вакуум помпи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вакуум помпи

Почнах да правя една машина за така наречения нетъкан текстил чрез мокро формоване . По задание трябваше да ми дадат техническа документация за всичко работни чертежи и всичко както го пише по дебелите книги . Добре ама инженера проектант се оказа инженер химик и цялата документация се състоеше в няколко думи спокойно в Бразилия ги правят от дърво та каквото и да направиш все ще е по добро . С корпуса и изработката на металните части проблеми нямам напазарувал съм неръждавейка 304 но има една вакум помпа . На лабораторния прототип който имаме флуида върви на самотек през филтър с определена пропускливост и на него се отлагат смес от вълнени частици и целулоза . После се суши и се получава филтър от нетъкан текстил . Там в крайния етап се включва вакум помпата създава разреждане в събирателя под филтъра и изтегля останалия флуид . Проблема идва в тая вакум помпа каква да сложа като ги познавам само бегло и теоретично . Иска ми се да е помпа която може да тегли и флуида защото така ще ускоря процеса но помпите от този тип са чувствителни към замърсяване а колкото и малко да са е възможно в нея да попаднат частици от сместа . Това ме води на мисълта за някакъв филтър пред помпата . Другия вариант са две помпи едната обикновена която да тегли флуида от събирателя и втората вакумна която да създава разреждане в нужния момент . За сега съм се спрял на видинските помпи но не е задължително . На времето в Сердика София имахме такива помпи Алфа Лавал които теглеха всичко без проблеми ама там ми е тъмна Индия щото съм студена специалност и динамиката на флуидите съм я проспал на времето .
    Последно редактирано от sek.1; 18-08-13, 07:29.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

От: Вакуум помпи

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    ...Проблема идва ...
    Тривиалното решение за всяка вакуум инсталация, в която може да попадне течност - съд след филтъра и преди помпата за събиране на флуида.

Коментар

Да и съда с нивомер , а отдолу еднопосочен клапан. Стигне ли някакво ниво изключва помпата, вакуума изчезва, клапана се отваря и флуида изтича .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

http://www.primeengineering.bg/products.php?pid=45 На мене ми се върти в главата такъв тип помпа . Утре ще прескоча да направя една консултация с колегите . Предполагам че ще създава нужното разреждане и не я бъркат течностите .

Коментар

Навремето купувах роторни помпи от "Тачо Даскалов"- Стара Загора. Да не давам линк, ама лесно ще го намериш. За времето си ('92- '94г.), техните помпи бяха единствените на нашия пазар, които издържаха на нашите производствени условия- агресивни течности. Само дето, купувахме по 10 комплекта семеринги със всяка помпа, иначе самите помпи си работеха добре.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Вакуум помпа с "Работно налягане до 7 bar"
            Ти сигурен ли си, че знаеш какво правиш?

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
              Вакуум помпа с "Работно налягане до 7 bar"
              Ти сигурен ли си, че знаеш какво правиш?
              Сигурен съм . Дал съм ги само като тип помпи а и си пише до 7 бара което е максимума . Реално на изхода не ме вълнува какво налягане ще даде обема на резервоара е около 60 литра въпроса е отдолу в събирателя да създаде някакво разреждане и да го дръпне по бързо от колкото на самотек . Филтрирания флуид отива в казан за повторна употреба .

Коментар

Сигурен съм . Дал съм ги само като тип помпи а и си пише до 7 бара което е максимума .
                Евалла "майсторе"
                И това ли:
                "Всички помпи са оборудвани с външно смазано механично уплътнение със здрава облицовка. Смазката предотвратява повреждането, което би настъпило при сухата експлоатация на машината"
                Нищо не ти подсказва?

Коментар

Подсказва че известно време може да работи и суха . Цикъла на работа ще е кратък така че не виждам проблем. Тия неща ще ги уточнявам като отида да се консултирам с хората на място .Тази серия помпи са приложими при следните обстоятелства:
                  • бързо самозасмукване
                  • висока абразивна устойчивост
                  • при сух процес на работа
                  Последно редактирано от sek.1; 18-08-13, 18:54.

Коментар

Най-малката от тези помпи по-долу в таблицата в линка е с огромен за твоите нужди дебит (20 кубика на час). Ще дръпне течността за секунда и после остава на сухо за времето на сушене. Не е на добре тази работа...

Коментар

От доилен агрегат?
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Най-малката от тези помпи по-долу в таблицата в линка е с огромен за твоите нужди дебит (20 кубика на час). Ще дръпне течността за секунда и после остава на сухо за времето на сушене. Не е на добре тази работа...
                        Сушенето се извършва вече извън машината . Филтъра ще е на подвижна рамка вадиш я заедно с това което се е отложило и слагаш следващата предвидил съм 10 комплекта рамки . То всъщност това е целта да се ускори процеса . Тези помпи съм ги дал само като тип избор на такива с различни параметри има доста голям . А и тази може да се управлява в определени граници с оборотите на двигателя .

Коментар

Тази серия помпи са приложими при следните обстоятелства:
                          • бързо самозасмукване
                          • висока абразивна устойчивост
                          • при сух процес на работа
                          Само дето не са вакуум помпи

Коментар

Препоръчвам вихрова (ротационна) вакуум-помпа... стига да има бюджет, че нови не са много евтини.
                            Постигат до половин бар вакуум и не се влияят от това дали има капки вода във въздуха, който изпомпват.
                            В България мисля, че също са правени по лиценз на Сименс в някой от заводите за помпи - във всеки случай са разпространени и могат да се намерят и употребявани.
                            Изглеждат по този начин:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Seitenkanalverdichter.GIF
Прегледи:1
Размер:37.6 КБ
ID:5511020
                            V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

'Нормална' помпа 'бибо' /по народному/ няма ли да свърши работа? Все пак работи със замърсени води и сухата работа на моменти не е фатална.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X