Обява

Свий
Няма добавени обяви.

шпиндел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: шпиндел

някаква идея що за струг е това- отначало го взех за с5 но явно греша. Взех му задното седло- мисля да го сложа на масата на фрезата и срещу него ще е въртящата маса, само че завъртяна на 90 градуса- да спестя някой лев от делителен апарат . В полимета видях много хубав но за момента не мога да го купяНатиснете снимката за да я уголемите

Име:strug.jpg
Прегледи:1
Размер:165.1 КБ
ID:5511621

Коментар

Точно С 5 е от първите модели . Производство някъде около 1956 година .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колеги, попадна ми тази глава- мисля да е габровска на 125 мм - с какви пластини работи и от къде да купя
        Прикачени файлове

Коментар

Като стана въпрос за шпиндели...
          Някой да знае къде може да бъде изработен такъв (подобен на снимката в първото мнение) по чертеж на клиента? Със съответните термообработки, шлайфане и т.н. И със съответните допуски, разбира се.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

здравейте колеги, пак опирам до ножове. Отдавна се каня да се обзаведа с разстъргваща глава, но цената ме възпира. Токущо гледах една обява в продавалника- разстъргваща глава за металорежещи машини- част от оборудване на декел. Някъв пич от Филибето и иска 1000 лв. Това си е бая пара откъдето и да го гледаш. Така че си поръчах фреза - лястовича опашка и прегледах кво е направил колегата Петроффбг по въпрос и точно тогава ми изпадаха една малка и една още по-малка глава за жълти стотинки. Наложи се да направя адаптор към исо40- големия зор беше, че нямам струг. Така че го дялах на фрезата. Но щом колегите се изхитряват да фрезоват на кафеварката "Краснии пролетарии", се престраших да струговам върешен и външен конус на фрезата. На вътрешния определено един райбер би му се отразил добре. Като краен резулат в нулево положене на разстъргващата глава -свредо 12 дава биене 2 десети. Дайте съвет- откъде да намеря подходящи ножове. Малката глава е с отвори на 4 мм голямата е на 12мм. Относно голямата фреза от предходния ми пост- намерих стар каталог на Машиноекспорт габрово и там имат нещо много подобно- планфреза 75градусова тип 257 125/40 - пластините ги водят 72,01298R257. Прегледах сайта на GWG- и не намерих нищо подобно. Трябва ми поне една пластина- ще стане нещо като "летящ нож". Относно въпроса за шпиндела на колегата- аз лично бих поръчал отстрани на шпиндела да ми нарежат зъбна рейка за наклонени зъби- такова задвижване съм срещал по микроскопите на цайс.
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от i208; 22-03-14, 11:56. Причина: корекция

Коментар

получи се нещо такова
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Като стана въпрос за шпиндели...
                Някой да знае къде може да бъде изработен такъв (подобен на снимката в първото мнение) по чертеж на клиента? Със съответните термообработки, шлайфане и т.н. И със съответните допуски, разбира се.
                От отговорите да момента да разбирам ли че това не подлежи на изработване? Толкова ли е зле положението?
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  От отговорите да момента да разбирам ли че това не подлежи на изработване? Толкова ли е зле положението?
                  За зле е зле . Иначе ВСК Кентавър ; Арсенал Казанлък но колко ще струва не ми се мисли .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X