Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересен метод за заварка на алуминий

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интересен метод за заварка на алуминий

Заварка без скъпи апарати

http://www.youtube.com/watch?v=QUMKDAKr9tE
    Последно редактирано от Ясен; 20-08-09, 20:25.

До: Интересен метод за заварка на алуминий

Я знайковците да кажат става ли за нещо или да го трия като спам? Нещо не ме вдъхновява.

Коментар

Ами то като гледам си е просто МИГ заваряване.Естествено става с всяко едно телоподаващо.
      Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Извиняам се объркал съм линка
        http://www.youtube.com/watch?v=QBkF_3Uzirg
        Последно редактирано от Ясен; 20-08-09, 22:34. Причина: Моля, проверявайте линковете, които пускате.

Коментар

Първоначално публикуван от kondov Преглед на мнение
          Заварка без скъпи апарати

http://www.youtube.com/watch?v=QUMKDAKr9tE
          Аз виждам МИГ заваряване - нищо особенно. Иска се машина устойчиво да работи над 150А и оборудвана с шланг и ролки за алуминий. Друг е въпроса, че това е компромисен метод за заваряване на алуминий.

Коментар

Може да се види и на durafix.com

Коментар

И инертният газ е задължително аргон. Продават се и такива ролки алуминиева тел.
              Бе , става нещо , умряла работа .
              Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Добра машина,но е попаднала в неподходящи ръце.А цената на Miller Millermatic 252 плюс бутилка аргон,редуцир-вентил и ал.тел е около 2500$.
                [COLOR=black][B]"...Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш. "[/B][/COLOR]
                [COLOR=black][B]"Мъжки времена" Н.Хайтов[/B][/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
                  И инертният газ е задължително аргон. Продават се и такива ролки алуминиева тел.
                  Бе , става нещо , умряла работа .
                  Може да е малко встрани от темата, но как е като здравина такава заварка, съпоставена със заварка с алунимиев електрод (за електрожен)?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Може да е малко встрани от темата, но как е като здравина такава заварка, съпоставена със заварка с алунимиев електрод (за електрожен)?
                    Не е правилно да се съпоставят здравината(якост на опън,граница на провлачване.....) със метода на заваряване .Якоста на дадено заварено съединение зависи основно от вида добавъчен материал(електрод ,тел),в противен случай на машината с която заваряваме щеше да пише "заварява с еди каква си якост"!!!.
                    Тоест ако се сравнява нещо то трябва да е примерно "Каква е якостта на шев заварен с еди кой си електрод спрямо заварен шев с еди какъв си тел".
                    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от kondov Преглед на мнение
                      Може да се види и на durafix.com
                      Тук е обсъждан въпроса.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                        Не е правилно да се съпоставят здравината(якост на опън,граница на провлачване.....) със метода на заваряване .Якоста на дадено заварено съединение зависи основно от вида добавъчен материал(електрод ,тел),в противен случай на машината с която заваряваме щеше да пише "заварява с еди каква си якост"!!!.
                        Тоест ако се сравнява нещо то трябва да е примерно "Каква е якостта на шев заварен с еди кой си електрод спрямо заварен шев с еди какъв си тел".
                        Добре де, наистина ли е нужно да уточнявам, че питам за сравнение на якостните характеристики:
                        а) на око. Ако разликата е 3 пъти, повярвай ми, и без лабораторен анализ си личи.
                        и
                        б) при равни (или максимално близки) други условия. Не вярвам някой грамотен заварчик да седне да заварява какъвто и да било материал, без да съобрази необходимите електроди/тел/газ, според технологията.

Днес цял ден съм се плескал с една опън-машина, виждал съм и Съпромата отвътре, но нямам опит със заваряването на алуминии и сплавите му - затова питам.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Имам ролка алуминиева тел 1мм шланг и аргон както и мощно телоподаващо но още не съм пробвал къкво става.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            ... питам за сравнение на якостните характеристики...
                            Кольо е пуснал Каталога на ЕSAB. Разгледай данните на електродите и теловете.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Имам ролка алуминиева тел 1мм шланг и аргон както и мощно телоподаващо но още не съм пробвал къкво става.
                              Иска по различни настройки и малко предварително подгряване. Според мен се получава добро съединение, с приемлив естетически вид.
                              Какви настройки има машината?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X