Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свредло?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Свредло?

Дини, днес купих 4мм за проба. Мисля че размера е оптимален за начало.
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Магазина в Пловдив е на улица Карловска,но не можеш директно да пробиваш с голям размер,трябва да започнеш малък с няколко свредла да стигнеш необходимия размер.В Пловдив поне на пет места има ерозии,мисля че тарифата беше 16-20 лева на час,в понеделник мога да проверя точно.

Коментар

Проблема е, че съчмите които намерих и имам нестават... влагата си е казала думата и сега трябва да търса нови, а непомна от какво ги бях съсипал хмм
        Лек ден
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

дини само не разбрах какво ще правиш с тия съчми
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Най евтиния и достъпен метод да се пробие тази съчма е на обемна ерозия , като електрода е от медна (може и друг метал) тръбичка.
            А това с свредлата е несериозно за такъв голям диаметър и дълбочина. А и тези свредла за които говорите за много скъпи, а машините за тях са нови и много скъпи и съответно часовата ставка също. Всичко идва от това , че новите инструменти изискват много високи обороти 10000 до към 40000.
            Навремето преди да навлезнат електроерозийните машини са пробивали отворчетата на дюзите (0,15 мм) за дизеловите двигатели с диамантени свредла с 50-60 000 об/мин. Но едно , че е ставало бавно (~6 отвора на дюза), друго че доста брак.

Освен това при всеки един метод има нагряване - обикновенно процесите протичат с много големи енергии и скорости което е свързано с температура. Но при ерозирането при правилно подбран режим върху повърхнините се образува износоустойчив слой с висока твърдост.

Иначе също може чрез електроннолъчево обработване , лазерно или електрохимично.

Коментар

До: Re: Свредло?

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
              Проблема е, че съчмите които намерих и имам нестават... влагата си е казала думата и сега трябва да търса нови, а непомна от какво ги бях съсипал хмм
              Лек ден

Какво точно искаш да правиш с тези съчми ?
              Пробиването само с ерозия.Съчмите не се циментират,а са обемно закалени,но навътре са по меки,сещаш се поради по бавната скорост на изстиване.Диамантът не е подходящ за черни метали.Може би е малко известно,че диамантите в бижутерията се полират с железен прах.Тоест въглерода химически бива изяждан от желязото.Който не вярва ще го пратя в Суперабразив в Крън да му четат лекция. Кубичен борен нитрит е следващото по твърдост след диаманта и подходящо за черни метали.Около 10 -15 % е по скъп от синтетичвите диаманти.Бавни и полека челно нанесен със сегменти празнини за отделяне на продуктите на шлайфането,с охлаждаща течност можеш да пробиеш съчма.Това обаче е процес абразивен,тоест не е рязане.
              И пак ,какво искаш да правиш с тези съчми ? Питам,защото имам 8 тона съчми на склад с най разни диаметри.

Коментар

До: Свредло?

Предварително се извинявам за спама.
                Незнам какво правят и колко знаят в Суперабразив, сигурно верно желязото яде въглерод, но точно в бижутерията полирането не се прави така. Вервай ми. Което пък не изключва възможноста някой, някога и някъде да го е правил.

Коментар

Тя темата едва ли е актуална ощв, ама да си кажа и аз Преди време ми се наложи да пробивам едни детайли от някаква закалена конструхционна стомана (МАРКА НЕ ЗНАМ, ТАКА ПИШЕШЕ НА ЕТИКЕТА Та с кво ли не го борих докато не ме светнаха в следната далавера - видиева бургия (да, за бетон) се заточва като режеща за метал. И пробива всичко като масло, без майтап. Само трябва да се внимава със загряването, защото ако се прегрее видиевата ядка изпада от свредлото.
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Сигурно вече темата не е актуална. Но да кажа.
                    Работата спокойно може да се направи на обемна ерозийна машина. Няма опасност от прегряване, защото детайла се охлажда в газ за осветление(или друг вид охлаждане) по време на ерозията. Самия детайл е напълно студен(максимум 50 градуса). Високата температура е само в зоната на междуискровото разстояние, но по никакъв начин не може да наруши циментацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X