Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти с доживотна гаранция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Инструменти с доживотна гаранция?

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
    Тъй,че има всякакви животни по света...
    То по света може и на честен политик да попадне човек :-). Обаче като гледам втори ден в родното царство никой не предлага приемлива алтернатива.... на турските "ментета".
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Скъпите серии от инструментите на Stanley също са с доживотна гаранция.
      http://www.stanleytools.com/default....ntyreturns.htm
      Ето едно (последното) изречение от гаранцията на Стенли: "Tools which have been improperly used, abused or altered are not covered under policy."
      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Добре де, условията за признаване на гаранция явно са тайна-майна - А тайна ли е отговорът на въпроса: Случвало ли се е някога в твоята практика, някой да ги удовлетвори (тези условия)?
      Ела при мен да ти покажа 10 кашона със сменен инструмент FACOM.
      Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
      При мен не беше тресчотка, а щанга с квадрат 1/2 , максималния камък за него е 32. Нямам представа как може да се развие гайка на полуоска със ситна резба с 30 см рамо, супермен може и да успее .
      Ами просто се купува на 3/4" , тогава трябва да си поне 1000 кг. за да счупиш нещо.
      Като писах по предназначение - ей това също имах в предвид, знаел си , че няма да стане и ще сложиш тръба, съответно си имал избор - или инструмент 3/4" , или трошим 1/2".

Поздрави.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално дилемата беше, дали да отида да взема от едно село на 15 км инструмент правен от парче стабилизираща щанга от Шкода пак на 1/2 или да купя от магазина , който е на 2 км . В крайна сметка ходих два пъти до магазина и веднъж до селото . Естествено върху правения инструмент също скачах , но не се счупи , а гайката беше развита .
        За служебни и лични инструменти ползвам Сета форм (Профел) и Униор, според мен няма смисъл от по-скъпи неспециализирани инструменти.
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

С,гайковерт колега ,повярвай не изисква никакво усилие......
          It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Първоначално публикуван от teneketo Преглед на мнение
            Да де, то и с компресор гумите се помпят много по-бързо и по-лесно, ама на всеки му се е налагало да маа на ръка с помпата.
            Също с клещи или сечки много по-лесно се отрязва парче тел, но всеки е кривил и гънал между пръстите си телта за да откъсне нъжната дължина...

При лабораторни условия всичко е лесно, и изглежда песен.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от teneketo Преглед на мнение
              Ььььь.... внимавайте и с употребата на гайковерт при скъпите доживотногарантирани инструменти. И едно скъсано удължение не ми признаха щото имало следи от употреба на ударен инструмент /гайковерт/. Така чеееее.... скъпите инструменти следва да се галят с перце. Това е.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ъъъъ, не, просто на гайковерт се ползват накрайници за гайковерт.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Ъъъъ, не, просто на гайковерт се ползват накрайници за гайковерт.
                  Ваше Гоблиство дъвчете /критикувате/ ли ме? :-)

Не съм си намерил още удължение за гедоре за гайковерт. Сиромашия.....

В случая приех че вината си е наша. И не съм го споменавал до сега. Само предупреждавам неподозиращите като мен доскоро да внимават да не си скапят гаранцията с гайковерти.
                  Последно редактирано от Жоро Нешев; 21-07-11, 22:15.
                  0888932647

Коментар

Ни най-малко
                    Просто наистина за гайковерт си има специфични приспособления. Като си плащах следването в страната на смрадливото сирене сред многото неща които ми се наложи да работя намазах и да поработя като гумаджия при истински потомствен специалист по гуми, шаси и окачване. Там ги видях за пръв път. Чернички, с цветен пръстен, да не ги сбъркаш с обикновените. Пича не даваше да помислим да сложим обикновен камък на гайковерт. А оборудването си беше Факом от до, и определено носеше на бой.

Като се замисля - той не ни даваше и да затягаме нищо с гайковерт де. Само за развиване. Завиването - гайковерта на минимум, и после като момченца с динамометричния...

А за сиромашията - ти си достатъчно сиромах да не спазваш предназначенията на инструмента - те са достатъчно добри да не те свикват на лошо

Знаеш как е - брада, гребенче...
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Е дойдохме си на приказката. На твоя потомствен специалист господата ядящи смърдящо сирене от Факом сигурно са му дали заветните 13 страници с информация за условията на гаранцията преди да му продадат онези железа. И той си е изпълнявал стриктно. Нашите хора обаче в борбата си с турски "ментаци" на пазара пропускат да обяснят някои неща оставяйки ни да си мечтаем за несломими железа. Иначе изсипвайки една торба с пари за качествен инструмент никой не си поставя за цел да го скапе. Това е ясно. Но дали би изсипал тази торба при 13 страници от условия?
                      0888932647

Коментар

Истинските Gedore, и тук имат доживотна гаранция. Даже си е отлят надписа на инструмента, ама аз нещо не съм дорасъл да работя с отверка за 70 лв.
                        Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Няма ли как да си спретнем един стенд за трошене на инструменти , после ще знаем какво да купуваме .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                            Няма ли как да си спретнем един стенд за трошене на инструменти , после ще знаем какво да купуваме .
                            Началото е положено. :-) Пусната е тема.

Синтезираната до тук от мен информация - Инструменти с доживотна гаранция ИМА. Тук тя не важи заради това , че производителите просто продават на български търговци инструментите с гаранционен рабат и нашите убавци гледат да си го осребрят без да ги еня за репутацията на марката. За нашите цели е необходим директен представител на производителя /например Бета България ООД вместо Далко моторс/.

Сравнително достоверна положителна информация имам само за УСАГ /сменили върток за гедоре - очевидно строшен с тръба/ и Ротенбергер до Румънското посолство на който още не ми се е налагало да нося нищо за смяна. Вярно е , че скъсах квадрата на един върток WALTER, но то си беше с тръба преди да си разработя собствена концепция върток и не съм си правил устата въобще. От Майстора също никой не се е оплаквал още. Обаче и той държи под щанда ония тайни странички с инструкции та е малко съмнителен.
                            0888932647

Коментар

Малко късно видях темата ама...
                              ДОЖИВОТНА ГАРАНЦИЯ- ами тя си е скрита в името и -докато инструмента е жив. Като умре-свършва.
                              Преди доста години в Ямбол правеха инструменти БУЛИТ- имах възможност да поискам от шефа им добър инструмент.
                              Професионално съм обременен -работя с гаечни ключове до 65 по бетонпомпите (до 32 си ги развивам на ръка)
                              Та човекът каза- за продажба имам, за работа само звездогаечен 14,17 и 19. Демек другото е ментово качество.
                              Ключове на з-д"Петко Денев" Габрово ползвам още- на 25+ години. Но наистина добър и здрав инструмент за мен е Гедоре (не индийското). Ще повярвате ли ако ви кажа че имам техни ключове на 35-36 години, напъвани с всякакви тръби, дето още са си по размерите?
                              Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dadokoko Преглед на мнение
                                ...Гедоре... ...имам техни ключове на 35-36 години, напъвани с всякакви тръби, дето още са си по размерите?
                                Разковничето май не е в марката (още по-малко, в мястото на производството им). Същественото, е времето по което са произведени.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X