Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Накрайници за такаламит

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Накрайници за такаламит

Стига с тоя гугъл.
    Такламит се пише с едно "а", независимо кой какво казва, особено интернета.
    Все още имам книги на хартиен носител, където го пише Такламит. Във всички които имам - така се пише.

Не знам защо в интернета се е появил с две "а" - та.
    Последно редактирано от Радослав Райчев; 07-11-11, 11:40. Причина: допълнение
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
      Е аз работя с ръчен такаламит, даже се вижда на едната снимка. Съмнява ме да направи много голямо налягане.
      Прави огромно налягане, вЕрвай ми. Буталцето е примерно 1/4 квадратен сантиметър, а поне на моя рамото от оста на лоста до буталцето е поне 10 пъти по-малка от дължината на лоста. Значи, ако приложиш върху лоста 5кг усилие, върху буталцето ще имаш примерно 50, което е 200кг/см, или грубо 200 бара налягане. А ако приложиш 10кг усилие - 400 бара. И е съвсем постижимо, без много зор.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
        Стига с тоя гугъл.
        Такламит се пише с едно "а", независимо кой какво казва, особено интернета.
        Все още има книги на хартиен носител.
        Дали? Това е име на фирма.http://www.tecalemit.de/content.php?page_id=272

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Дали? Това е име на фирма.http://www.tecalemit.de/content.php?page_id=272
          Ами вече и аз не знам.
          Току що проверих в 4 книги - навякъде е описан с единично "а". Ама книгите са все от 70-80 те години на миналия век.
          Вече може думата да се е самомодифицирала с напредването на интернета. Интересно.
          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
            Ами вече и аз не знам.
            Току що проверих в 4 книги - навякъде е описан с единично "а". Ама книгите са все от 70-80 те години на миналия век.
            Вече може думата да се е самомодифицирала с напредването на интернета. Интересно.
            Книги - добре, ама аз имам оригинален в мазата.

Като Ксерокс и Гедоре.

Коментар

в по- стари книги и учебници и аз съм го срещал с "А" по- малко, но в последно време във всякакъв вид техническа литература го изписват "такаламит"
              както и да е, по важно ми е как успявате да наврете накрайника до гресьорките на каретата на карданите, защото със стандартния накрайник не успявам...
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Сачмите не са клеясали, движат се свободно, разбутах ги аз за проба. С накрайниците е проблема.

lucene, тая конусовидната капачка как я прилагаш към гресьорката? Направо натискаш сачмата с нея ли?
                Maхаш всякакви накрайници. Става продължение на тръбичката. Може директно да маже кардана без да го смъкваш. Проверено. И да, ако ти е здрава машинката - излиза с огромно налягане.

Коментар

А-а ...
                  Ами, като свалим карето, и го разгледаме. Като вденем колко време и скъсана кожа струва да го върнем обратно, някак измисляме как да навираме такламита на мястото.
                  За такаламитите не знам, това видимо е някво ново демократично устройство. Или нещо от новояза, не го познавам, не знам как се работи с него.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    За такаламитите не знам, това видимо е някво ново демократично устройство. Или нещо от новояза, не го познавам, не знам как се работи с него.
                    Верно е демократично. От 1932г.

Коментар

Колеги, да оставим настрана лингвистичните проучвания че разводнихме много темата и ползата от нея намаля.

Значи, да обобщя:

1. Ръчния такаламит може да прави голямо налягане, т.е. достатъчно голямо да отмести сачмата. Има логика в това което sparkybg казва.
                      2. Карданите могат да се смазват и без да се свалят. Вместо тръбичка към такаламита може да се завие маркуче. При мен лично това решава проблема с двойното каре на кардана.
                      3. В моя случай налягането като фактор се оказва недостатъчно, изглежда че никой от накрайниците с които разполагам не уплътнява добре и греста излиза по пътя на най-малкото съпротивление.

Въпросът е, какви други опции имам за накрайник на такаламита. Според колегата drukman има много видове накрайници, дайте да видим какви са те и от къде мога да ги купя.

За сведение, гресьорката изглежда така http://markita.net/sites/default/fil..._m10_h_1_p.jpg

Коментар

3. Въпросът е, какви други опции имам за накрайник на такаламита. Според колегата drukman има много видове накрайници, дайте да видим какви са те и от къде мога да ги купя.
                        Развива се гресьорката и се търси подходящ спирачен маркуч. Нататък трябва да е ясно.

Коментар

Не е ли по-лесно да се смени гресьорката, отколкото да се търси накрайник?

Коментар

Накрайник, като този с челюстите, но с по-малък диаметър, ще си свърши работата. Вальо е прав - само с един накрайник си за никъде. Поне още един с челюсти си купи. Другите се ползват доста по-рядко.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Накрайника с челюстите трябва ли да щраква върху гресьорката? Т.е. задържа ли се там сам или трябва да се притиска през цялото време?

Някой да има идея къде се продават накрайници? Това в София става дума.

Коментар

Първо развиваш накрайника на 2 оборота от тръбичката, натискаш върху гресьорката да щракне, затягаш накрайника, проверяваш дали можеш да го извадиш от гресьорката, ако да - друг по-малък накрайник трябва. ако не - гресираш на воля. Ваденето след гресирането става като развиеш 2 оборота накрайника, първо натискаш към гресьорката и после го издърпваш на вън.
                                ПП. Аз продавах, но в момента нямам.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X