Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставка за менгеме на настолна бормашина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставка за менгеме на настолна бормашина

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Има готови П профили...
    Дай малко повече инфо за готов П-профил, който би ми свършил работа. Ако имаш нещо конкретно предвид - прати на лично, за да не правим реклама.

От друга страна съм твърдо решен да си направя патерица в предната част. А при това положение и един прост Г-винкел за опора би трябвало да ми е достатъчен.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Патерицата ще подпира добре, става, но пък си има своя минус-ограничава местенето на масата нагоре-надолу. Освен ако не я направиш с регулируема дължина, но пък си е играчка.
      И пак-не можеш да решеш въпросът с перпендикулярността на масата спрямо шпиндела. Затова в заводите правят много яки конструкции които не поддават при работа.
      С патерицата ще има възможност предния край на масата да играе във височина, което няма как да не се отрази на перпендикулярността. А тя си е важна, ако ще правиш нещо по-сериозно.
      Ако ще пробиваш винкел за да прокараш телта за асмата-може всякак
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ами ето за какво горе-долу я използвам:

Планките за У-болтовете съм ги правил с тази бормашина.
        Отделно искам да мога да пробивам дупка в ресор, за да мога да си направя парче с правилната дължина без да ми одерат 3 кожи.
        Също така. отпред на тръбата на теглича трябва да пробия 2 дупки, та да мога да сложа друг модел лапа - изпадна ми една, която е много по-добре от наличната, но няма как да я захвана на сегашните дупки.
        Малкия получи детска люлка за втория си рожден ден. Но няма на какво да я закача. И там ще трябва да се дупчат разни винкели и тръби.

Не гоня перфектната перпендикулярност. За много прецизна изработка на нещо ще се обръщам към професионалист.
        Патерицата трябва да може да се регулира по височина. Иначе няма да ми върши никаква работа.
        За сега ми се върти следната идея: В долната масичка, кракът на бормашината (от същия безобразен чугуний), да навия една шпилка нагоре. На шпилката на навия една дълга гайка - 3 см. И вече отгоре слагам болт с нужната дължина, който да опре в поставката. Просто ще ми трябват няколко болта с разлика в дължините 3-5 см.

Коментар

П профили има по складовете, примерно Ташев Галвинг или Миланов... с различни дебелини. Аз не съм сигурен, че това е адекватното решение, на Дедо Коко повече ми допада. Можеш вместо болт да използваш дълга резба, шпилка ли им казваха, ко беше... като болт без глава дълго поне 50 см и с резба.

Коментар

Принципно плочата след лазера е крива така на око...поне 1 до 2мм. Според мен завари зи всичко сериозно и след това и удари една фреза или плосък шлайф.

Коментар

П от Г-профили е доста различно от П-профил. Става дума за три Г-профила заварени под формата на буква П.
              Но почти съм се отказал да го правя. Ще стане сложно. А хубавите и дълготрайните неща са прости. Затова "прост" Г-профил хванат с "прости" болтове. Ако нещо му се случи, "просто" ще бъде сменен с друг Г-профил. А масата да не се усуква, ще трябва да се подпре с една патерица. Е тук още не съм измислил най-"простия" вариант. Но и това ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                Става дума за три Г-профила заварени под формата на буква П
                Със три винкела ще ти е невъзможно да постигнеш П-профил,по-скоро ще изглежда като О.
                За патерица(чирак),най-бюджетният вариянт го виждам като крик от Жигули,достатъчно дълъг е да покрие хода на масата и закрепването му е елементарно,лесно се борави със него,просто ти трябва подходящ О-профил заварен отдолу на масата.Ако пречи на ръкохватката за менгемето,може да се постави под ъгъл или да подпираш след затягане на детайла.Ще изисква време,но за единични детайли мисля,че ще стане,това ми хрумна на първо четене...
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Алекс, на моята скица в дясно ти е патерицата.
                  Ако сложиш там тръбата да е 3/4 цола, и една гайка с болт М16 или М18 ти е достатъчно за опора.
                  Ако ти се вижда слабо, може да сложиш 2 патерици в двата ъгъла, тогава при наклон на масата пак ще може да имаш опора с различно навиване на болтовете на патериците.
                  Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Този уикенд направих, каквото ми беше възможно.
                    Разпробих 4 дупки и сложих Г-Винкел. Стана накриво, защото един 13-годишен младеж ми суфлираше и трябваше много да внимавам да не си разпробие ръцете. Кривото не е проблем - няма да ми пречи. Пък и в краен случай винаги мога да разпробия ново парче винкел. Отгоре на всичко по едно време спря и тока от една светкавица и го пуснаха, общо взето когато вече трябваше да си ходим.
                    Болтовете са 5мм. Не мисля, че ще са слаби, защото натоварването ще се разпределя и върху патерица в предния край.
                    Патерицата - следващия път. Тогава се надявам 13-годишния фактор да го няма. Дано и токът да не спира.

Коментар

Ето го и окончателният вид на бормашината с патерицата. Имам различни дължини болтове според това каква височина ми трябва.

А това е първото приложение на бормашината след като стана готова. Пантите, които държат люлката към гредата (бивш обръч от буре):

Последно редактирано от nickbochev; 30-07-13, 03:39. Причина: замяна на дублирана снимка

Коментар

Става ще върши работа, само подмени този коларски болт с машинен такъв че с таз обла глава пък и е от кашкавал
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Значи колега , вместо болта който си сложил можеш да вземеш шпилка с р/а на дългата гайка.Пробиваш отвор в плочата- горната в предния край по средата,нарязваш резба като тази на шпилката и навиваш шпилката с конрта гайка отдолу но така че да не се показва шпилката от лицевата горна част на плочата.А на дългата кайка заваряваш тръба в долния край на гайката.Така получаваш регулторно краче с голям диапазон на действие.А в долната част на тръбата може да завариш ламаринка 3/4мм дебела ,за пета , за по-голяма стабилност.Ако р/ра на шпилката и гайката е М14-16мм и нагоре , ще имаш добра стабилност.При по-малък ще се усещат вибрацийте.Надявам се ,да съм помогнал с мнението си!
                          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                          Ат.Буров.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X