Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересен метод за заварка на алуминий

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Интересен метод за заварка на алуминий

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Добре де, наистина ли е нужно да уточнявам, че питам за сравнение на якостните характеристики:
    а) на око. Ако разликата е 3 пъти, повярвай ми, и без лабораторен анализ си личи.
    и
    б) при равни (или максимално близки) други условия. Не вярвам някой грамотен заварчик да седне да заварява какъвто и да било материал, без да съобрази необходимите електроди/тел/газ, според технологията.

Днес цял ден съм се плескал с една опън-машина, виждал съм и Съпромата отвътре, но нямам опит със заваряването на алуминии и сплавите му - затова питам.
    Ами аз ти оговорих на око Явно не съм се изразил добре.Имам някакъв материал и си поглеждам в каталога да си избера с какво ще го заварям взимам най-подходящия електрод и си заварявам.Но след това поглеждам че има и най-подходящ тел за МИГ или ВИГ заваряване,и се оказва че разликата в якоста на тела и електрода е нищожна или никаква.Като от това колко качествено е изпълнена заварката по-голямата якост клони ту към едното ту към другото.Как да се определи кое е по-яко??
    Последно редактирано от joe007; 21-08-09, 01:08.
    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Иска по различни настройки и малко предварително подгряване. Според мен се получава добро съединение, с приемлив естетически вид.
      Какви настройки има машината?
      Машината ми е Тефи на фирма МЗТ Извор 220 ампера монофазна двуядрен трансформатор с 12 степени на регулиране първо мисля да пробвам с нея ако нещо не ми хареса ще пробвам с някое от служебните трифазни. Все не остава време за проби а и телта е 1мм и все забравям да купя контактна дюза единица.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
        ...и се оказва че разликата в якоста на тела и електрода е нищожна или никаква.Като от това колко качествено е изпълнена заварката по-голямата якост клони ту към едното ту към другото....
        Е точно за това питах. Че разликата в технологията на заваравяне (приложена както и където трябва) не води до съществена разлика в качството на заварката.
        Ще си кажа и защо зададох въпроса: струва ли си за 2-3 не особено отговорни заварки да си търся аргон, при условие, че имам подходящи електроди.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X