Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ШМИРГЕЛ ИЛИ ЛЕНТОВ ШЛАЙФ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ШМИРГЕЛ ИЛИ ЛЕНТОВ ШЛАЙФ

Е, отиваш на метро, намираш тубички като паста за зъби на щанда с валяци, силикони и четки, черно-жълто-червени, на които пише "момент" и има марката на "хенкел", прочиташ дали пише, че е на ацетонова основа и готово. Или питай гугала, той ще ти ги извади.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Бе някои неща се точат, със съответната шкурка, дори по-добре отколкото на шмиргел. Ама и да забранят шмиргелите, ще те накарат да си купиш заточващ апарат, което е.... същото.

А за по-безопасно - определено е по-безопасно. На село имам лентов шлайф с лента с обиколка сигурно около 5 метра. Направо е песен. А лентата се движи със скорост около 5м/секунда. Няма никакви предавки, а колелото е направо на оста на мотора, който е бавнооборотен. А машината е немска, дърта като света (сигурно е поне на 60-70 години, ако не и 100). Толкова е мощна, че при старт около половин-една секунда задвижващото колело буксува под шкурката.
      Имам и заточна машина само че докато и закача приспособлението за съответния инструмент отива половин час . Освен това тя точи на точни профили и ъгли което мене не ме устройва особено за свредлата . За фрезовите глави както и да е става защото поне всички режещи зъби са в една равнина . Шмиргела ми е най икономичен при грамотна работа изкарвам с едни дискове поне 3 - 4 години . В момента на моя дисковете са ми на 2 години и съм успял да ги "изям" на около 30% естествено ползвам го само за заточване на стругарски и фрезови инструмент . Относно безопасноста като работиш грамотно проблеми няма шмиргела си е обезопасен добре с капаци . За над 20 години още не съм успял да спукам (счупя) камък на мой шмиргел . Иначе ако не внимаваш става всичко и на шлайфа където диска му е колкото гума на среден клас автомобил съм го виждал как се пръска и парчетата като шрапнели се разлитат из цеха нямаш си на идея колко бързо бяхме залегнали и в казармата бях по бавен а как само хвърчат дребни детайли от магнитната маса като уцели на ръб пробива 1.5мм ламарина Като цяло в машиностроенето шмиргела е една от най безопасните машини почти всичко друго може да те осакати или убие за части от секундата .
      Последно редактирано от sek.1; 22-09-11, 05:43.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В ножарските форуми има доста теми за лентови шлайфове (гриндери,май им викат),от това как да си направиш,до това от къде можеш да си вземеш шкурка и т.н.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Относно размера на шкурката на лентовата шлайфа - моята е райдер и ми върши супер работа, над копчето за пускане има табелка с размера на камъка и размера на лентата в мм д/ш. Точно с тази ширина не съм намирал, ноп навсякъде има с двоен размер. Моята е 386мм ако не ме лъже паметта. Взимам една двойна и с ножичката на 2 става супер.

Поздрави дано съм бил полезен .

Коментар

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
            Ми дайте малко повече инфо де
            Кое с какво как...за първи път ще ползвам такова чудо, за точене на ножове най-вече....
            Моят шлайф, който си направих е от най простите модели и всичко по него е от скраб, без колелата и мотора.
            Върши ми работа а и може да се ъпгрейдва.
            Шкурката си е поръчвам от "Т-Блок" на гара Искър. Има всичко.
            Ето ви линкче: http://xtarget.snimka.bg/hobby/moyat...8.20401440.big

Коментар

От една година имам гриндер "лентов шлайф" !!! Който не е работил на такова животно просто не е наясно - каква сила има в туй чудо! Моя съм си го правил сам! Парче желязо 20/20 стомана 3 го яде сякаш е от кашкавал! А ленти има каквито се сетите - за каквото се сетите! От тук взех идеята за израбодката : http://www.youtube.com/watch?v=lRUCH...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X