Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Накрайници за такаламит

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Накрайници за такаламит

Вчера обещах снимки на накрайниците.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC13275-.JPG
Прегледи:1
Размер:315.5 КБ
ID:5316833

Име:SDC13276-.JPG
Размер:327.7 КБ
ID:5316834

Име:SDC13278-.JPG
Размер:404.3 КБ
ID:5316835
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Съдейки по снимката на гресьорката- този тип накрайници са най разпостранени.
      По моите древни земеделски машини имам сигурно 50 от тях(то други нямам), и с най-обикновен стандартен накрайник успявам да гресирам навсякъде. Но си иска малко опит де. И на мен ми се случва греста да избие извън гресьорката, но както по-горе казах-с малко клатене наляво-надясно се улучва точното положение на накрайника. И не изпуска никаква грес навън при това положение.

За налягането-веригата на Кировеца тежи може би два тона. Как си представяте да се опъне ако няма налягане?

За сведение-стандартната резба на тръбичката на която се навива накрайника е е М10х1. Такава е и на единия вид стандартни гресьорки. Другия стандарт е М6. Та тръбичката може да се завие директно на мястото където се завива голямата гресьорка, и тигава няма да изпуска никаква грес наникъде.

Ако едновремешните ми колеги трактористи прочетат тази тема ще се смеят с гъзовете си,че не можем да си гресираме джипките. Това е силно елементарна операция за един прост тракторист. При това циганин.

Стана нещо като заточването на свредла от инжинер. Знае как се прави, но на практика не се поучава нищо което да работи.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле има една приказка "като се знам какъв съм инженер ме е страх да отида на доктор"
        70% от колегите ми в университета - вече инженери - не знаеха как се държи винтоверт и за какво служи, та теорията и практиката са 2 различни неща.
        А тоз накрайник втория (тръбичката) все още го издирвам, а до тогава разглобявам кардани или ползвам подръчни тръбички за да стигна до гадните гресьорки
        и все пак темата е полезна за незнаещите, аз не знаех, че накрайника и гресьорката са с еднаква резба, сега знам още един начин по който мога да натъпча грес където трябва
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
          Коле има една приказка "като се знам какъв съм инженер ме е страх да отида на доктор"
          70% от колегите ми в университета - вече инженери - не знаеха как се държи винтоверт и за какво служи, та теорията и практиката са 2 различни неща.
          А тоз накрайник втория (тръбичката) все още го издирвам, а до тогава разглобявам кардани или ползвам подръчни тръбички за да стигна до гадните гресьорки
          и все пак темата е полезна за незнаещите, аз не знаех, че накрайника и гресьорката са с еднаква резба, сега знам още един начин по който мога да натъпча грес където трябва
          Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Съдейки по снимката на гресьорката- този тип накрайници са най разпостранени.
          По моите древни земеделски машини имам сигурно 50 от тях(то други нямам), и с най-обикновен стандартен накрайник успявам да гресирам навсякъде. Но си иска малко опит де. И на мен ми се случва греста да избие извън гресьорката, но както по-горе казах-с малко клатене наляво-надясно се улучва точното положение на накрайника. И не изпуска никаква грес навън при това положение.

За налягането-веригата на Кировеца тежи може би два тона. Как си представяте да се опъне ако няма налягане?

За сведение-стандартната резба на тръбичката на която се навива накрайника е е М10х1. Такава е и на единия вид стандартни гресьорки. Другия стандарт е М6. Та тръбичката може да се завие директно на мястото където се завива голямата гресьорка, и тигава няма да изпуска никаква грес наникъде.

Ако едновремешните ми колеги трактористи прочетат тази тема ще се смеят с гъзовете си,че не можем да си гресираме джипките. Това е силно елементарна операция за един прост тракторист. При това циганин.

Стана нещо като заточването на свредла от инжинер. Знае как се прави, но на практика не се поучава нищо което да работи.
          Я стига сте плюли инженерите във всяко стадо има мърша . Първо научете как се пише правилно думата. Пише се ИНЖЕНЕР http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B8...BD%D0%B5%D1%80
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

колега не се пали толкова де, просто изказвам мнение и лично наблюдение над висшето ни образование
            все пак преди 3 години излязох с диплома и звание инженер (правилно съм го написал и в първия пост)

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
              Първо развиваш накрайника на 2 оборота от тръбичката, натискаш върху гресьорката да щракне, затягаш накрайника, проверяваш дали можеш да го извадиш от гресьорката, ако да - друг по-малък накрайник трябва. ако не - гресираш на воля. Ваденето след гресирането става като развиеш 2 оборота накрайника, първо натискаш към гресьорката и после го издърпваш на вън.
              ПП. Аз продавах, но в момента нямам.
              Дори и напълно развит от тръбичката на такаламита тоя накрайник не може да щракне върху гресьорката. Или е правен за по-малка гресьорка или го е правил някой китаец с много криви ръце.

Хубавото е че изглежда всички са сигурни че това е накрайника за моята гресьорка а и тоя тип накрайници изглеждат масови. Така че просто ще потърся друг такъв.

Коментар

Щом не иска да се надене на гресьорката, търси по-голям.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                  .
                  А тоз накрайник втория (тръбичката) все още го издирвам,
                  Пост 39:http://www.offroad-bulgaria.com/show...E0%F0%E5%F2%E0

Накрайниците могат да се регулират!
                  Последно редактирано от bochkata; 08-11-11, 21:42. Причина: дописване
                  0осем9осем7шест0осем7едно
                  Миро

Коментар

мерси много колега, това определено много ми помага
                    бира пиеш ли, или поради метеорологичните условия минаваме на вино

Коментар

Прощавайте, ама пиша по повод на инженерите, свредлата и точенето им.
                      Аз се научих.
                      А мазане на каре на кардан си е трудна до навъзможна работа. Ако не го смъкваш си трябва приспособление, маркуч или специален накрайник.
                      Колегата пусна темата за това.

Коментар

Първоначално публикуван от lucene Преглед на мнение
                        Прощавайте, ама пиша по повод на инженерите, свредлата и точенето им.
                        Аз се научих.
                        .
                        И аз, нищо, че съм по радиотехника.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          И аз, нищо, че съм по радиотехника.
                          Ми да ти дам да наточиш едно. Само 36мм в диаметър.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Ми да ти дам да наточиш едно. Само 36мм в диаметър.
                            Дай.

Коментар

Абе вие сега ще си ги мерите ли?

Наспамихте темата на човека
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                                Абе вие сега ще си ги мерите ли?
                                Кое, бургиите ли?
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X