Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анализ и сравнение на химичният състав на инструментите!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анализ и сравнение на химичният състав на инструментите!

Ей , хора, тази тема е за сравняване на якостни характеристики на инструменти. Заглавието И не е много вярно и е редно да се промени, щото хим състава не говори много на широката публика, докато счупването при еди к'во си усилие , си е друга бира. Ще трябва Ясен да ни отдели нова тема. Баси и клонирането. Ама к,во да прайш, човещинка.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

От: Оферта за "гедорета" 1/4" -39лв. и 1/2"+1/4" -93лв.

Първоначално публикуван от Louis XIV Преглед на мнение
      Да си дойдем на думата, цитирам:

След като получих и двата камъка направихме анализ на състава и твърдостта.
      Състава е тестван спектрално по 30 химични елемента с точност до 0,0001 от %. Тествахме по един камък от Майстора, който е без име и " Fairline" от тър. верига

Ясно се вижда, че няма никаква разлика в състава. ...
      Не те познавам , но "Ясно се вижда, че няма никаква разлика в състава" е 100% заблуда/лъжа и сега ще покажа защо ( за мой срам съм инженер химик )

в съдържанието на:

Въглерод има ~10% разлика
      Силиция е с ~2 ПЪТИ разлика
      Хрома е ~10% разлика
      Молибдена е с ~2 ПЪТИ разлика

двете неща 100% ще бъдат с различни свойства !

Ще си позволя съвет към Майстора :, ако си сигурен че това са конкуренти директно им предлагай да плащат извънсъдебно (глобите за такава конкуренция са %-ти от оборота )

Да не говорим че при стоманите дори да имаш 99.9% еднакъв хим състав , механичните свойства са различни при различните технологии !
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Да де, за такива приказки нашия даскал по металознание в МЕИ - то, Киро Секирата директно пишеше 2 -ка .
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Да де, за такива приказки нашия даскал по металознание в МЕИ - то, Киро Секирата директно пишеше 2 -ка .
          Нещо съм заспал, 2-ка ли изкарах
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

.............

...
            Колега, какво Ви провокира да си дадете всички тези усилия и каква всъщност е целта?Друг е правил тестовете,"Извода" е Ваш? Насъбраха се резонни въпроси към Вас.
            Аз познавам Пламен чрез Форума, само в качеството си на клиент и потвърждавам , че съм от тези които разчитат на думата му!

Коментар

Аз виждам нещата така - не бях видял инструментите до сега, а в тази тема им обърнах внимание. Имайки предвид разликите в състава, това си е една доста добра реклама на Майстора. Спечелихте интереса ми. Следващия път, когато ми се наложи да купувам гедоре, ще знам къде да се обадя ... и няма да е в големите вериги .
              Все пак, в интерес на правдата, без да се интересувам от написаното в другия форум, не мога да се съглася с тона на мерене на пиш*и в темата. Колегата Луи 14 просто написа, че при близък химичен състав, има инструменти на доста по-ниска цена. Абсолютно съм съгласен с него - това е така. Аз обаче не видях да пише, че физичните свойства (като изключим твърдостта)са същите и дори не видях да пише, че са близки, а както знаем, за такива инструменти важни са физичните свойства.
              Както знаем, в графита и в диаманта има еднакво количество въглерод, но физичните им свойства са различни някакси лекинко
              Последно редактирано от upi; 05-02-11, 02:22.
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                .........А кога я скрихте, след като я копнах на моя комп днес в 16:00ч, хм то било вече вчера. А и гугъл не прощава........
                Аз явно съм от малкото дет не знаят детайли, пратете линк да почерпим инфо от източника, ако не може тук, на лс
                LZ1JJJ

Коментар

Не че четох многото букви, случайно забелязах твърдостта "между 43 и 46" по Бринел.
                  Мъжки, това с тирето не значи "между". Демек "от ... до". Това е естественото разсейване на метода, затова и пишат две числа. Статистика, един вид, вътре в единствената оценка на единствен предмет. Ако искаш от и до, ще играеш по Викерс, или с микротвърдост. Но това са вече съвсем други параметри.
                  Няма лошо човек да се позовава на нечии експертизи. Но още по-хубаво е да ги разбира. И звучи по-авторитетно ...
                  А колко струва Пламен, и аз съм чувал. Голем буклук, десетина години вече го гледам. При положение че с тия дето не стават, прекратявам отношенията си за 10 - 50 секунди. HRC, разбира се.
                  Още малко такива буклуци и измамници да имаше, и тука щяхме да сме в рая, не в уикипедерастията. Ама на - малко са.

Коментар

Закалените стомани и сплавите се мерят по Викерс.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                      Нещо съм заспал, 2-ка ли изкарах
                      Напротив, подкрепям твоето и на Ясен мнения. Това са два метала със доста различни свойства, без да оценявам, кой е по добър.
                      Защото макар и да се е запечатала, като заешки уши в съзнанието ми желязовъглеродната диаграма, не си спомням легиращите криви.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ако целта на цялата полемика е

- да компрометира Пламен;
                        - да откаже някой от поръчка на инструмент от него;
                        - да накара някого за съжалява, че си е купил инструменти...

то за мен цялата тема е съвършено безидейна.

Както казах някъде, моят комплект съм си го поръчал, и си го чакам с нетърпение - доставен именно и точно чрез Пламен!!!

Коментар

Моят извод е, че този с по-добрия куфар е по-хубав

Тези по търг. вериги поне имат име и са по евтини .....
                          Сутрин чиляк виждал по-добре.

Та от тези на снимката залагам 200лв че марковия fireline ще се счупи на по-малко усилие.

Ясно се виждат шуплите на fireline-to , за техен срам дори върху марковия им надпис

Кралю, от куфари може да разбираш ,както и какво е по-еФтинко, ама кажи твоя залог !

Коментар

Tолкова глупости на куп, отдавна не бях виждал... Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно, много смешно. То бива лаизъм, за професионализъм и дума не може да става, но чак толкова... Боже, до там ли стигна образователната система?!

П.П. Майсторе, от следващия месец искам по 3К лева... малко са ми само по 2К, за месец!
                            Последно редактирано от giorgio; 05-02-11, 19:18.
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Защо скрихте темта от там, нали нямаше проблем да пишете и тук? Нали щяхте да се обаждате на някой-какво стана, нещо май ентусиазма се изпари!
                              Уважаемият Ви администратор да не се спотайва и да се крие зад анонимността на системата за репутация, а да вземе като мъж да напише ако има да казва нещо, защото като има обява да пуска не се притеснява да го направи тук, ама сега нещо никакъв го няма, но там беше много смел!
                              Момчета, понеже прочетох темата там, преди да я скриете, искам да ви кажа, че по този начин си правите не добра услуга. Вземете се в ръце и оставете това лицемерие, че така не правите добро впечатление!
                              LZ1PER

Коментар

Никой не е имал за цел да дискредитира или обиди някой,клубния форум на Заралии винаги е бил открит и достъпен,всичко написано в него е откровенно,както хората които го ползват,няма лицимерие никога не е имало,и повярвайте че сме сериозни "интосиасти" тука и при нас страх няма за нищо,лесно го доказваме.Това че някои закачливо са написали за обаждане е по скоро хумористично,те са знаели че всеки може да го види,но едва ли са знаели че хората които го прочетат няма да имат никаво чуство за хумор.Ако някои Господин който обича да се изживява на Лидер в виртуалното простеранство,и смята че Старозагорци му накарняват интересите или по някакъв начин влиаят зле на Форума,моля баннете ни всички групово и да се приключи тази нелепа смехотворна история.
                                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X