От: Избор на ъглошлайф 125-150 мм.
Определено,всичко е въпрос на можене.Не става въпрос за начина на експлоатация.Колкото и да ги "галиш",те просто си умират.Както е казал Scraphear,редуктора става кабрио.То и за 25лв,кво повече.Преди да ги купя,имах две Хитачи и една Макита на по около година експлоатация.Трябваше да произведа 150 пана с по 50 заварки за почистване на всяко.Ясно ми беше,че няма как да се справя само с три машини,понеже ме гонеше и срок.Още на първите десет пана,роторите и на двете хитачита,сдадоха богу дух.Трябваше да имам поне още пет машини,за да се справя.Тогава реших,че е по добре да дам 250лв за 10 ментета,отколкото 280лв за 2 Хитачи или 300лв за 2 Макита.По късно се убедих,че не е така.Обещах на работниците да им подаря Райдерите след поръчката,за да имат мотив да ги пазят.След поръчката,от десет,неможаха да съберат един.Макитата продължаваше да живее с цената на един комлект четки.Тогава реших,че мога да разчитам на марката.Сега имам шест Макити,един Бош с регулируеми обороти и едно Хилти.Повечето Макити са над три години,като освен обичайната смяна на четки,на две съм сменил и редукторите.За другите марки ми е рано да кажа,щото са още млади.За Бош имам впечатления от други елинструменти и общото ми мнение е,че не са това,което се представя.От 22 години имам фирма,и съм се убедил,че Макита са идиотоустойчиви инструменти.Може би и Хилти,другото е компромис...
Първоначално публикуван от sl.daskalov
Преглед на мнение
Коментар