Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на ъглошлайф 125-150 мм.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на ъглошлайф 125-150 мм.

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    ... Въпрос на можене явно!
    Определено,всичко е въпрос на можене.Не става въпрос за начина на експлоатация.Колкото и да ги "галиш",те просто си умират.Както е казал Scraphear,редуктора става кабрио.То и за 25лв,кво повече.Преди да ги купя,имах две Хитачи и една Макита на по около година експлоатация.Трябваше да произведа 150 пана с по 50 заварки за почистване на всяко.Ясно ми беше,че няма как да се справя само с три машини,понеже ме гонеше и срок.Още на първите десет пана,роторите и на двете хитачита,сдадоха богу дух.Трябваше да имам поне още пет машини,за да се справя.Тогава реших,че е по добре да дам 250лв за 10 ментета,отколкото 280лв за 2 Хитачи или 300лв за 2 Макита.По късно се убедих,че не е така.Обещах на работниците да им подаря Райдерите след поръчката,за да имат мотив да ги пазят.След поръчката,от десет,неможаха да съберат един.Макитата продължаваше да живее с цената на един комлект четки.Тогава реших,че мога да разчитам на марката.Сега имам шест Макити,един Бош с регулируеми обороти и едно Хилти.Повечето Макити са над три години,като освен обичайната смяна на четки,на две съм сменил и редукторите.За другите марки ми е рано да кажа,щото са още млади.За Бош имам впечатления от други елинструменти и общото ми мнение е,че не са това,което се представя.От 22 години имам фирма,и съм се убедил,че Макита са идиотоустойчиви инструменти.Може би и Хилти,другото е компромис...

Коментар

Имаме един Ейхел, но мислим да си вземем нещо по-здраво (за една ръка, но не мечешка), за хоби нужди.
      Сега има в промоция до неделя: Ъглошлайф ф 125 мм, 850W,10000об. /DeWALT/, D28111 - 128лв
      Заслужава ли си парите, малко ще ни е трудно да ги дадем в този момент тези пари, май ще изчакаме догодина. Други алтернативи?
      Ако някой се интересува къде е намален да пише ЛС.

Коментар

Ето и моите 5 стотинки : Като изчетох темата , констатирах че единственото което не съм пробвал от изброените марки е Fein.

Понеже при мен се работи професионално ( 4-5 поста за пилене , работещи по 8 часа на ден от 20-на години насам ) , целта ми не е да убивам техниката , а тя да работи . Въпреки това повечето от изброените марки умират между 6 месеца и 1 година , с по 2-3 смени на четки .
        За хобито не говоря ( такива са се топили и на втората седмица , пробвал съм ги от любопитство).

... докато от около 2 години минахме на Бош 12-125. Тогава купих 5 шлайфчета , които работят и до днес . Смяна на четки : през 3-4 месеца . По 12 лв. А експлоатацията им е зверска .

Сега експериментално вкарах един WURTH за 260 лв. с ДДС , за който дилъра твърди , че е по-добър от всичко до този момент . Ше го видим колоко е читав
        Къде е произведен и от кого , само Господ знае , но е с логото на фирмата . Всъщност , това важи и за всички останали марки в последните години . Така че това дали е мейд ин Джърмани , или Ингланд , няма никаква гаранция и не е никакъв критерий .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Що не пробваш с пневматични, даже четки нямат.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Що не пробваш с пневматични, даже четки нямат.
            Знам накъде биеш
            В процес съм . В момента оборудвам ново хале , в което заради характера на машините съм купил ( все още е опакован ) винтов компресор , към който няма никакъв проблем наред с другите неща да се подвържат 4-5 пневматични шлайфа . Единственото , което не им харесвам на последните е цената .
            Та дилемата ми е дали да ги вкарам поетапно , или на куп , ама с договорка за приемлива търговска отстъпка
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Пневматиката не се разваля, почти няма триещи се части - само 2-3 лагера, които за защитени от прах. Тя затова е и по-скъпа, защото е поне 10 пъти по-дълготрайна от електриката.
              Имам нещо с възможност да е на 50% от каталога.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Пневматиката не се разваля, почти няма триещи се части - само 2-3 лагера, които за защитени от прах. Тя затова е и по-скъпа, защото е поне 10 пъти по-дълготрайна от електриката.
                Съвсем наясно съм с предимствата и недостатъците и на едните и на другите .Също така следя и твоите постове ( ама не пиша тук да не стане търговска реклама ) , имам и нещо предвид , но ...дет` се вика - като му дойде времето

Коментар

Според мен Райдера и въпрос на късмет . Преди години купих флекс 115мм за 35 лева. Три години го ползвахме в строителна фирма и накрая изрони зъбите .
                  Сегашния Райдер Про 125 мм за 55лева , на четвъртия месец при същата експлоатация даде същия дефект.
                  емил златков
                  паджеро 2.5тд
                  ве стром 650

Коментар

райдер не е равно на FLEX.

www.flex-tools.com - не е реклама - флекс не продава директно - само инфо

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Имам един Скил 125мм, дърт и истински, вече 7ма година го тормозя ... не чак като Владо, но достатъчно много. До тук 3-4 смени на четки и още толкова на захранващия кабел. кабела - основно по моя вина.
                      Миналата година се отвори много търкане с телената четка и ми досвидя ... и си купих едно Райдър-че, уж само за четкането. Не можа да изкара 20 минути. Довършвах със Скила и още си е жив и здрав

Имах и една дърта ръчна бормашина Райдер, невероятно куче. Зимата успях все пак да я скапя и то 100% по моя вина (попадна една съчма в ротора ... не питайте как, че ме е срам да си кажа) и веднага си купих друга такава . Ми ... нищо общо. Наложи се да сменя патронника ПРЕДИ да съм започнал да пробивам и имам чувството, че ако я натисна малко повече, ще ми се разпадне в ръцете. Аз лично съм до тук с Райдер, за вас не знам.

В старата фирма, където се режеше много, а "резачите" бяха масово тъмнозелени, единственото нещо, което издържаше повече от 6 месеца, беше Макита, но там говорим за големи ъглошлайфи и май излиза от темата.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Някой има ли опит с Метабо? Като чета характеристиките 1400w за 125мм не е никак зле.

Коментар

Метабото, го имам от 10 г. купих го нов големия е, верно скъпичък бе,но няма ядове всяка седмица по 20мин работи. Много съм доволен.
                          Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Благодаря за отговора беля, днес си поръчах online малък и настолен ъглошлайф на Метабо ,утре или вдругиден като пристигнат в еконт.... веднага влизат в мазата за впечатления и недостатъци

Коментар

Една играчка за големи или boys and their toys без мотив за реклама само впечатления и недостатъциНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0966.jpg
Прегледи:1
Размер:108.1 КБ
ID:5413032Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0946[1].jpg
Размер:139.7 КБ
ID:5413033Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0943[1].jpg
Размер:162.3 КБ
ID:5413034доста тежък и обемист в сравнение с познатото ни спарки, но на най- ниската степен можеш да режеш без да усетиш мотора да се тормози, колко дълго ще живее отговора може да даде владо ts, като го изцеди тотално в цеха, следва въпроса кой ще се жертва ....определено не аз смяната на диска и стягането е на ръка без инструмент на което гледам с предразсъдък заради един 230 бош който го стягах с ключ колкото съм здрав в ръцете дето без малко да ми изкара карантиите навън, два пъти след като го спирах гайката се развиваше пред очите ми и си мислеслех че съм голям късметлия на третия път всичко стана свръх бързо нещо изчатка в менгемето и в корема единственото добро е това, че докато диска те реже прегаря и няма кръвоизлив и после белег за спомен..... не е добре за плажа
                              Последно редактирано от тихич; 01-10-12, 21:53. Причина: незначителна

Коментар

За пневматичен ъглошлайф на 125мм. диск някакви препоръки? може и на лични.
                                -Чем занимаетесь по жизни?
                                -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X