Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обем на бутилка за Ar+CO2 за начинаещ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение

И аз. Никакъв не е проблема, стига да не ти пука за малко обелена боя по колата. А ако ти пука-един парцал или по-добре картон, и всичко става чудесно и лесно.

Идеята на двете бутилки е да има една голяма, тя е основната за работа. И само когато тя свърши, а работата е спешна-да се слага малката, или каквато и да е друга, която си стои винаги в гаража или работилницата, с единствено предназначение да е резервна за в тези случаи. При първа възможност изпразнената се връща, взема се пълна, и пак се слага за ползване. Онази се слага в ъгъла и си чака следващата спешност.
    И понеже тази бутилка се ползва рядко, а в нея се затварят пари(аз съм си я купил)-ползвам малка, че е по-евтина. И е с въглероден двуокис, че и той е евтин, в някои случаи ми е излизал и безплатен.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от жеко Преглед на мнение
      . А много ми е интересно как се събира в Чинкоеченто ако има снимка
      Събаря се задната облегалка ,Предна дясна облегалка се пуска максимално назад и бутилката се събира .При вкарването от към "багажника"е добре да има кой да помогне през предната дясна врата,но когато си достатъчно ПроЗ може и без помощ.
      Тези изпълнения стават само в прежалени автомобили!!!

Коментар

Колчо, ти не се давай за пример, че си малко облагодетелстван откъм ползването на технически газове
        RAV 4
        F650GS

Коментар

Не малко, а много съм облагодетелстван, ама говорех за начина на използване на две бутилки. Коя как ще се пълни и сменя е друг въпрос.

Коментар

Аргонова смес е много по-сле за кърпене на тънки и мръсни ламарини сравнено с цо2, температурата е по-висока и прогаря . Ако има мръсотии и ръжда от изпаренията при изгарянето им се разваля сместа на газа и все едно работиш без защита .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              И аз. Никакъв не е проблема, стига да не ти пука за малко обелена боя по колата. А ако ти пука-един парцал или по-добре картон, и всичко става чудесно и лесно.

Идеята на двете бутилки е да има една голяма, тя е основната за работа. И само когато тя свърши, а работата е спешна-да се слага малката, или каквато и да е друга, която си стои винаги в гаража или работилницата, с единствено предназначение да е резервна за в тези случаи. П първа възможност изпразнената се връща, взема се пълна, и пак се слага за ползване. Онази се слага в ъгъла и си чака следващата спешност.
              И понеже тази бутилка се ползва рядко, а в нея се затварят пари(аз съм си я купил)-ползвам малка, че е по-евтина. И е с въглероден двуокис, че и той е евтин, в някои случаи ми е излизал и безплатен.
              Темата е използване на бутилка от начинаещ. Та затова си мисля че идеята за купуване и ползване на две бутилки в случая е неподходяща.Каква спешност и каква резерва при хоби работа и то при начинаещ?! Единственото вярно е че се затварят едни пари които в случая ще са доста повече, ако си купиш две бутилки, отколкото да ги вложиш в само една обменна. Стига тази обменна да може да се ползва дълго време.,до свршването й, без допълнителни такси и наеми.
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                Аргонова смес е много по-сле за кърпене на тънки и мръсни ламарини сравнено с цо2, температурата е по-висока и прогаря . Ако има мръсотии и ръжда от изпаренията при изгарянето им се разваля сместа на газа и все едно работиш без защита .
                Това е много интересно!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                  Каква спешност и каква резерва при хоби работа и то при начинаещ?!
                  Разбира се, че няма спешност, но на всекиго му е гадно когато върши нещо със заварячката, и да му свърши газта. Ако е през седмицата-за половин0един час се снабдява с нова газ, но това ако е до 5 следобед.
                  А те е хванал мерака, и музата ти е дошла, а няма газ...
                  Затова-едно бутилче с резервен газ-точно за такива случаи.

То ако немския контрагент очаква за вчера партидата от заварЕна продукция, и да оставиш фирмата без газ-това си е направо престъпление...

Коментар

Бе то ако си гледаш манометъра е ясно кога свършва.
                    Ся, не е да не съм увисвал без газ баш у неделя, нооо ... кьорав карти не играе
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не е ли по добре да си взима една обменна голяма бутилка и да не прави толкова сложни упражнения с две малки?! За голяма бутилка депозита е 100-тина лв. ....
                      Сам си си отговорил няколко поста по-надолу. Тая просто я хващам за ушите и нито ми трябва комби, нито 307 или каквото и да е друго, нито опъвам седалки, нито я мъкна по стълби с 300 зора. Освен друго и можеш да ги изстискваш почти докрай. Като е една, винаги зареждаш преди да е свършила съвсем.

Всеки си знае за себе си кое му е удобно. На мен да мъкна голяма бутилка не ми е удобно, и ако ми трябва обем, винаги ще предпочета да е пръснат в няколко малки вместо в една голяма. Да, има първоначална инвестиция, ама за това съм забравил отдавна - преди 7-8- години.

Изобщо не споменавам че именно за хоби, ако трябва да мръднеш до комшията да му завариш нещо, да мъкнеш голяма бутилка пак не е вариант.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Сам си си отговорил няколко поста по-надолу. Тая просто я хващам за ушите и нито ми трябва комби, нито 307 или каквото и да е друго, нито опъвам седалки, нито я мъкна по стълби с 300 зора. Освен друго и можеш да ги изстискваш почти докрай. Като е една, винаги зареждаш преди да е свършила съвсем.

Всеки си знае за себе си кое му е удобно. На мен да мъкна голяма бутилка не ми е удобно, и ако ми трябва обем, винаги ще предпочета да е пръснат в няколко малки вместо в една голяма. Да, има първоначална инвестиция, ама за това съм забравил отдавна - преди 7-8- години.

Изобщо не споменавам че именно за хоби, ако трябва да мръднеш до комшията да му завариш нещо, да мъкнеш голяма бутилка пак не е вариант.
                        Мърдането до комшията или до комшийката вече съвсем не е хоби😉 В подобни случаи най изгодния вариант е съчитание на малка с голяма бутилка.
                        Въпроса беше за бутилка с газова смес. А както вероятно вече на всички Ви е известно - малка бутилка с газова смес се изчерпва за около няколко дни! А на мен търченето всяка седмица за заряд на малка бутилка ми коства не само средства а и време!С една голяма бутилка при хоби работа може да се изкара поне една година! Е?! В рамките на тази година толкова ли е трудно да се помолиш на комшията да помогне?! Та в крайна сметка всеки от нас използва и споделя различни варианти, а пък вече автора на темата ще си избере най подходящия за него и условията му на експлоатация.

Коментар

...А на мен търченето всяка седмица за заряд на малка бутилка ми коства не само средства а и време!
                          Нали за Хоби говорим? На мен например търченето ми коства... 15 минути, и ми е на път за работилницата. И понеже ми е хоби, пари не ми коства. И мърдането до комшията си е съвсем хоби, както и мърдането до моята си ограда например, да заваря нещо по нея или мърдането до съседното село да заваря парапетите на баджанак ми. Мъкна машина + бутилка с 15кг макара на нея сам, на един път, с кое да е от возилата ми.

Да си направя евридейката на трътка (каквито примери се споменмаваха по-горе), опъвайки седалки и товарейки голяма бутилка в нея, понме за мен не е вариант. Аз като хобист чисто работна кола нямам, нито винаги има кой да ми помага да мъкна, даже рядко има някой.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Нали за Хоби говорим?
                            Хобито също има вариации при удобството.
                            След като голяма бутилка отива половин година ,а не както приятелчето( дето на 2-3месеца е с 4-6 бутилки за обмен) и ползвам 5 кг, макара си е направо в графата Хоби .
                            Но до обменната база са 25км. и удобството е в "голямата разфасовка" ,а мобилността (при нужда) чрез прехвърляне в по малки.

Коментар

Понеже и аз си ползвам всичкото заваръчна техника само за хоби та почнах с едно телоподаващо и една малка бутилка ЦО (вървяха си в комплект), в началото мерак, заварки, проби и понеже е хоби - предимно събота и неделя. След 2 месеца захванах да правя броня на диското и познай събота към 4-5 след обяд какво показа манометъра.... умрЕх на мъка.
                              Та още първия работен ден си купих втора малка бутилка и от тогава свърши ли едната - слагам другата и празната мятам в багажника, така в най-лошия случай съм с поне една пълна бутилка.

С аргона по същия начин, но там взех една малка и една "средна", че малката много бързо свършва. Средната е с диаметъра на голяма бутилка, но на половината височина, обем не помня.

И все пак това е инвестиция, дори да решиш, че не ти трябва втора бутилка все ще намериш на кой да я продадеш с някаква минимална загуба.
                              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                                Понеже и аз си ползвам всичкото заваръчна техника само за хоби та почнах с едно телоподаващо и една малка бутилка ЦО (вървяха си в комплект), в началото мерак, заварки, проби и понеже е хоби - предимно събота и неделя. След 2 месеца захванах да правя броня на диското и познай събота към 4-5 след обяд какво показа манометъра.... умрЕх на мъка.
                                Та още първия работен ден си купих втора малка бутилка и от тогава свърши ли едната - слагам другата и празната мятам в багажника, така в най-лошия случай съм с поне една пълна бутилка.

С аргона по същия начин, но там взех една малка и една "средна", че малката много бързо свършва. Средната е с диаметъра на голяма бутилка, но на половината височина, обем не помня.

И все пак това е инвестиция, дори да решиш, че не ти трябва втора бутилка все ще намериш на кой да я продадеш с някаква минимална загуба.
                                Аналогичен случай. Имам 2 масли за смес, и една малка + една средна (май е двойна на малката) за аргон.

...но все повече ме човърка да си взема смесител. Тогава една малка за CO2 + 3-те за аргон, и имам газ и за неръждавейка, и за черно, и за алуминий, и не ми дреме колко заспал е наливащия CO2 в смесите и дали днес няма да се олее, пък утре да "сипе" наполовина. От опит на няколко познати - поне едните софийски сипват всичко между 10 и 35%, при договорени 18%.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X