Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Накрайници за такаламит

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Накрайници за такаламит

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Кое, бургиите ли?
    Е свредлата де! И уменията свързани с тях очевидно!
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

ех спамаджии такива да ви дам аз едно свредло да го наточите? само ф350 е
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
        ех спамаджии такива да ви дам аз едно свредло да го наточите? само ф350 е
        Дай. Ще го полираме и с телената четка, след заточването. Зер трябва и външен вид да има.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес успях да гресирам, та ще обобщя тук всички изводи от операцията, току виж е от полза на някой.

Значи, накрайника с пластините наистина трябва да щракне върху гресьорката. За целта се налага да се охлаби накрайника от тръбичката на такаламита (вариант едно) или самия накрайник е разполовен и се охлабва едната част от другата (вариант две, за някой накрайници не личи изобщо и е труден за откриване). Това отхлабване дава възможност на дъното на накрайника да се отмести по навътре, т.е. накрайника може да обхване гресьорката. След като щракне на гресьорката накрайника се затяга за да уплътни.

Ако накрайника не може да щракне на гресьорката (случва се с китайските такива) се търси друг, който може. Аз лично в София, намерих в Ташев Галвинг. Иначе съм виждал в магазините на Багира също, но в София такъв няма.

Ако се ползва гъвкава връзка с такаламита, трябва да се следи накрайника да е точно срещу челото на гресьорката, да не се извърта настрани. Аз се опитвах да гресирам легнал под колата, ползвайки гъвкавата връзка, щото с твърдата нямаше място къде да застане такаламита и отместването на накрайника беше много ключов момент. Като цяло, операцията се прави най-удобно на канал и с твърдата връзка.

Друго, може да се раздвижат с нещо тънко и остро сачмите на гресьорките преди гресирането. Улеснява нещата ако са клеясали.

Общо взето това е. При мен бяха достъпни и каретата на карданите с твърдата връзка та се получиха добре нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
            Друго, може да се раздвижат с нещо тънко и остро сачмите на гресьорките преди гресирането. Улеснява нещата ако са клеясали.
            Не "може", приятелю, ами направо си трябва. Аз си научих урока, след като на чисто нов такаламит греста с налягането си
            пръсна маркучето. Сега имам само твърдата връзка. Усилено си търся нов маркуч, много прилича на спирачен, но така и не намерих подходящ.
            Ако някой знае да се продава нещо такова, да свирка.
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Слагай спирачен .Един колега повече от 30 години е с такъв .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                Не "може", приятелю, ами направо си трябва. Аз си научих урока, след като на чисто нов такаламит греста с налягането си
                пръсна маркучето. Сега имам само твърдата връзка. Усилено си търся нов маркуч, много прилича на спирачен, но така и не намерих подходящ.
                Ако някой знае да се продава нещо такова, да свирка.
                Значи съм имал късмет.

А маркуч има в Ташев Галвинг. Това ако си в София.

Коментар

Колеги,един съвет и от мен.Слагаш парченце плат върху гресьорката и тогава набиваш накрайника на такламита отгоре и помпаш,тоест
                  греста преминава през парцала.Навремето имах ЖУК ,а който е карал жук знае за какво гресиране става дума-почти всяка седмица.
                  УСПЕХ .

Коментар

Първоначално публикуван от svzanev Преглед на мнение
                    Колеги,един съвет и от мен.Слагаш парченце плат върху гресьорката и тогава набиваш накрайника на такламита отгоре и помпаш,тоест
                    греста преминава през парцала.Навремето имах ЖУК ,а който е карал жук знае за какво гресиране става дума-почти всяка седмица.
                    УСПЕХ .
                    Хм, а това защо?

Коментар

Че трябва хубав накрайник, си трябва. Ама да ви е хрумвало че няма нужда от гресиране. Когато се напълни мязтото за гресиране и започва да избива от гресьорката, ако е добре уплътнено. Аз с много накрайници съм работил и проблема е че трябва и самата дюза да се притиска към гресьрката.

Коментар

Да се изкажа като специалист- с това се занимавам все пак.
                        Първо- гресьорката като я гледам е класическа- следователно причината е в накрайника -не може да изхвърли челюстите и да се затвори по главичката. Може да е счупена пружинката им. Също така клеясала грес в гресьорката- абе вярно, ти пробва ли да смениш грес гресьорката с нова?
                        Относно налягането -ръчният такаламит (вярно и тук името идва от името на фирмата, като при ксерокса) развива работно налягане до 400 бара при качественни модели. Но ако е използвана гадна грес може да е запушена дупката. Затова се използват литиеви и специални високооборотни греси с гъстота NLGI 2 максимум.
                        Имал съм случаи с прокарване на гресиращи системи при които налягането е достигало до 540 бара(мерено с манометър) и в един момент стреля като пищов и излиза парче гранясала грес твърда като дърво. Това често ми се е случвало с греси на родната фирма ......., айде няма да я кажа, да не е антиреклама.
                        Относно гресьорките резбите им са М6, М8х1 и М10х1 -най- разпространените. Накрайнка на маркучето също обикновенно е М10х1 и може да се навие директно на мястото на гресьорката -тогава стига да си здрав в ръцете и помпане, за да избие. Ама, ако сте гледали някога в карето каква гняс се образува от високите температури при работа- нямам думи. Ама ние си караме пак...докато се стопи игления лагер.

А маркучи -на Подуяне, последния дълъг блок в дясно, по Ботевградското - фирмата е ПАПЕ.
                        Дано бях полезен на някого.
                        Последно редактирано от dedoKoko; 03-02-12, 16:38. Причина: допълване
                        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Какъв е размера на гресьорките на УАЗ 452? В оригиналното ръководство се вижда само че такламита му е с вместимост 340 см3 и развива налягане до 350 бара. Също така се вижда че има и един допълнителен накрайник за гресиране на карданите обаче пак не пише какъв му е размера. Какъв такламит ще ми препоръчате да си закупя за да мога да гресирам всичките стандартни места от схемата за мазане - накрайници, човки, допълнителен маркуч и т.н.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p0113-sel.jpg
Прегледи:1
Размер:105.8 КБ
ID:5681578
                          УАЗ 452АЭ 1975г.

Коментар

Прочети темата и ще разбереш.
                            Виж и тази тема:http://www.offroad-bulgaria.com/show...EB%E0%EC%E8%F2
                            0осем9осем7шест0осем7едно
                            Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X