Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да извадя превъртели болтове които държат накладките?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да извадя превъртели болтове които държат накладките?

При тебе,колега и секача е допълнил усилието на неразвиване.Станало е "зачеканка".Поне така се вижда на снимката.А за греене-ще изпечеш всичко вътре гумено....Натам се сещаш-други.успех!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      В тоя ред на мисли колко струват супортите?
      Май ще разберем скоро...

Коментар

Цената няма да му хареса
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

80€ ги намирам в ebay , които бих преглътнал.
          Като цяло това се оказва доста чест проблем при африките особено като моята която зимува на вън.

Вени не съм се похвалил но вече имам достъп до аматьорска работилница където има някой други неща. Мисля да сваля супортите и да пробвам там с тоя ляв ... нещо си. Утре ще ходя да го издирвам този инструмент ... немците много го хвалят , правил чудеса точно в такива моменти като моя.

Ако не ... ebay и майка и баща
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
            ... Мисля да сваля супортите и да пробвам там с тоя ляв ... нещо си. Утре ще ходя да го издирвам този инструмент ... немците много го хвалят , правил чудеса точно в такива моменти като моя.

Ако не ... ebay и майка и баща
            Ъъъъъ. Не ти препоръчвам да пробваш сам за сефте точно това и точно там. Търси некой смислен немец там ..... че като се строши това вътре - гейм оувър. Отделно , че напъва да раздува и то. Викай хилфе!
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

До сега май успешно изваден скъсан болт с конусен шпилковадач няма .

Коментар

По-добре ляво свредло и с него.
                До този момент с шпилковадачи (екстрактори) - само отрицателен резултат!
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Понеже през този си живот съм извадил стотици скъсани болтове. С чиста съвест мога да кажа въобще не се опитвайте да вадите нещо с конусен шпилковадач . Ако случайно имате такъв просто го изхвърлете . При натягане скъсания елемент се раздува в горната си част и остава само варианта разпробиване ако междувременно инструмента не се е счупил вътре . Тогава вече само специално свредло или ерозия . Ще взема да напиша една тема по въпроса като остане време .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    . Ако случайно имате такъв просто го изхвърлете . .
                    Малко екстремно изказване. Миналата седмица измъкнах скъсана резба на свещ с такова. Ама беше откъсната при натягането без да и се оставя време да зарасте вътре и с готова вече дупка от електрод вътре.... рядък случай , но се случи.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И аз имам извадени може би над 20 болта с екстрактор. Ако се спазват диаметрите за пробиване-няма опасност от раздуване на скъсания болт. Е, не винаги се развиват разбира се, но ако със съответния напън не стане-по-добре да се пробва друг метод.

Почти безотказно действа метода със заваряване на гайка. От топлината изгарят доста гадости по резбата, отделно топлинното разширение и после свиване улеснява развиването. Ако има възможност да се завари гайка към скъсания болт-силно препоръчвам метода. Гумите вътре няма да се повредят от заваряването. Все пак вкарваме доста малко топлина за да се затопли масивната алуминиева отливка. Най-много да стане приятно топла на пипане, а това не изпича гумите.
                      Виж, нагряване с горелка ще ги изпече гарантирано.

Обработка с чук(те западняците май не го познават като инструмент) помага при повечето случаи. Стига да има как да удряш по скъсания болт.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

И аз съм за заваряване на гайка , пробвано е и става , хем ще се нагрее на точното място.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Имах точно като твоя проблем миналата година с моята ямаха,главата на болта се беше замазала накрая разпробих с бургия началото на болта и съответно резбата и от другата страна безпроблемно излезе болта.После болта пак може да се използва просто трябва малко да се мазне със осигурител за резби за по сигурно да не излиза.
                          0 8 76 36 8 542

Коментар

На вместо гайка , предлагам къса тръбичка да се завари за главата на болта, през тръбичката и после с чешмеджийския ключ.

Коментар

От 28 мнения, само двама са виждали супорти на мотор отблизо
                              Фаца, отиваш в работилницата и вземаш чук и кутийка с такива инстументи:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:120px-Screw_Head_-_Spline.svg.png
Прегледи:1
Размер:3.6 КБ
ID:5490404
                              Това не са торксове, а шлици spline screw drive. Няма нужда да се заточват. Често са в кутийки комплект с торксове.
                              Набиваш подходящият инструмент в главата на болта и развиваш с въртока. Преди това е добре да си накиснал с разни спрейове за аромат
                              За тапите: вземаш дремел-а от сервиза, слагаш му малък диск за рязане на метал и изрязваш нов шлиц за отверка. След това с подходяща по ширина отверка и Т-върток развиваш.

Ако беше в България, щях да се пратя при стругар, да ти врътне нови болтове и тапи, но в Австрия ще е по-евтино и лесно да си купиш готови.

За незапознатите обяснявам: тези болтове са всъщност щифтове, с резба само на главата. Направени са от говнолин и превъртат често, ако моторът е каран зимата, край морето или без тапи или майсторът е пил две бири преди да ги развали.

Коментар

Пробвано е на 2 ямахи , и на двата болта този вид 12 ъглов бит не помогна превърта и се замазва.Това е едно от малкото глупави решения на японците.
                                0 8 76 36 8 542

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X