Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ШМИРГЕЛ ИЛИ ЛЕНТОВ ШЛАЙФ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ШМИРГЕЛ ИЛИ ЛЕНТОВ ШЛАЙФ

Преди две години ходихме с Джоржио в едно предприятие в Добрич. Изработват съдове за хранителната промишленост. Почти само за износ. Там вместо шмиргели навсякъде стояха лентови шлайф апарати. Шефът ни поясни, че до две години в ЕС ще забранят традиционните шмиргели.
    Пускам това, което с труд намери нНЕТ-а
    Знае ли някой за такъв закон?

http://knivesbg.com/index.php?option...d=50&Itemid=29

Инструментът ще се заточва в специални работилници.

От: ШМИРГЕЛ ИЛИ ЛЕНТОВ ШЛАЙФ

Сигурно е по безопасно.....
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

И как на тоя лентов шлайф ще наточиш стругарски нож или някъква фреза особено с твърдосплавни пластини ? Кой е тоя специалист заточвач който може да ми заточи инструмента както аз искам ? За сега още шмиргелите не са ги забранили но ако го направят и тая забрана ще си я сложа някъде както доста други европейски простотии.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Имат различно приложение двете неща взе пак
        Що сравняваме круши с дюли.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Абе, имам един комбиниран шмиргел - от едната страна е с камък, от другата е за лента, обаче тука никъде не мога да намеря такъв размер лента, по магазините и в нета все на малки попадам... незнам как се мерят, аз измерих обиколката за лентата около 74 см....
          Някой да има идея от къде да намеря такава лента, или евентуално как да си залепя?
          Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Намираш си стругарска шкурка(с текстилна, а не хартиена основа), режеш колкото ти е нужно като дължина и ширина, скосяваш краищата, така, че при движението на лентата да не се получава удар, а плавно преминаване през детайла който стържеш, мажеш с някакво по-силно ацетоново лепило, и стягаш в някаква стяга за половин-един ден. Внимавай така да сложиш двата края един върху друг, че при преминаването на снадката да не се получи "качване" върху другата част, трябва идващата част от лентата да е по-ниската.

Дано да си разбрал, че го написах малко нескопосано. Ако не си-питай, ще се опитам да го обясня по-добре.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Намираш си стругарска шкурка(с текстилна, а не хартиена основа), режеш колкото ти е нужно като дължина и ширина, скосяваш краищата, така, че при движението на лентата да не се получава удар, а плавно преминаване през детайла който стържеш, мажеш с някакво по-силно ацетоново лепило, и стягаш в някаква стяга за половин-един ден. Внимавай така да сложиш двата края един върху друг, че при преминаването на снадката да не се получи "качване" върху другата част, трябва идващата част от лентата да е по-ниската.

Дано да си разбрал, че го написах малко нескопосано. Ако не си-питай, ще се опитам да го обясня по-добре.
              Абе, тва съм го гледал на снимки как става, ама никъде не разбрах какво точно лепило да взема, и не ми се рискуваше...

Както и да е, поръчах си и ми донесоха вече

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                И как на тоя лентов шлайф ще наточиш стругарски нож или някъква фреза особено с твърдосплавни пластини ? Кой е тоя специалист заточвач който може да ми заточи инструмента както аз искам ? За сега още шмиргелите не са ги забранили но ако го направят и тая забрана ще си я сложа някъде както доста други европейски простотии.
                Бе някои неща се точат, със съответната шкурка, дори по-добре отколкото на шмиргел. Ама и да забранят шмиргелите, ще те накарат да си купиш заточващ апарат, което е.... същото.

А за по-безопасно - определено е по-безопасно. На село имам лентов шлайф с лента с обиколка сигурно около 5 метра. Направо е песен. А лентата се движи със скорост около 5м/секунда. Няма никакви предавки, а колелото е направо на оста на мотора, който е бавнооборотен. А машината е немска, дърта като света (сигурно е поне на 60-70 години, ако не и 100). Толкова е мощна, че при старт около половин-една секунда задвижващото колело буксува под шкурката.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От както си направих лентов шлайф шмиргела не съм го използвал ама ХИЧ. А за твърдосплавните ..... направо ги яде, като .......

Коментар

Първоначално публикуван от X TARGET Преглед на мнение
                    От както си направих лентов шлайф шмиргела не съм го използвал ама ХИЧ. А за твърдосплавните ..... направо ги яде, като .......
                    Ми дайте малко повече инфо де
                    Кое с какво как...за първи път ще ползвам такова чудо, за точене на ножове най-вече....

Коментар

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
                      Ми дайте малко повече инфо де
                      Кое с какво как...за първи път ще ползвам такова чудо, за точене на ножове най-вече....
                      Просто отиваш в магазина и си купуваш съответните едрини шкурка. Другото и сам ще усетиш. Внимателно с натиска - това яде желязо като невиждало, и по ръба го прегрява, ако прекалиш.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе, тва съм го гледал на снимки как става, ама никъде не разбрах какво точно лепило да взема, и не ми се рискуваше...
                        Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Просто отиваш в магазина и си купуваш съответните едрини шкурка.
                        Ъ...?

Коментар

Предполагам, че това което имаш е една българска машинка, приличаща на шмиргел, но фабрично беше с диск за шкурка от едната страна на мотора и валяк, около 100мм, от другата с продължение, перпендикулярно на оста на мотора и още един такъв валяк на другия край . Под лентата трябва да има една огъната на тава ламарина с киче върху горния и край. Купуваш си ролка шкурка на текстилна основа, режиш единия край на 45 градуса, освобождаваш задния валяк (ще видиш къде се развива за да мръдне към този, който е на мотора), после увиваш лентата през двата валяка и очертаваш по скосеното. Отпускаш 20-тина милиметра и режеш по същия наклон. После с нещо почистваш абразива почти до текстила на тези 20мм, мажеш както Кольо каза, с ацетоново лепило (прома, хенкел също имат такова - познава се по миризмата) и пак върху ламарината с кичето притискаш, като внимаваш да не изкривиш лентата, че после бяга от валяците Външния ръб на снадката трябва да не върви срещу детайла когато шкуриш. Чакаш да изсъхне няколко часа, ден или колкото пише на лепилото и обтягаш задния валяк.

После си ти

Коментар

Ъ...?
                            Ако няма готови ленти, има места, дето правят (само не ме питай къде, щото не знам). А можеш да си направиш и в домашни условия. Може с хартиена шкурка, а може и с такава с плат отзад (за предпочитане). Режеш заедно 2-те парчета под наклон 30-ина градуса, намираш подходяща подложка (тънък плат или здрава хартия с нишки вътре), и подлагаш под мястото на снадката с подходящо лепило, осигурявайки успоредност на снадката. Притискаш, и оставяш да изсъхне, притиснато с нещо.

Бе малко ми е трудно обяснението. Виж една лента в магазина как е правена, и го правиш по същия начин.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              Предполагам, че това което имаш е една българска машинка, приличаща на шмиргел, но фабрично беше с диск за шкурка от едната страна на мотора и валяк, около 100мм, от другата с продължение, перпендикулярно на оста на мотора и още един такъв валяк на другия край . Под лентата трябва да има една огъната на тава ламарина с киче върху горния и край. Купуваш си ролка шкурка на текстилна основа, режиш единия край на 45 градуса, освобождаваш задния валяк (ще видиш къде се развива за да мръдне към този, който е на мотора), после увиваш лентата през двата валяка и очертаваш по скосеното. Отпускаш 20-тина милиметра и режеш по същия наклон. После с нещо почистваш абразива почти до текстила на тези 20мм, мажеш както Кольо каза, с ацетоново лепило (прома, хенкел също имат такова - познава се по миризмата) и пак върху ламарината с кичето притискаш, като внимаваш да не изкривиш лентата, че после бяга от валяците Външния ръб на снадката трябва да не върви срещу детайла когато шкуриш. Чакаш да изсъхне няколко часа, ден или колкото пише на лепилото и обтягаш задния валяк.

После си ти
                              Аз съм прозт - искам точно име...немога да вляза в магазин с продавач,дето знае по-малко от мен и да му кажа дай лепило за шкурка...
                              Иначе, шмиргела е май някъде към немско и е трифазен... само с един оптегач и задвижващото колело- общо 72см, обиколка на шкурката....

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Ако няма готови ленти, има места, дето правят (само не ме питай къде, щото не знам). А можеш да си направиш и в домашни условия. Може с хартиена шкурка, а може и с такава с плат отзад (за предпочитане). Режеш заедно 2-те парчета под наклон 30-ина градуса, намираш подходяща подложка (тънък плат или здрава хартия с нишки вътре), и подлагаш под мястото на снадката с подходящо лепило, осигурявайки успоредност на снадката. Притискаш, и оставяш да изсъхне, притиснато с нещо.

Бе малко ми е трудно обяснението. Виж една лента в магазина как е правена, и го правиш по същия начин.
                              Ъхъ, ма кажете марка и модел на лепилото бре хора
                              От га разпраям чи съм тъп....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X