Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как действа този инструмент за рязане на ламарина (max cut off) ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как действа този инструмент за рязане на ламарина (max cut off) ?

Здравейте. Някой може ли да даде акъл за ей това нещо.

http://www.youtube.com/watch?v=9hTCZsLzVug

Не мога да разбера как действа. Колелцата ли режат или има някакви кръстосани пластини, нещо като отворена ножица и ламарината се прекарва с натиск, а колелцата са само за да водят по някакъв начин ламарината . . .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:135.5 КБ
ID:5924439Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:8.2 КБ
ID:5924440Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:61.4 КБ
ID:5924441

От: Как действа този инструмент за рязане на ламарина (max cut off) ?

Да бе! Аз хартия режа по-трудно! Кво е това чудо?
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ролков нож. Има го и за хартия. Всъщност, на живо съм виждал само такъв.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Дисков нож, нормално нещо.
        Ако върроса е за механизма на рязане - то просто ивична технология.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
          Да бе! Аз хартия режа по-трудно! Кво е това чудо?
          Че то това на клипа ако не е хартия, то е много мижава ламарина, примерно печатарско алуминиево фолио. Сложи му 0.5мм ламарина, и баз държа че ще се справя малко по-иначе.

Като гледам втората снимка горе, действа точно като ножица. Двете ролки, така разположени една спрямо друга, правят точно същия ефект все едно безкрайно дълга ножица.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По същата технология се реже броневата стомана за самоходките. В по-оновато минало - и за корабите. А там листовете са били дебели и по три, и по седем метра.
            За сравнение - от пода до тавана в панелните апартаменти, и в новото строителство, е 2,80. Само в луксозното - 3,10

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              По същата технология се реже броневата стомана за самоходките. В по-оновато минало - и за корабите. А там листовете са били дебели и по три, и по седем метра.
              За сравнение - от пода до тавана в панелните апартаменти, и в новото строителство, е 2,80. Само в луксозното - 3,10
              Да де, ама или ножицата, или ламарината, я движи машина със съответното усилие. Това имах в предвид. Ръчна такава съвсем няма да реже половинмилиметрова черна ламарина с лекотата на това от клипчето, задвижвана с една "човешка ръкосила".

За сериозни дебелини се иска усилие. А то и обикновената гилотина е почти същото. Пък съвсем непретенциозна такава реже десятка като кашкавал. С какъв натиск, обаче?

ПП: Лист ламарина дебела 7 метра? Малко ми е трудно да си го представя, още повече съоръжението, дето е в състояние да я произведе. Може и да бъркам де.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На топло тенекето си се реже нормално.

Да, ламарините от ония години са били дебели по толкова. Това бордовите, до първия бронепояс. Надолу - все по-тънки. А виж палубните, са били по десет метра, и не плочки, ами цели ленти. Дълги по стотина метра, толкова е била цитаделата на последните линкори.
                Все нещо е трябвало да противостои на снаряди, дебели половин метър, и дълги три метра.
                Последно редактирано от Стефан; 08-04-11, 02:45.

Коментар

И на мен не ми се вярва тази дебелина на ламарината.

Според проста сметка, лист дълъг 100 метра, широк да речем два, и дебел 10 метра би трябвало да тежи 1600 тона.
                  Пък каво говоря-широк два метра, то това би се явила дебелината при тези размери. Все едно да се слага ламарината на ребро.

А като си представя колко са шороки и дълги корабите, това нещо би трябвало да тежи много, страшно много.

Стефане, мисля че бъркаш някъде.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тъй. Благодаря за отговорите. Аз си бях внушил, че действа като на картинка Б и като съм забил да мисля в тази посока въобще не са ми идвали на акъла други варианти. Сега съм по-склонен да мисля, че действието е като на картинка А. Сега остава да направя една демо версия .
                    Ламарината на клипа със сигурност е малко тънка. Този номер го правят на всички реклами за тенекеджийски машини. Винаги едни усмихнати хора и винаги с лекота режат и огъват профилите. От както взех една пневматична ножица за ламарина обаче спрях да им вярвам. На 6 атмосфери ми реже много бързо, но падне ли работата се забавя доста пък, но във всички случаи ръката отмалява супер много. . . Работата е там, че пари а и място за хубава гилотина няма та се търсят по-компактни варианти .
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:x.JPG
Размер:6.2 КБ
ID:5266783

Коментар

ей, от една нокторезачка докъде се стигна, ...

7 метрово тенеке е едно доста дебело тенеке, сякаш....

Коментар

....Главный броневой пояс толщиной в 307 мм простирается по всей длине корпуса корабля (для сравнения толщина главного броневого пояса линкора "Ямато" составлялв 410 мм). .....пояс толщиной 406-457 мм, что в полтора раза больше, чем в действительности! В нижней своей части толщина броневого пояса уменьшается до 40 мм .... Боевая рубка защищена 445-миллиметровой броней........
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от aL` Преглед на мнение
                          Тъй. Благодаря за отговорите. Аз си бях внушил, че действа като на картинка Б и като съм забил да мисля в тази посока въобще не са ми идвали на акъла други варианти. Сега съм по-склонен да мисля, че действието е като на картинка А. Сега остава да направя една демо версия .
                          Ламарината на клипа със сигурност е малко тънка. Този номер го правят на всички реклами за тенекеджийски машини. Винаги едни усмихнати хора и винаги с лекота режат и огъват профилите. От както взех една пневматична ножица за ламарина обаче спрях да им вярвам. На 6 атмосфери ми реже много бързо, но падне ли работата се забавя доста пък, но във всички случаи ръката отмалява супер много. . . Работата е там, че пари а и място за хубава гилотина няма та се търсят по-компактни варианти .
                          [ATTACH=CONFIG]317809[/ATTACH]
                          Даже малко се застъпват странично.
                          Имам някъде подобна цепачка, ама за филмова лента 2х8мм.

Коментар

Режат до о.8 ламарина http://intralinkbg.com/index.php?mod=Page&menuid=153
                            Абе. за кюнци и улици явно става.
                            [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

В библията хората са живяли по 1000 години, че едни кораби с ламарина от по 7 метра ли няма да има
                              Всичко зависи от мерната единица.
                              Явно метъра на Стефан показва в дециметри

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X