До: Заваряване на стомана X12
Ясно,благодаря за изчерпателните мнения ще се поразтърся за такива специални електроди,но доколкото знам такъв тип електроди се продават по цяла кутия което е кофти.А междувременно ще опитам и с тези с които разполагам(за чугун) и в най-скоро време ще споделя какво се е получило.Но явно РЕДЗ е по-добрият вариянт при такива ремони.Поздрави!
Ясно,благодаря за изчерпателните мнения ще се поразтърся за такива специални електроди,но доколкото знам такъв тип електроди се продават по цяла кутия което е кофти.А междувременно ще опитам и с тези с които разполагам(за чугун) и в най-скоро време ще споделя какво се е получило.Но явно РЕДЗ е по-добрият вариянт при такива ремони.Поздрави!
Виждал съм и по - малки разфасовки . Така че една кутия си е съвсем прилична , на цена около 60 кинта , но това ти е най-малкия проблем .
Най-малкото щото при заваряване на чугуни чрез РЕДЗ съществуват 2 основни метода : "на студено" и "на горещо " , т.е. без или със предварително подгряване . От там и различните електроди , които се използват . Меродавно е колегата да ползва електродите от каталозите на Есаб , или Кастолин , или на който намери . Освен това съществуват и други технологии където е възможно : буферни слоеве от аустенитен материал , както и играчка с термообработката , разбира се .
Реален съвет за технологията на заваряване може да се даде единствено ако колегата намери някъде химичния състав на стоманата . Останалото са съчинения по картинка.
Коментар