Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти с доживотна гаранция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Инструменти с доживотна гаранция?

Скъпите серии от инструментите на Stanley също са с доживотна гаранция.
    http://www.stanleytools.com/default....ntyreturns.htm
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      Ето първа страница от инструкциите за гаранционни замени.
      Следват 13 страници с подробни описания кога СЕ и кога НЕ СЕ заменя инструмент.
      За съжаление не мога да ги публикувам тук.
      [ATTACH=CONFIG]348328[/ATTACH]

Добре де, условията за признаване на гаранция явно са тайна-майна - А тайна ли е отговорът на въпроса: Случвало ли се е някога в твоята практика, някой да ги удовлетвори (тези условия)?
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        Скъпите серии от инструментите на Stanley също са с доживотна гаранция.
        http://www.stanleytools.com/default....ntyreturns.htm
        Stanley и Craftsman са на една цена долу-горе. Едните ги продават в Sears, другите в Home Depot. И понеже се конкурират... И за Stanley касова бележка не искат.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Добре де, условията за признаване на гаранция явно са тайна-майна - А тайна ли е отговорът на въпроса: Случвало ли се е някога в твоята практика, някой да ги удовлетвори (тези условия)?
          По текста от публикуваната страница - следват снимки, схеми и описания на типичните разлики между повреда поради злоупотреба с инструмента и повреда поради дефект. Логично е да са за вътрешна употреба.

Има логика. Не вярвам скачането върху тресчотка с двуметрова тръба да се води нормална употреба на инструмента, само защото клиента е имал под ръка единствено тресчотка и тръба.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            По текста от публикуваната страница - следват снимки, схеми и описания на типичните разлики между повреда поради злоупотреба с инструмента и повреда поради дефект. Логично е да са за вътрешна употреба.

Има логика. Не вярвам скачането върху тресчотка с двуметрова тръба да се води нормална употреба на инструмента, само защото клиента е имал под ръка единствено тресчотка и тръба.
            И точно там е разликата между разглезения американски купувач и Българина тарикат. Тука /BG/ тая работа с връщане на инструменти не я виждам как ще стане.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

О-о, аз изобщо не коментирам фирмената политика на производителите, нито пък на тукашните търговци - само ми е любопитно.
              И понеже все-пак тръгна приказка с конкретни казуси - да, "скачането върху тресчотка с двуметрова тръба" съвсем логично звучи, да не е нормална употреба, но как напрактика това се установява! Или презумпцията е: Понеже нашите инструменти са "несчупваеми" - то всеки счупен е такъв, защото върху него е скачано с двуметрова тръба...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                И точно там е разликата между разглезения американски купувач и Българина тарикат. Тука /BG/ тая работа с връщане на инструменти не я виждам как ще стане.
                Няма значение от потребителя.Тук масово се продава слаба стока с големи гаранции, и съотвено с необходимите надценки.
                При гаранционно събитие ,търговеца сменя стоката, като дефектната я пуска директно в коша,и пак всички са щастливи.Не говоря наизуст.Тук мои приятели продават разни измислени оптики, а още по пишман ловци ги купуват и стрелят с тях веднъж на две години.Ми то рекламациите клонят към нула.А си има чиста печалба от /знаете ли ,балъци ми е трудно да го произнеса./
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Пламен ми е сменял гаечен ключ с дефект счупен при работа.
                  Демек явно понякога работи.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

В Евромаркет инструментите на Гедоре са с доживотна гаранция .Сменя ли са ми счупени вложки и зегер клещи .

Коментар

...но как напрактика това се установява...
                      В конкретния случай с тресчотката - предполагам че при "предобряне" винаги ще се чупи строго определен детайл, по строго "повторяем" начин. За просветения производител / вносител / продавач няма да е никак трудно да го разбере. Аналогично ще е и при другите инструменти.

При фабричен дефект е вероятно да се счупи друг детайл, по друг начин.

В двата случая - следите от износване ще са едни, от "предобряне" - други, от дефект - трети. Читавият производител няма да има никакъв проблем 1) да ги установи, 2) да уважи гаранцията, предвид че ще е сигурен в продукта си.

Конкретно за Факом - ако ти кажат "с тресчотката можете да ползвате тръба до един метър" - ще са я изчислили за два метра тръба, и като им я занесеш пръсната ще знаят че си скачал с триметрова.

А факомска тресчотка съм чупил и си беше от дефект. Смениха ми я без гък в магазина. Говоря за Франция.

А това за калпавата стока сменена без гък за сметка на продаденото количество си е проблем. Добре видим с китайските продавачи в Ибей, продаващи менте батерии и подобни. Връщат пари без проблем, пращат нови, стига да си направиш устата. Само и само да не ревнеш че са менте и да не им пресечеш бизнеса.

Коментар

Мойто възмущение идва от това , че при продажбата никой не споделя за "нормална" експлоатация и много страници с невъзможни условия а цените не отстъпват на Крафтсман и Стенли и на УСАГ и на Мастеркрафт и на ...... а пък качеството е незначително по-добро от това на Рико например. Ама и това не е съвсем сигурно щото Рико не съм трошил до сега.

Обаче л@йната ми кипнаха окончателно като две очевидно заоблени и износени отвертки бяха обявени за нормално работещи. Щото по тях следи от насилие няма. Просто са си износени. И ако трябва да човъркам в карбуратора на някой от вас с тези и замажа винтове никой няма да ми го брои за добре свършено. Ако си бяха ефтинджоси щях да ги заточа на шмиргела и готово , ама тези специалните - не можело заради гаранцията. Е вече може. Ще им ...... на гаранцията и на фирмата. Но исках да предупредя колегите от една страна и да си намеря свестен производител със свестен дистрибутор. Или поне да знам че няма и да си пазарувам турски ефтинджос от битака та да ми е мирна главата.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Тоя номер с факома който са ти изкарали си е чисто местно изпълнение. Като не се произвеждат вече просто трябва да ти дадат екивалентен модел.

За Бета не знам. Но и в двата случая работата си опира до вносител и до желание.

Коментар

За Бета не знам. Но и в двата случая работата си опира до вносител и до желание.
                            Не само. И до качество си е. Когато са наясно че нещата им не струват се заграждат с клаузи. Имам тука и една стара дебела отвертка от Стенли. Горката никаква нормална експлоатация не вижда, колко бой е отнесла и за къртач на бетон съм я ползвал и си е жива здрава и несломима. А е с чисто пластмасова дръжка ....
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

При мен не беше тресчотка, а щанга с квадрат 1/2 , максималния камък за него е 32. Нямам представа как може да се развие гайка на полуоска със ситна резба с 30 см рамо, супермен може и да успее .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Всъщност, има ли такова животно изобщо някъде! И аз съм чувал какво ли не, но не съм виждал (и не само в България). Много ще ми е любопитно, дали някой има достоверна информация за такава гаранция, където и да е.
                                Има,има!На всеки две седмици идваше голям бус Мерцедес на Snap-on и Mac в автосервиза където работех,да предложи някой нов продукт или някой,ако има нужда от нещо или да подмени нещо счупено евентуално.Господина си беше абсолютен професионалист и беше интересно да слушаш съветите му,особенно за специализираните приспособления и инструменти.Но това се случва в Лондон,буса беше пълен с инструменти за над 200 000 паунда и беше по-сериозно осигурен от нашите инкасо коли.Това са американски марки и са много непознати в Европа.Едно гаечно ключе 10 примерно беше около 15 паунда.На мен лично ми е сменял една чупеща връзка 1/4.Тъй,че има всякакви животни по света...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X