Здравейте мой познат ми предложи да му избера малък ъглошлайф в диапазона на 125-150 мм диск,машинката щея ползвам и аз за това имам интерес да е нещо свестно.Някъде бях чел за Fein и Milwaukee,ако може някой да сподели мнение за тях защото няма много изказвания за въпросните марки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на ъглошлайф 125-150 мм.
Свий
X
-
От: Избор на ъглошлайф 125-150 мм.
Здравей! Марките, който си дал за пример, лично аз не съм ги чувал.
Но отиваш в близкия магазин за инструменти, Киров или подобен, и гледаш кой ти допада като цена. Марките са - Макита, Бош, Метабо, Хитачи, ДеВалт, Хилти...
Бюджетен вариант е СКИЛ.Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
Mercedes w212 E350 4matic
Ducati Monster 600
O888795575
-
Вземи си български - по-добър е от по-голямата част от изброените дотук марки, а от някои е и по-евтин. Разните екзотики нямат нито сервизна мрежа, нито доставка на части, единствени Бош (и пр. внасяни от Киров) се доближават по този параметър до Спарки.
Между другото, 150мм стандарт за диаметър на диска няма, диаметрите са 115; 125; 180 и 230мм.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Аз от 7-8 години използвам макита 125мм, първата 800В я откраднаха, втората 720W все още е без забележка. Реже яко железобетон с диамантен диск .... Много лек и удобен. В момента има промоция в някоя от веригите (май практикер) и беше около 140 лв, което е по-евтино от това което аз платих преди 2-3 години за втория.
П.С. Който не беше чувал за Фейн - това е фирмата внедрила на пазара първата електрическата пробивна машина. Все още (до колкото знам, аз нямам) са лидери в качеството за професионални инструменти, но май не пускат промоцииTechnical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
Коментар
-
Взимай Спарки няма да сбъркаш .Аз имам два малки един 850 вата на повече от 15 години и един 1200 вата вече на 3 години . На стария един път съм му правил профилактика смених му лагерите и четките на новия още нищо не съм му пипал а и двата работят доста натоварено . В работата имаме шлосерен цех където работят постоянно поне десетина машини различни версии на Спарки и само те като машини издържат това натоварване и са с бюджетен ремонт като нещо се счупи . Пак в работата има един сандък потрошени Бош ; Макита и други купувани през годините при тях като се наложи по сериозен ремонт от четки ; лагери и ключ направо се хвърлят цената обикновено е едни 70 - 80% от стойността на нова машина .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Бош 7-125 ако опиташ и не се скъпиш за 20-те лева в повече не виждам как може да си купиш друг. Освен ако не ти трябва по-можен за някакви цели. Ще ми е интересно някой да каже някакъв минус на този модел, освен липсата на електроника за управление на двигателя.
Коментар
-
Да ти кажа защо аз избрах Макита .....
Невероятно удобен тънък корпус. За мен е важно , защото при мен дръжки и предпазители се изхвърлят още първата минута при покупка на ъглошлайф.
730 вата ,нещо такова(трябва да погледна), 130-140 лв. промоция. Колкото издържи.
Ама здрава бе. 5-и месец всекидневна зверска експлоатация .
Когато се наложи да работя с другата, съм леко смутен неприятно.. : - ))))Уморените коне не ги убиват , нали ??
Коментар
-
Подариха ми употребяван Бош 125мм 1000W с регулиране на оборотите.
Регулирането е направено много добре - има пълната мощност и на минимални обороти.
В повечето случаи използвам машинката на ниски обороти и затова търсех с регулиране.
Е, има си и недостатъци, но са от факта че е употребявана. А и на харизан кон зъбите не се гледат
Така че с две ръце съм за Бош-а
Коментар
-
Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение......освен липсата на електроника за управление на двигателя.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеАз също имам Спарки. На българските точно електрониката нещо не я бива. Сменях я два пъти и на третия остана без тая екстра.Вече 5-6 год няма проблеми.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
СПАРКИ!!! Както каза sec1 имат сервизна мрежа навсякаде в България, което е много важно! Вземи 1200W за да знаеш, че имаш машина в ръцете. Статора му е 20лв, ротор 35лв, електрониката е 30лв. Всичко е на добри цени, а и много лесно след гаранционно човек може да си ги сменя сам, стават за по 5-10min. За останалите марки ако се развали нещо ще трябва сервиз и чакане........ Аз имам 1200W и се наложи да сменя ротора, защото му се бяха изяли медните пластинки, които контактуват с четките, а докато се изядоха те съм сменял сигурно 30 комплекта четки и 10 пъти лагерчето на ротора(основно предното се износва по бързо). Смятай за каква пилене иде реч.
Докато писах ми хрумна идея, че мога да събирам изхабените дискове и четки та да имам реален отчет колко точно е работила машинатаЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!
Коментар
-
Брей, що фенове на куп.
Имам голямо Sparky, и 115mm Black&Decker, работил съм предимно с малкото и нямам забележки. Вярно, не работя интензивно, но за 7-те години, в които го имам, междувременно сдадоха няколко други от същия размер на бюджетни марки, а в това няма и помен от проблем. Електроника няма.
ПП: Най-голямата мощност. Плавния старт не ми е приоритет, но пък лично на мен по ми харесва, когато го има. Голямата ми машина е такава. Вместо да ти скача в ръцете като я пускаш, просто си тръгва мазно.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар