Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със заваръчен апарат kempy 2300ACDC

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Проблем със заваръчен апарат kempy 2300ACDC

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
    Няма и да намериш. DC+ работи само когато е превключено на електрожен(ММА)
    В режим TIG - за де се премине на DC+ е нужно задържане на бутона (TIG )!Но не съм го пробвал как ще заварява в този режим - по принцип е за тънки алуминиеви ламаринки!

Имам още един въпрос! При заваряване на променлив ток на TIG, баланса се регулира само в границите от 0 до -50% ,при въртене на потенциометъра на дясно, скалата си остава на 0 , в инструкцията за експлоатация е написано че баланса може да се настройва в граници от ( -50 ... 0 ... +10%) - мога ли да направя някакви настройка от някъде -например от меню (Функции Set-up) или от други регулируеми параметри за да мога да регулирам баланса и в положителния диапазон?
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

От: Проблем със заваръчен апарат kempy 2300ACDC

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      ...........В режим TIG - за де се премине на DC+ е нужно задържане на бутона (TIG )!Но не съм го пробвал как ще заварява в този режим - по принцип е за тънки алуминиеви ламаринки!

......
      Ами помисли и ще си отговориш сам
      Жокер : Как се разпределя топлината на полюсите при права и обратна полярност ?

.....Имам още един въпрос! При заваряване на променлив ток на TIG, баланса се регулира само в границите от 0 до -50% ,при въртене на потенциометъра на дясно, скалата си остава на 0 , в инструкцията за експлоатация е написано че баланса може да се настройва в граници от ( -50 ... 0 ... +10%) - мога ли да направя някакви настройка от някъде -например от меню (Функции Set-up) или от други регулируеми параметри за да мога да регулирам баланса и в положителния диапазон?
      Обикновено променлив ток при ТИГ се използва за заваряване на алуминий. А променливия ток е поради съществуването на едно явление , наречено "вентилен ефект" . Ако влезеш в положителния диапазон , ще получиш отместване на дъгата , при което няма да има сплавяване.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Ами помисли и ще си отговориш сам
        Жокер : Как се разпределя топлината на полюсите при права и обратна полярност ?
        Аз отдавна съм си отговорил! Дори това упражнение е изпълнявано на други машини!
        НО на тази не съм пробвал !

Обикновено променлив ток при ТИГ се използва за заваряване на алуминий. А променливия ток е поради съществуването на едно явление , наречено "вентилен ефект" . Ако влезеш в положителния диапазон , ще получиш отместване на дъгата , при което няма да има сплавяване.
        Явно точен отговор ,за конкретната машина не можеш да дадеш !!?

Коментар

Аз отдавна съм си отговорил! Дори това упражнение е изпълнявано на други машини!
          НО на тази не съм пробвал !

Явно точен отговор ,за конкретната машина не можеш да дадеш !!?
          Еми. Гледам , че в тази тема се опитваш да правиш всичко на опако . Защо - не знам . Вероятно , за да видиш к`во ше стане ?!
          Само че заваряването освен занаят е и наука . Така че и "тази" и "онази" машина се подчиняват на обща логика и принципи .
          Затова успех в ръчкането !

ПС. А ако ти е любопитно за споменатия "Вентилен ефект" и влиянието му при заваряване на алуминий , ще ти го обясня , но в темата за теоретичната помощ . Тук вероятно ще е скучно на хората , обичащи повече електрониката в заваряването , отколкото технологията
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Еми. Гледам , че в тази тема се опитваш да правиш всичко на опако . Защо - не знам . Вероятно , за да видиш к`во ше стане ?!
            Само че заваряването освен занаят е и наука . Така че и "тази" и "онази" машина се подчиняват на обща логика и принципи .
            Затова успех в ръчкането !

ПС. А ако ти е любопитно за споменатия "Вентилен ефект" и влиянието му при заваряване на алуминий , ще ти го обясня , но в темата за теоретичната помощ . Тук вероятно ще е скучно на хората , обичащи повече електрониката в заваряването , отколкото технологията
            Кое това което съм направил наопаки? Работя с машината вече доста време ,проблеми нямам,но тази машина си особености които си опитвам да разбера.
            Човек ежедневно обогатява знанията си така че и за споменатия "Вентилен ефект" ще ми интересно!
            Последно редактирано от welderargon; 11-10-11, 18:20.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X