Обява

Свий
Няма добавени обяви.

раздвижване/прогонване на резба?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• раздвижване/прогонване на резба?

Здравейте, бърз въпрос! Имам преход който ползвам за свързване на бутилка с аргон заедно с редуцир за кислород. Прехода се навива на ръка към редуцира и само го затягам с ключа. Обаче навиването на прехода към бутилката е тегаво. Само първите 2-3 витки влизат на ръка, за останалите ползвам ключ. Въртях прехода напред назад с надеждата да стане по-леко навиването, ама само ме заболяха ръцете. Материала е бронз. Крана на бутилката е нов, редуцира заедно с гайката му не си знаят годините и колко пъти е бил отвиван/завиван...ако има значение. Има ли някаква хитрина с която да си улесня живота и да направя това дето искам? Държа да го навивам на ръка, за да не премачкам уплътнението без да усетя.

От: раздвижване/прогонване на резба?

С прогонване може нещо да стане,ако двата материала бяха разнородни,а при бронз-бронз нещата стоят друг начин.Няма кой да отдели стружка за да се освободи резбата.
    Вдигаш на струга и освобождаваш резбата.Мисля,че тя е 7/8 по 14 навивки.Иначе има голяма вероятност да поразиш крана.

Коментар

Смени си тръбичката с гайката с такава за аргон/СО2. И аз имам такива преходи каквито казваш. Аз ги ползвам за прехвърляне на СО2 от голямата бутилка в малка с тръба за кислородни бутилки, но ми се навиват много лесно.

Коментар

Благодаря за отговорите, но явно ще го карам така, докато си купя редуцир за цо/аргон. Нямам струг и не ми се наливат още пари в този преход. Предпочитам да събера едни 50-60 лева и да купя подходящ след време.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
          Благодаря за отговорите, но явно ще го карам така, докато си купя редуцир за цо/аргон. Нямам струг и не ми се наливат още пари в този преход. Предпочитам да събера едни 50-60 лева и да купя подходящ след време.
          Това е най-правилното решение.
          Пък не ти трябват и 50лв. има едни китайчета по 38лв.С такъв карам вече няколко години и няма проблеми.

Коментар

Тук по магазините такъв с един манометър показващ само работното налягане е под 30 лева а двойката около 50 лева .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Преди 4 години си купих нов редуцир вентил за СО2/аргон. Тогава цената беше 90лв и беше италиански. Имаше само с един манометър за 40-50лв, но според мене е по-добре голям. Явно доста са паднали цените.

Коментар

Прогонвал съм резби с паста за клапани.
                Задължително почистване после.
                2-3 пъти ми се е налагало и става добре.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Тая събота ще съм с пари в джоба и на пазар, пък ще видя какво ще изскочи. Предпочитам да е с 2 манометъра...работещи . Най-вече, за да знам колко остава в бутилката.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                    Прогонвал съм резби с паста за клапани.
                    Задължително почистване после.
                    2-3 пъти ми се е налагало и става добре.
                    Да това може да стане,но при резби на твърди материали,а тук става въпрос за бронз.Абразивния материал от пастата има вероятност да се набие в бронза и работата ще стане още по зле.
                    Ето го и редуцира за който писах.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000302.jpg
Прегледи:2
Размер:125.0 КБ
ID:5496918Купих го преди година и нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X