Здравейте, бърз въпрос! Имам преход който ползвам за свързване на бутилка с аргон заедно с редуцир за кислород. Прехода се навива на ръка към редуцира и само го затягам с ключа. Обаче навиването на прехода към бутилката е тегаво. Само първите 2-3 витки влизат на ръка, за останалите ползвам ключ. Въртях прехода напред назад с надеждата да стане по-леко навиването, ама само ме заболяха ръцете. Материала е бронз. Крана на бутилката е нов, редуцира заедно с гайката му не си знаят годините и колко пъти е бил отвиван/завиван...ако има значение. Има ли някаква хитрина с която да си улесня живота и да направя това дето искам? Държа да го навивам на ръка, за да не премачкам уплътнението без да усетя.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
раздвижване/прогонване на резба?
Свий
X
-
От: раздвижване/прогонване на резба?
С прогонване може нещо да стане,ако двата материала бяха разнородни,а при бронз-бронз нещата стоят друг начин.Няма кой да отдели стружка за да се освободи резбата.
Вдигаш на струга и освобождаваш резбата.Мисля,че тя е 7/8 по 14 навивки.Иначе има голяма вероятност да поразиш крана.
-
Смени си тръбичката с гайката с такава за аргон/СО2. И аз имам такива преходи каквито казваш. Аз ги ползвам за прехвърляне на СО2 от голямата бутилка в малка с тръба за кислородни бутилки, но ми се навиват много лесно.
Коментар
-
Благодаря за отговорите, но явно ще го карам така, докато си купя редуцир за цо/аргон. Нямам струг и не ми се наливат още пари в този преход. Предпочитам да събера едни 50-60 лева и да купя подходящ след време.
Коментар
-
Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнениеБлагодаря за отговорите, но явно ще го карам така, докато си купя редуцир за цо/аргон. Нямам струг и не ми се наливат още пари в този преход. Предпочитам да събера едни 50-60 лева и да купя подходящ след време.
Пък не ти трябват и 50лв. има едни китайчета по 38лв.С такъв карам вече няколко години и няма проблеми.
Коментар
-
Преди 4 години си купих нов редуцир вентил за СО2/аргон. Тогава цената беше 90лв и беше италиански. Имаше само с един манометър за 40-50лв, но според мене е по-добре голям. Явно доста са паднали цените.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнениеПрогонвал съм резби с паста за клапани.
Задължително почистване после.
2-3 пъти ми се е налагало и става добре.
Ето го и редуцира за който писах.Купих го преди година и нещо.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар