Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Накрайници за такаламит

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Накрайници за такаламит

Знаете ли от къде може да се купят?

Такаламита който имам е окомплектован с два накрайника,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM_0073.jpg
Прегледи:1
Размер:79.4 КБ
ID:5946317Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM_0072.jpg
Прегледи:1
Размер:73.9 КБ
ID:5946318

Нито един от тези двата не успява да уплътни/отвори гресьорката, т.е. всичката грес която помпя излиза между накрайника и гресьорката. Самата гресьорка изглежда като да е правена за конусовидния накрайник (другия не виждам как може да избута сачмата която затваря гресьорката) но конусовидния идва прекалено голям. Сачмата е с диаметър около 1.5мм.

Значи или трябва по-малък конус или има някакъв съвсем друг вид накрайник за който не съм чувал. Та имате ли някаква идея къде бих могъл да потърся такова нещо.

От: Накрайници за такаламит

Има накрайник като този от 2-рата снимка,само,че с три крачета вътре,твоят е с четири.
    Има и накрайник за гресиране на кардани.
    В Ловеч съм си купувал накрайници, от магазин за авточасти.
    Утре ще направя снимки на накрайниците.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Аз точно кардани се опитвам да гресирам. Как изглежда накрайника за гресиране на кардани ми е безкрайно интересно по тоя повод.

А този от втората снимка изглежда като да е правен за някаква друга конструкция гресьорки, не виждам как може да уплътни моите. Броя на крачетата не мисля че е от значение в случая.

Коментар

Само за сведение-съчмичката се отваря от налягането на греста. Не е нужно нещо да я избута.

С такаламит, но без накрайника-в отвора се завива направо тръбичката се опъват веригите на Кировец Ц-100. Та представи си какво налягане може да развие. Тази съчмичка му е детска играчка.

Ако гресьорките ти са с обикновени сферични глави-с втория накрайник(този с крачетата) трябва да стане. Най-вероятно не си вкарал гокрай накрайника. Натисни по-силно, и трябва да усетиш щракването. Но даже и след щракването е възможно да излиза грес навън. Тогава с леко накланяне на такаламита в разни посоки се намира точното положение. Ако накрайника е добър-тези ситуации са много редки.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Спасявала ме е пластмасовата капачка на тубичка грес. Конусовидна е, режеш до какъвто размер ти трябва и това е. Към такаламита се навива директно по някакво щастливо стечение в размерите. Освен това само това успя да се мушне до гресьорката без да смъквам кардан. Счупих си краката да търся като теб, просто споделям как реших въпроса.

Коментар

Е аз работя с ръчен такаламит, даже се вижда на едната снимка. Съмнява ме да направи много голямо налягане.

Налягането на греста може да избута сачмата но, никой от накрайниците не уплътнява достатъчно за тая работа. Цялото количество което помпя излиза навън, не само част.

А гресьорките са полусфера, да. Но накрайника с крачетата не може да щракне върху тях. Не се задържа, дори и натиснат докрай, като го отпусна пак се връща.

Коментар

lucene, как изглежда тая капачка? Аз греста я купувам в едни флакони като за санитарен силикон, но те нямат конусовидни накрайници. Може ли да качиш снимка?

Коментар

Накрайници за гресиране има много видове. Аз имам поне 5 в гаража и това далееееч не е пълен комплект. Това което ти трябва се продава за 5-6лв и представлява маркуче с накрайник за сверични гресьорки. Маркучето е по-неудобно за работа но помага да не сваляш кардана. Ако ще гресираш кардани на джип който ще се кара в гората задължително ползвай грес която издържа мокрене с вода. Гресите които се продават по бензиностанциите не стават. Ако си платил за 400грамов флакон по-малко от 15лева значи това не е твойта грес. Изключвам случаите в които си попаднал на шарлатанин търговец.

Ако не се справиш звънни да те пратя при човек да ти даде каквото трябва за да си свършиш работа.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Маркуче и сега имам, карданите не ги свалям. Накрайниците се навиват на маркучето. Въпроса е от къде да купя накрайници и какви могат да бъдат те.

За внасяне на допълнителна яснота, гресьорката изглежда така - http://markita.net/sites/default/fil..._m10_h_1_p.jpg

Какъв е накрайника за тази гресьорка?

Коментар

и на мен темата ми е много интересна, че имам голям зор докато гресирам карданите на черока, задния го разкачам и става, но предния- двойното каре е ужас....
                    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Довечера ще щракна тубичката грес. Ако я намеря.
                      Обикновена силно заострена конусовидна капачка. На херметик-а ми също има същата.
                      Може да пробваш и от силикон. Леко нагряване ще я хване върху такаламита.

Коментар

Такламита се пише с едно "а" по-малко, освен ако не искате да го казвате каату сиганите, батка.
                        И проблема не е в него, а в клеясалата гресьорка.
                        Има два варианта - пробутвате съчмичката с тъпа игла, или намирате отнякъде хидропробойник тип
                        http://www.korvet-sms.ru/catalog/new3_356.html
                        Аз нямам, ще съм благодарен ако някой ми продаде.

Коментар

Сачмите не са клеясали, движат се свободно, разбутах ги аз за проба. С накрайниците е проблема.

lucene, тая конусовидната капачка как я прилагаш към гресьорката? Направо натискаш сачмата с нея ли?

Коментар

Моят съвет е следният : 1во с нещо остро натисни съчмата на гресьорката така че да я раздвижиш след това с 2рият накрайник като го сложиш пробвай да го затегнеш малко повечето накрайници са на резба и когато го охлабваш и затягаш захваща по различен начин гресьорката . И аз имам проблеми като гресирам карданите ама след раздвижване на съчмата си поемат всичката грес .

Коментар

по повод правописа на думата - прегледах всички 30страници които излизат, като напишеш "такаламит" в гугъл, след това написах "такламит" - гугъл ме поправи на "такаламит" и пак изкара същото съдържание, никъде не намерих да се пише без едното "А", не съм сигурен възможно ли е всичките вносители и търговци на въпросното устройство (инструмент) да са сигани
                              Без лоши чувства.
                              По интересно ми е - какъв накрайник ползвате за трудно достъпните гресьорки, защото там стандартната не влиза (визирам двойното каре на кардана)
                              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X