Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спасение от Скрапа !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спасение от Скрапа !!!

Днес гледам комшиите мъкнат една механична ножовка за да я предават на вторични суровини.

Работи ли ?
    Работи.
    Колко пери ще и вземете ?

800 килограма по 50 стотинки = 400 лв
    Бе я давайте я при мен.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

От: Спасение от Скрапа !!!

И аз бих постъпил така, че си е кощунство да се хвърля работеща техника.
    Но ако няма обновяване на машините-няма да има и прогрес в техниката, така, че за старите машини все някога трябва да дойде края. Ако имаш за какво да я ползваш-добре, дано да е така. Иначе си е чиста сантименталност...

Започнал съм да ставам прагматик мамка му...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

За мен просто е грях да се хвърли такава машина,и то работеща!Слабост ми са такива стари машини!Адмирации че си е спасил от скрапа.
      HONDA DOMINATOR 650
      ОРЕЛ ASTRA
      РСПБЗН-Приморско

Коментар

Така да се включа и аз . Тази ножовка е уникален боклук поради една причина ключа който управлява хидравликата е много недомислен . Със съвсем малко движение пуска много рязко супорта и обикновено чупиш листа а те вече прескочиха 20 лева . Като се поизноси нещата стават по поносими управлява се с леко почукване с пръст за начало трябват много сухи тренировки без лист . Хидравликата има нещо като реглаж но и от него не се оправя . В работата имам две такива едната е чисто нова и бях тръгнал да я пускам но се отказах защото имаме от по новите които са светлинни години пред тази . Това вече е ножовка .
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от sek.1; 19-05-12, 05:36.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Значи да я оставям да си върви в Скрапа ?
          Защото още не сме оформили фактурата.
          Благодаря за съвета .

Коментар

Модифицирайте хидравликата. Нямам конкретна идея, не съм я разглеждал.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Значи да я оставям да си върви в Скрапа ?
              Защото още не сме оформили фактурата.
              Благодаря за съвета .
              А честито за придобивката,вярно е малко недодялана,но ще и хванеш цаката,за тези пари си е подарък.Отрезните машини верно са на светлинни години спрямо тая,но и цените им са къде къде по-солени.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Задръж я за сега особено ако имаш да режеш плътен матерял над 40 - 50 мм за по тънко лентовите ножовки са много по добри и бързи . Винаги можеш да я върнеш на скрап . На времето в стария завод с такава режехме тонове вярно мъка е но като и хванеш цаката работи .

Коментар

Нямам нищо да режа.
                  Единствено ми се появява проблем, когато трябва да подготвя стругови заготовки за фланци или повдигачи за луфт Ф над 50.
                  Изобщо няма шанс тази ножовка да си избие парите при мен.
                  Просто исках да я спася от разпарчатосване.
                  Още се колебая, но вероятно утре ще си взема капарото обратно и ще я натоваря на камиона на Норд.

Коментар

Този звяр си струва ако имаш производство заедно със струг фреза и други металояди.Иначе няма начин да му избиеш мястото.Ако нямаш отделно помещение си е направо гадост.Смърди и шуми здраво. А за пиенето на електроенергия направо не ми се мисли.Ние имаме малката от снимката на sek.1 но понякога за да не ми стърже на главата режеме направо в склада за желязо.Цените са все още поносими а за да ползваш реално машината трябва да държиш и различни дебели джелеза на склад.Което е вече направо невъзможно.
                    Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 20-05-12, 10:19.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      ... ще си взема капарото обратно и ...
                      Ще изместя темата малко встрани, но защо си мисля, че е общоприето капарото да не се връща или да се връща в двоен размер, в зависимост от отказалата се страна.

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                        Този звяр си струва ако имаш производство заедно със струг фреза и други металояди.Иначе няма начин да му избиеш мястото.Ако нямаш отделно помещение си е направо гадост.Смърди и шуми здраво. А за пиенето на електроенергия направо не ми се мисли.Ние имаме малката от снимката на sek.1 но понякога за да не ми стърже на главата режеме направо в склада за желязо.Цените са все още поносими а за да ползваш реално машината трябва да държиш и различни дебели джелеза на склад.Което е вече направо невъзможно.
                        Ток не харчи много мотора е под 2 киловата . Въпроса е като за всяка друга машина можеш ли да я натовариш до едно нормално приемливо ниво с работа . Рязането в складовете за метал на плътни стомани въобще не е евтино мисля че в "Ангел Стоилов" от Ф 50 нагоре до към 100 мм е 5 лева на срязване . Не е болка ако имаш 3 - 4 сряза в един прът ама ако трябва да го режа на филии по 30 - 40 мм рязането става по скъпо от метала . Цветните и по малките размери ги режа на лентовата ножовка много по малко е фирата и сряза е почти идеално прав. Но при нея консуматива (лентата) вече е над 30 лева .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Т... Рязането в складовете за метал на плътни стомани въобще не е евтино мисля че в "Ангел Стоилов" от Ф 50 нагоре до към 100 мм е 5 лева на срязване . ... ама ако трябва да го режа на филии по 30 - 40 мм рязането става по скъпо от метала . ....
                          6.70 лева на Ф110 за ей тези фланци.

6 среза по 6.7 лева = 40 лева

Коментар

За мене това е много . Може би аз съм свикнал през годините сам да си режа матеряла та за това ми изглежда така .

Коментар

То и за мен е много.
                              Обаче, когато няма друг начин, не е много.
                              То аз и струг ще си купя в най-скоро време, само се оглеждам за Ц11 като на Спарки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X