Обява
Свий
Няма добавени обяви.
шпиндел
Свий
X
-
От: шпиндел
Нагряването помага - гривната се разширява повече от плътното желязо, плюс това тя ще се нагрее повече.
Аз или си правя специална скоба с остриета за да се пъхнат зад гривната, или пъхам клинове и нагрявам, или просто изпилявам гривната с ъглошлайф и тя се чупи. Зависи от случая, или си ползвам точното око и пиля до десета преди вала, или си пиля смело, ако неволна драскотина няма да е проблем.
Коментар
-
Загряване и леко почукване,добре е да си направиш клинчета.Другият вариянт е да завариш срещуположно да речем два стругарски ножа на гривната и със по широка тръба да я изчукаш.Шпиндела от каква фреза е?Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Преди да почнеш да блъскаш със секач, моля провери, дали няма челен отвор, който завършва с някаква резба. Той обикновено е свързан с маслен канал под гривната и не е изключено, ако напомпаш няколко пъти с такалмит (обикновена грес), гривната леко да се освободи. Работа върши и пламъчно нагряване с горелка, без да прекаляваш.
Успех!LZ1AIV
Коментар
-
Гривната е свалена. Кос срез (приблизително 45градуса) един лек удар на секача радиално и втори аксиално - лагера се спука шийката е здрава. Майстора не искаше заплащане, дори ми подари преходник от исо40 към морз. Petroffbg, не зная модела на фрезата - ще снимам само малко да я сглобя.
Благодаря ви за съветите
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеКато го гледам шпиндела трябва да е руска 675 Комунарис .Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеВчера порових из моя архив и намерих паспорта на модел 675 Комунарис . Не е много пълен и е на руски тия дни ще го сканирам .Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнениеРазчисти си пощата,и давай да го видим този паспорт.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Разглобих главата на 100% Ще я измия с нафта за да преценя състоянието и. До тук най-важното е че двете конусни колела и всички направляващи повърхнини са в задоволително състояние. Качвам и една снимка - това МАХО600 ли е ? Направихнещо като чертеж- получи се много страно положение на горния конусен лагер спрямо шийката на шпиндела- вътрешната гривна е надяната много малко ???
Коментар
-
Колеги, взех си няколко фрезера и направих сефтето, но явно не съм им улучил режимите. Малко помощ от ваша страна ще ми се отрази добре J
N1. e за груба обработка габровски 16х32NR90HSS
Пробвах го на 410 n-1 без охлаждане, но си е мъка
На 750 n-1; с борьол; подаване на ръка около 0.2 мм/s; дебелина на среза-челно на 2 мм и странично 4 мм и горе долу много по-добре ми се стори. Сякаш може да понесе много повече
N2. получистова 16х32NF90HSS
Същото се отнася и за него
N3. ф8 двупер - не посмях да го тествам – преди него потроших една петица
+++за номер 4/5/6/7/8 за момента нямам адаптор и не съм ги пробвал – по 15 лв броя ми струваха видимо нямат износване
N4. 80К30 с 8 бр запоени пластини
N5. не е сниман 80P30 с 8 бр запоени пластини
N6. не е сниман -визуално еднакъв с N4 и N5 но няма означения
N8 125P30 с 12 бр запоени пластини
N9 пластина SECO APFT1604PDTR-75 P2С главата е тази http://www.vorgen.com/default.asp?sa...&UrunID=68&L=1
D=63 мм
Пробвах я челно без охлаждане на 410 n-1 дебелина на среза 0,2 мм – повърхноста стана почти огледална. Ако дам повече прибавка вибрациите стават страхотни – явно ъгловата скорост е малка ???
Коментар
-
"Царевиците" (16-ките) са за груба обработка- при тях малка скорост (Не повече от300 и малко оброта) и подаване възможно най малко , но пък могат да поемат стружка по цялата работна повърхност!
Двуперката до към 500 об/мин максимум при стружка от 0,5 -0,75 мм във височина и 0.2-0.25 по цялата раб. повърхност- подаване около 30 макс.
А тези с твърдосплавните пластини - до 65мм в диаметър ,работят прилично до 1мм стружка.(0,5- 0,75 е перфектно) по малките диаметри са по стабилни съответно до към 600 и... об/ мин. и 130мм / мин- може и повече.
Това е за въглеродни стомани и конструкционни легирани ( Ст45 ,Ст 20 , 40Х , 18ХГТ) за по твърди (инструментални -Х12 , У8 , 9ХС, ХВГ и др.) по малка скорост и подаване!
В процеса на работа ще сникнеш. Машината трябва да работи без паразитни вибраций плавно и леко. Все пак е твоя и трябва да я щадиш , щото ти ще я оправяш ако се потроши.По- добре ,по-бавно , но сигурно и машината да не се товари! Това е машина за точни и финни работи , а не за груба обработка.На нея се работи леко и приятно! И...Внимателно!!!!
Дано да съм се изразил разбрано за да е било ясно това което казах!Успех в работата !Последно редактирано от pgv64; 14-07-13, 00:15."Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар