Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ с настройване на AIG ac/dc 200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Oще ток. Цилиндровата глава е масивен детайл и иска доста топловложение. Подгряваш ли я предварително? Ако не, подгрей я с някаква газова горелка докато се нагрее равномерно цялата. Така на студено ако се опитваш да я заваряваш монофазна машина може да ти малее. Пробвай и да намалиш малко честотата, при ниска честота би трябвало да се увеличи влаганата топлина.
    Отделно, че трябва да издълбаеш пукнатината до здраво и след това отново да напълниш за да стане монолитно. Ако се опитваш направо отгоре да заваряваш пукнатините ще ги затвориш само повърхностно, а в дълбочина ще си останат и пак ще се появят.

Коментар

Прав беше, свалих честотата и увеличих малко тока. Държах честотата висока, защото си представях, че ще свие малко дъгата. Мога да кажа, че добре се получава, но иска и свикване. Отскоро започнах да заварявам и ми е сложно. Главата я нагрявам предварително, цепнатината я издълбавам до здраво. Първоначално върви бавно, а след това явно детайлът се донагрява и става яка стопилка, чудя се къде да наплавявам, трябва да се действа бързо. Токът е 120А и 55хц честота. Явно трябва да намаля малко.
      Прилагам снимки от тренировъчното заваряване.
      На първата съм на 110А и 80хц. Вижда се ,че в ъгъла на седлото няма стапяне.
      На втората е въпросната капка под ,която стои празно. Грея около нея докато в центъра се запълни празнината. Страх ме е ,че ако подам материал отгоре ще остане шупла под него, дали е така?
      Прикачени файлове

Коментар

• piron45
        piron45 коментира
        Редактиране на коментар
        Вземи си от АИГ един педал за машината, така може плавно да си регулираш тока според топенето. Отначало тръгваш на висок ток и с нагряването трябва да го намаляваш. Следи материала да се разлива като регулираш с педала. Стар алуминий се работи на ниска честота, щото има замърсяване, окиси. Пробвай как ще върви на синусуида.

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      Да, пишат ги тези работи за чистите фолфрамови електроди... но не е баш така! Образуването на топче зависи от много неща. Вида на електрода е последното нещо от което зависи. Даже и с червени електроди може да се работи, ако машината позволява.
      +1

Важното е диаметъра на топчето да на превишава диаметъра на електрода. Ако това се случи, означава че електродът е претоварен по ток, т.е. работил е с по-голям ток, отколкото може да понесе.

А относно настройките за почистване/проникване, когато се даде почистването на макс, електродът се пръска. Може да пробвате при спазване мерки за безопасност.
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Да, планирам да взема педал в скоро време, мисля, че ще ми е по-удобно.
        За момента правя много голям разход на газ. Взех си оптимизатор/икономайзер Донмет DM, но не виждам полза от него. Без него, когато спра машината стрелката на разходомера отива на 11/12 литра, а при работа слиза на 7. С него нещата са същите и при старт по същия начин се чува "ПШт" и губя натрупаното количество газ. Така ли трябва да е с оптимизатора? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240528_215421.jpg
Прегледи:119
Размер:332.3 КБ
ID:6966205

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X