Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли начин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли начин

Щом е правен такъв ремонт как са решили проблема с буталния болт ?
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Щом е правен такъв ремонт как са решили проблема с буталния болт ?
      Е това не ми казаха, но май много варианти няма и каточели ги разчепкахме всички. Има и един друг, смяна на биелата тя отдоло е на един диаметър и дължина, разликата е само горе, но аз нали съм се заимал с това бутало та затова.
      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Да де но биелата трябва евентуално да я имаш от някъде . Ако тръгнеш с поръчка нова цената и ще е в пъти на буталото а доколкото схващам замисъла е да не се влагат много пари . Тогава ти остава единствения разумен варянт да разстържеш по малко отворите на буталото и бронзови втулки . Другия езуитски варянт който ми се върти в главата е болта е да се направи неподвижен в биелата и да остане плаващ само в ушите на буталото с допуск за топло набиване .

Коментар

Да де но биелата трябва евентуално да я имаш от някъде . Ако тръгнеш с поръчка нова цената и ще е в пъти на буталото а доколкото схващам замисъла е да не се влагат много пари . Тогава ти остава единствения разумен варянт да разстържеш по малко отворите на буталото и бронзови втулки . Другия езуитски варянт който ми се върти в главата е болта е да се направи неподвижен в биелата и да остане плаващ само в ушите на буталото с допуск за топло набиване .
          Те точно така са жигулите, с топло набит болт в биелата, така мислех и аз да направя и затова избих втулката от биелата но отвора е две стотни в плюс и той (болта) плава в биелата и без втулка, така че може би друг болт нестандартен правен някъде незнайно къде и как, затова май се спирам на варианта само втулки, имам такива раздвижни райбери и каквото излезе. но ето че има и други варианти и аз ще се радвам да прочета колкото се може повече мнения. Пък и цяла зима какво ми е работа.

Коментар

Понеже имам достъп до разни бутала и болтове основно от Ситроен и Пежо от утре почвам да ги меря да видим някой бизък до 22 мм който да мине евентуално само с шлайфане до размера . Тамън ще имам стимул евентуално да пусна забравения ни центрови шлайф

Коментар

Понеже имам достъп до разни бутала и болтове основно от Ситроен и Пежо от утре почвам да ги меря да видим някой бизък до 22 мм който да мине евентуално само с шлайфане до размера . Тамън ще имам стимул евентуално да пусна забравения ни центрови шлайф
              Колега ще измеря точно какъв размер на болта ще стане за топла сглобка и ще ти пиша, но по принцип размерите са на кръгло и ако се прешлайфа много знаеш че ще падне циментацията, но дано се намери нещо, например болт ф 22м. е от москвич но е 22 в минус.

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                Мотора е 410 см3.а това бутало е от 600 см3. няма ремонтни размери пък и целта е по голяма мощност, иначе двигатела си е едно към едно с 600 кубиковият. Разликата е само в диаметъра на буталото, цилиндъра и бут. болт.
                А съвсем сигурно ли е че долния край на биелата е еднаква с този 600сс? Нещо ме гложди!
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  А съвсем сигурно ли е че долния край на биелата е еднаква с този 600сс? Нещо ме гложди!
                  Жоро и мен ме гложди, защото са ми споделяли че при такава смяна на кубатура се сменя и биелата, и да ти кажа несъм сигурен много че са на един размер, но няма от къде да направя справка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X